Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

castor 

všechny recenze uživatele

Spielberg vsadil na svůj dobře proklepnutý klíč – natočil pohádku vhodnou pro osmileté i šedesátileté. A vyšlo to. Vrátil se k hrdinovi svého dětství – Petrovi Panovi. Milý příběh, výborní herci, pestrá výtvarná stylizace a skvělá výprava si dokonale sedli, takže se dá počítat s tím, že pár let se s touhle bandou setkám znovu. Tři až čtyři hvězdy!! ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Spielberg se zmýlil ve třech věcech (a) v příběhu - ten nám má vypálit do mysli vznešené hodnoty jaksi mimochodem, bez toho, že bychom o tom přemýšleli (asi jako když k vám přijde happy thought - když ji Peter rozumově hledal, nikde nebyla, a když zapomněl na hledání, najednou tu byla). Jenže tento film nám mlátí myšlenku do hlavy bucharem, vypaluje nám ji plamenometem, střílí ji do nás kalašnikovem a po půl hodině už toho má divák plné zuby. (b) v dětech - když pak Peter díky změně postoje k pracovnímu nasazení přinese domů menší výplatu a nebude na hambáče a kolu, Jack ho po chvíli umlátí tou svoji baseballovou pálkou (jak to vídá v hororech, dnešních to dětských pohádkách na dobrou noc) a Maggie bude snít o bohatém milenci, který ji poskytne všechen luxus. Idealizovat si dnešní děti se nevyplácí. (c) v aktualizaci - jistě, věčná myšlenka se vždy zhmotňuje v daném čase a prostoru, v nových a nových generacích (pro studenty FF MU - viz Blumemberg a jeho absolutní metafora), ale rvát do Petera Pana Beatles s Perným dnem, skateboardy a punk boye, to je tedy dost tvrdé znásilnění příběhu. Když pominu, že Never Land vypadá jako výpravnější verze studiových českých pohádek, zůstává už nerozřešena jedna důležitá věc: Proč má Tink (Roberts) ve svém příbytku v hodinách kreditní kartu???? Přesto je tu jedno positivum: Kill the lawyer! Kill the lawyer! ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Až příliš infantilní příběh v přeplácaných kulisách a na můj vkus s velmi otravným dětským komparzem. Legrační je i Zvonilka Julie Roberts, která se víceméně celým dějem  jen prokření jako oddělený pozorovatel eskapád páně Petra. Poselství filmu pak jednoznačné, ale opakovat tuto jednoduchou myšlenku dvě a půl hodiny?  "Máme jen pár vzácných let, za chvíli už budeme my je žádat o pozornost"   To je ovšem pravda, minimálně tříhvězdičková. ()

mrksik 

všechny recenze uživatele

Svet fantázie, kde sa žijú sny a na ten reálny "život" sa zabúda v sladkých hrách. Stačí uveriť :-) Film môže svojou prílišnou infantilnosťou mierne odrádzať, ale niektoré momenty naozaj stáli za to a zimomriavkovalo sa jedna radosť. Moralizovanie mi prišlo vo filme pre deti (je to film pre deti!) v zásade prirodzené, aj keď naturalistickejšie poňatie by mohlo celý koncept ozvláštniť a posunúť ho vyššie. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Spielberga jsem nikdy neadoroval a asi ani nadále nebudu. Hook je naprosto přepískle pitvořivej, až to bolí. Pořád někdo musí někam padat, pořád musí někdo někam běhat a přiblble se u toho usmívat. Veškeré triky zestárly až do smíchového období a navíc se tam neustále hrůzně hyhňá Hoffman, což mě téměř zničilo. Tenhle film by asi mělo hodnotit mladší publikum, které to všechno vstřebá a nebo starší ze svých vzpomínek, protože já trochu hynul a říkal jsem si, jestli Spielberg vážně seděl v kanceláři a říkal "Jo a teď bude Williams běhat jako blbec dokola a kolem budou padat pánvičky". ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • Jednoho z pirátů, který se pokouší ukrást Petrovi (Robin Williams) boty, když poprvé dorazí do Země Nezemě, hraje zpěvák Jimmy Buffett. (Don_Salieri)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama