Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Je fakt málo filmů, který mě rozbrečej a tenhle mezi ně rozhodně patří. Bohužel ho nemůžu srovnat s Nebe nad Berlínem, ale myslim si, že je to jeden z těch lepších romantických filmů Meg Ryan. A Nicholas Cage je tu také vynikající... 3/2005 : Nyní jsem konečně zhlédla "předobraz" Města andělů, Nebe nad Berlínem. Ten termín předobraz je výstižný, protože americký remake si z německého originálu vypůjčil pouze základní dějovou linku a některé drobnosti (andělé milující knihovny), ale jinak jsou to dva naprosto rozdílné filmy. A oba jsou svým vlastním způsobem krásné. Tam, kde Wim Wenders mluví prostřednictvím poetických obrazů, nechává Brad Silberling prostor čiré romantice. A vůbec to nevadí, každý divák si může vybrat, co je mu bližší a s čím se chce ztotožnit. Proto jsem oba filmy ocenila 4*. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Ak by som to nebral ako "remake" Neba nad Berlínom, je to na pomerne solídne 4* kvôli zaujímavej melancholickej atmosfére a slušnej hudbe. Ak by som ale išiel do porovnávania, musel by som Mesto anjelov skopať pod čiernu zem, lebo ide prinajlepšom o totálne sploštenie a zhollywoodštenie originálu, kde filozofická hĺbka je nahrádzaná prílišnou jednoznačnosťou, pomalé "spoznávanie" človeka a jeho duchovného sveta sladko-romantickým príbehom, hĺbavé vnútorné monológy vykecávaním sa a pod. Nebo nad Berlínom je dielo, ktoré človeka obohatí, ak je ochotný premýšľať, Mesto anjelov je instatný produkt, ktorý treba len "spotrebovať". V hodnotení volím zlatú strednú cestu a dávam alibistické 3* a 6 / 10 ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Oproti německému originálu hodně nepovedený americký remake nádherného poetického Nebe nad Berlínem... Pryč je metafyzické bezčasí předlohy, ona památná jiná rychlost času, v níž plyne Wendersův andělský lyrizující film. Když ale odhlédneme a zapomeneme na existenci německého černobílého nedostižného originálu, máme před sebou film, který může divákovi i mnohé nabídnout. Nečekejte zázraky (myšleno ty umělecké, v intencích umělecké tvorby Wima Wenderse) a dostanete hollywoodské pohlazení po duši... A to také někdy není málo... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nudný film a od toho se odvíjí i moje nízké hodnocení. Nějaká souhra mezi ústředním hereckým párem Cage & Ryanová je patrná, ale ostatní je na usnutí. Film inklinuje k mnoha žánrům a to není taky dobře. Když ho mám totiž někomu popsat dost váhám kam ho vlastně zařadit. Je tam něco z romantiky, něco z hororu, něco z dramatu, něco z psychologického žánru, ale právě jen od všeho trochu a s tím mám problém. Film prolétává žánry tak neosobně a bez jasného cíle až jsem jeho nedůraznost oslovit mě v širším záběru nakonec pojmul jako povrchnost, které sice snaha nechyběla, ale co naplat když jsem se nebavil a fakt nudil. Nedotažený film ve všech směrech, ale jinak to ani dopadnout nemohlo, když se tomu nedal jednotný a pevný ráz a jen se andělsky poletovalo vzduchem a navíc bez křídel. 40% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Film, na který se moje maminka odmítá podívat znovu, protože ji závěr vždycky rozpláče. Pointu jsem tedy znala už dlouhá léta před prvním zhlédnutím a chtěla jsem si užít i zbytek romantického příběhu, jenže tu zamilovanost jsem bohužel věřila pouze jednomu z páru. Cage se do role roztomilého anděla Setha hodil, Meg Ryan její křehké hrdinky moc nežeru. Hudba ale byla nebesky krásná. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Slovo „anjel“ sa v celom filme spomína len dvakrát, počas krátkeho dialógu medzi Sethom (Nicolas Cage) a Cassielom (Andre Braugher), keď sa obaja prechádzajú po pláži, aby videli západ slnka. Je to jediný raz, kedy jasne tvrdia, že sú anjelmi. (Arsenal83)
  • V The New York Times film skritizovali, pričom napísali, že "Cage pripomínal skôr sériového vraha než anjela". (Arsenal83)

Reklama

Reklama