Reklama

Reklama

Sektor

(seriál)
Trailer 2
USA / Velká Británie, (2020–2023), 21 h 16 min (Minutáž: 49–56 min)

Hudba:

Nathan Micay

Hrají:

Conor MacNeill, Priyanga Burford, Marisa Abela, Myha'la, David Jonsson, Harry Lawtey, Ken Leung, Freya Mavor, Sinna Mogul, Nabhaan Rizwan, Clea Martin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál Sektor, zasazený do vzrušujícího světa mezinárodních financí, sleduje skupinu ambiciózních dvacátníků, kteří se snaží budovat svou kariéru a budoucnost. Mladí absolventi soutěží o omezenou nabídku stálých pracovních míst v jedné z předních londýnských investičních bank. Hranice mezi spolupracovníky, přáteli, milenci i nepřáteli se však rychle začnou stírat poté, co se nechají pohltit firemní kulturou organizace, v níž se vše řídí nejen obchodem a dividendy, ale také sexem, drogami a egem. Zatímco členové skupiny zažívají své první úspěchy a prohry, začnou si uvědomovat, že život možná není jen honba za penězi a lepším postavením. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (9)

McGuffin 

všechny recenze uživatele

Londýnský finanční Sektor, Industry, přežije vše, jeho klienti, sdílené kanceláře a zaměstnanci jak kdy. Mladí elévové o to méně, oč více mají očekávání a ideálů, ale přeživší bude věštění budoucnosti a kouzelnická hantýrka ála Vlk z Wall Street pořád dobře živit. Za tenhle konec to tvůrci Mickey Down a Konrad Kay popadli a na partičce z kanclu opět ukázali "sex a prachy," "sex, lži a video," "sex, drogy a rokenrol" a poměr přátelství a provizního systému. Který říká, že tvoje provize, kamaráde, je tvoje jen tak dlouho, dokud ji i s tvým klientem nezískám já. P.S. To není o filmu, ale o jeho příběhu. https://www.macguffin.cz/ ()

DarkDumb 

všechny recenze uživatele

Krátký ale přesto pomalý seriál s partou dysfunkčních a nesympatických protagonistů. Poutavě zobrazené problematické vztahy na pracovišti a dilemata s nimi spojená jsou proložená nezajímavými osobními příběhy, které po většinu času nikam nevedou. Rozhodně by seriálu prospělo pořádně se soustředit na korporátní prostředí banky a osudy hlavních postav s tím spojené. Herecké výkony jsou až na výjimky příjemné (nesympatičnost postav přisuzuji spíše scénáři), vizuální stránka skvělá a příběh má své světlé chvilky, ale kvůli všemu tomu balastu kolem to zkrátka trpí. ()

Reklama

kinn.society 

všechny recenze uživatele

Scény z industry jsou nejvíce nezábavné - bez sdělení, bez integrity. Ovšem scény mimo sektor jsou lahodné. Ta atmosféra, podložená hudbou, kdy je pátek, a po únavném týdnu jdete s lidma k sobě nebo k nim domů, s lidma, na nichž vám záleží a také nemusí, máte v sobě ten pocit vyčerpání vykompenzovávaný alkoholem, kofeinem a tím dalším, a tak místo zastavení jedete, jedete hlavně po té oné či onom, či nakonec jiné či jiném, a pak se zdekujete do části domu, kde byste neměli být, a čekáte jak se to vyvine. A ať se stane cokoli, víte, že on/ona sice odejde, ale bude pro vás dál, a vy o tom budete přemýšlet, proč se to stalo tak, jak se se to stalo, v tom unaveně drogovém opojení hluboko po půlnoci s vědomím, že máte celý víkend spát a polosnít pořád o ní nebo o něm, a vytvářet nové strategie, co jí jemu v pondělí řeknete nebo jak to uděláte, a v neposlední řadě, jak vyděláte tolik peněz, aby jste mohli mít tenhle pocit, přesně tenhle pocit, že žijete, každý den. A pak si uvědomíte, že vlastně můžete, a to vás nakopne, bez ohledu na vše. A tak se natěšeně usmějete. ()

krauset 

všechny recenze uživatele

Sektor není v žádném případě jen nějaká woke platforma pro Lenu Dunham, jak tvrdí škarohlídi (jedno konkrétní Harpeřino rozhodnutí mi přišlo v tomto ohledu velmi nečekané a osvěžující). Naopak je to seriál o zištných, ambiciózních a psychologicky komplexních mladých lidech, žijících ve finanční bublině. Ale neočekávám, že tahle bublina praskne brzy. Sektor je divácká investice nanejvýš výnosná. ()

Mlle odpad!

všechny recenze uživatele

Zbytečné a odporné. Mladíci, kteří si dobrovolně vybrali nejhorší z možných životů a rozhodli sami sebe obětovat penězům, jsou vykořisťováni v patologicky kompetitivní firmě, kde konzumují hnusné, ale drahé jídlo z umělohmotných boxů přímo na pracovních stolech, pracují přes noc a onanují u počítačů. Nudný děj popisuje pouze to, jak v této firmě jsou (doslova), případně jak spolu místy bojují a jak je nadřízení sexuálně obtěžují. „Vzrušující svět mezinárodních financí?“ :D :))) ()

Galerie (268)

Zajímavosti (7)

  • Pred začiatkom natáčania usporiadala Lena Dunham párty pre hercov na vidieckej chate vo Walese, kde býva. Herrold na to spomínala: "Objednala nám veľa pizze, pili sme čaj, jedli sušienky a rozprávali sa. Lena potom prišla a spýtala sa: Tak kto tu randí? Kto je single? Ja som bola single." (Arsenal83)
  • Seriál sa natáčal v Cardiffe (Wales, Veľká Británia) a Londýne (Anglicko, Veľká Británia). (Arsenal83)
  • Lena Dunham veľmi chválila Myha'lu Herrold, s ktorou sa počas natáčania zblížila: „Inšpiruje ma. Núti ma, aby som sa pracovala s vášňou, nadšením a bystrosťou. Pripomenula mi, prečo rada robím to, čo robím. Zmenilo to môj život, navždy ma to ovplyvnilo a som na ňu tak hrdá.“   (Arsenal83)

Reklama

Reklama