Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Chi Chi Chi Chi Chip a Dale, zákon hájí... Určitě si všichni pamatuje na tento seriál z dětství, kterému, co si pamatuji, předcházel seriál "My z Kačerova". Hlavní hrdinové Chip, Dale, Monty, Gadgetka a Zip musí neustále řešit všelijaké tajuplné příběhy, počínaje nákupem buráků v obchodě a končíc záchranou "světa". Nejen díky vynálezům Gadgetky, ale sehraností celého týmu - roty se nakonec záchrana vždy povede. (mr.cartman)

(více)

Recenze (309)

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Chip a Dale a jejich nerozluční kamarádi, kteří hájili vždy pravdu, rožívají nebezpečná, ale i veselá dobrodružství. Jedna z prvních vlaštovek z dílny Walta Disneyho, která byla po převratu uvedena na naše Tv obrazovky. Sledoval jsem snad každý díl - jen jsem někdy nemusel přechytralou Gedžitku s jejími primitivními nápady.. **** ()

otík 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl v mladším věku a Nova začínala, i tohle vyloženě pro malé děti se mně dotklo (podobně jako Všichni z Kačerova, Gumídci atd.). Není to žádná velká bomba, ale také to není nic závadného či špatného pro malé cipísky. Sice je to občas docela ujeté, ukřičené, honička střídá honičku, ale celý seriál si udržel slušnou úroveň. Původní znělku napsala Alice Nemanská a zpívali Vilém Čok, Ota Baláž a Kamil Střihavka a šlo o báječnou znělku, která utkvěla tehdejším dětem v paměti. Ta nová, která chodí na Barandově či Déčku, je fakt úděsná. Text napsal Eduard Krečmar a zpíval David Uličník. ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Z disneyovských seriálů z ČT mi tento přijde asi nejslabší, tedy až po Medvídkovi Pú. V 90. letech mě Rychlá rota docela dost bavila a když tenkrát běžela v TV, nahrával jsem, ale postupem doby můj zájem o tento seriál čím dál víc chladl. Dnes už si Rychlou rotu pustím tak jednou za 5 let a spíš z nostalgie. Z hlavních postav mi byl nejsympatičtější přemýšlivý Chip, asi že z nich byl nejméně groteskní a nebyla to postava primárně určená pro humorné scény, naopak infantilní Dale (třebaže výborně dabován Kaiserem) a hyperaktivní Gedžitka na mě často působili jako rušivý element. Za špatný seriál to ani po těch letech nepovažuji, ale mezi mé nejoblíbenější už nějakou dobu nepatří, v tomto případě už zub času zapracoval. Stále ale slušný průměr 3 *. 55% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Od malých vyčůraných “krys” zbrojících maximálně proti Donaldovi k parafrázi Indiana Jonese a Toma Magnuma i s celým leteckým komandem proti kočičímu mafiánskému bossovi a jiným vykukům. Pro Disneyho tehdy nebylo nic cizí, když z Balúa udělali leteckého pilota (musela to být šílená představa). A pro koně Horáce plánovali seriál, kde si jde stěžovat u samotného Walta na svou obskuritu, unesou ho ufoni a stane se vesmírným hrdinou... ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho osobného zdania asi najlepší z cca 20 rokov starých seriálov z produkcie W. Disneyho. K jeho obľube v mojich očiach prispelo, že som sa ako dieťa stotožnoval s Chipom (nielen v rámci tejto série, ktorú som sledoval ako jeden z prvých importov z kapitalizmu už r. 1990/1, ale aj v krátkych príbehoch, v ktorých chipmunkovia súperia s káčerom Donaldom ap.). Dnes by sa dalo ešte zdôrazniť, že na rozdiel od Príbehov z Káčerova nešlo o neúmerne naťahovaný sériál, námety boli relatívne rôznorodé a navyše "detektívne". Z psychologického hľadiska sú postavy pomerne rozpracované, ak je možné niečo také o detskom seriále tvrdiť: dobrosrdečný, odvážny, ale zároveň trochu urozprávaný a slabošský (sýýýr!!!) Monty, suchopárny, poriadkumilovný a činorodý Chip, pohodlý bonviván Dale v havajskom (?) tričku. Len Bzučo (Zip) je nevýrazný a Gadget trochu ťažko zaraditeľná (ale postavičky sú to samozrejme politicky korektné: statočný maličký a inteligentná blondínka). :-) Traja Držgrošovi (pra)synovci Hue, Dewey a Louie, medzi ktorými nie je rozdielu okrem farby ich oblečenia, a nemenné podivné nerealistické postavičky Držgroša a Tryskáča (Rampa) za touto plejádou zaostávajú. ()

Galerie (1 170)

Zajímavosti (12)

  • V seriálu se měly původně objevit postavičky z filmu The Rescuers (1977). Tato myšlenka ale byla zamítnuta, když hlavní Disneyho animační oddělení začalo připravovat film The Rescuers Down Under (1990). (HappySmile)
  • Postava Montyho byla pojmenována po slavném mexickém sýru Monterey Jack, ačkoliv v originálu se snaží postavu mluvit s australským přízvukem. (Akesha)
  • Rychlá rota byla v období 1989 - 1990 nejúspěšnějším seriálem na americkém trhu. (HappySmile)

Související novinky

Rychlá rota ve filmu

Rychlá rota ve filmu

22.05.2019

Nejodvážnější veverky od studia Disney dostanou vlastní film. Hrdiny Chipa a Dalea z Rychlé roty si totiž vezme na starost Akiva Schaffer (Sousedská hlídka, Popstar: Never Stop Never Stopping). Jméno… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama