Reklama

Reklama

Dva mezci pro slečnu Sáru

  • Česko Dva mezci pro sestru Sáru (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když osamělý jezdec Hogan zachrání ze spárů tří násilníků mladou jeptišku, ještě netuší, do čeho se to právě namočil. Sestra Sára je na útěku před francouzskými kavaleristy a míří za mexickými stoupenci prezidenta Juareze. Také nesmlouvavý a tvrdohlavý Hogan má spadeno na francouzské okupanty, ale úplně z jiného důvodu. Plánuje se totiž zmocnit tučné odměny v podobě francouzského pokladu. Sestra Sára mu může poskytnout cenné informace týkající se obrany pevnosti, a proto se tato nesourodá dvojice vydává na společnou pouť nehostinnou mexickou pustinou. Během cesty se nejen sblíží, ale začíná to mezi nimi také pořádně jiskřit. Sestra Sára se totiž nechová úplně jako spořádaná jeptiška a svému průvodci nachystá řadu překvapení. Dobrodružný western amerického režiséra Dona Siegela vyniká zejména živelnou konverzací mezi ústřední dvojicí v podání Clinta Eastwooda a Shirley MacLainové. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ústrednému páriku Clint a mníška to perfektne ladí a bola radosť počúvať ich dialógy, doberanie a čo všetko spolu navystrájali po ceste do francúzskej pevnosti. Bez záverečnej veľkej prestrelky s výbuchmi by som sa celkom zaobišiel, celkom stačili aj občasné dosť krvavé scény zo spolužitia Mexikánov, Francúzov a Indiánov. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak se tak postupně dostávám ke starým westernům, tak se nemůžu zbavit dojmu, že tvůrci tenkrát uměli vytvořit dobré dvojice, u kterých byste to ale rozhodně nečekali. Dneska by jim kdekdo mohl závidět. Drsňák Clint tu totiž narazí na prostopášnou jeptišku Shirley, která nemá daleko k tomu si přihnout ze žitný.  Děj je jednoduchý, ale pro podobnou dvojku naprosto postačující. Sarkasmus teče proudem jako ohnivá voda z hrdla lahve. No, co víc chtít? Snad jen tu dokonalou hudbu z pera Ennia Morriconeho. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Od posledného u nás vydaného Clintovho westernu som čakal totálny (pod)priemer, ale o to príjemnejšie prekvapenie bolo, keď som dostal výborne napísaný (super dialógy), ešte lepšie zrežírovaný (prekvapivo brutálna záverečná prestrelka) a veľmi slušne zahraný pohodový western, v ktorom Clint hrá vlastne akúsi ľudskejšiu verziu svojho leoneovského pištoľníka a sekunduje mu výborná Shirley a tradične úchvatne hrá Ennio Morricone. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Jeden z dvojice opravdu slavných westernů roku 1970 a je to perfektní podívaná. Je to v podstatě duchovní následovník Leoneho dolarové trilogie - jsou tu kulisy jak ze spaghetti westernu, k filmu hraje ujetá Morriconeho hudba a Clint Eastwood je tu stejně oblečený, zarostlý cynický pistolník, který přes zaťaté zuby trousí drsňácké hlášky. Jenže Siegel mu do cesty šoupnul mírně nepraktickou jeptišku (výborná MacLainová) plnou modliteb, lásky k bližnímu, ze které hrdina nemůže spustit oči a přitom mu leze na nervy. A když na to přijde, tak milá jeptiška umí potáhout z cigára, vzít za flašku nebo spustit příval nadávek doprovázenou ránou pěstí :) A také připraví řádné překvapení nejen hrdinovi, ale i divákům :) Obě postavy mají rozdílné plány, ale stejný cíl - jeptiška chce pomoc mexickým revolucionářům, pistolník má zálusk na pokladnu ve francouzské pevnosti. A tak putují, čelí různým situacím a vtipně se dohadují. Je to spíše komediální než akční, spíše přímočaré než originální, ale proklatě zábavné a finální dobývání pevnosti je paráda. Silné 4*, Eastwood nezklamal. Jen teda nechápu co fyzicky na té odkvétající MacLainové viděl. ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Již podle úvodní hudby jsem si řikal, že se bude jednat o super western (aniž bych věděl, že je to Morriconovo skladba). Super bylo úvodních dvacet minut, které byly nápadité a měly dost akce, střední pasáž nuda, až konec to celé zachránil. Průměrný western, ovšem s Eastwoodem, což alespoň potěší, minimálně mě, jakožto jeho fanouška. Musím ale uznat, že mnou již zmiňovaný soundtrack se mi asi z celého filmu líbil nejvíc. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Clint Eastwood zabil během natáčení chřestýše, ale z obav před mexickými úřady tuto událost oznámil až po ukončení natáčení. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (reich)

Reklama

Reklama