Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

moviefilm 

všechny recenze uživatele

I majster tesár sa raz utne. A Spielbergovi sa to stalo tiež. Opravdu hrozný film, pri ktorom som sa nudil od začiatku až dokonca. Nerozumiem, ako sa mohla takáto herecká elita zapredať takémuto bezduchému scenáru. A aj inokedy skvelá Julia Roberts, či Dustin Hoffman tu pôsobia trápne a zlyhávajú na plnej čiare. A hlavne nerozumiem, čo týmto filmom chcel básnik povedať. K Spielbergovi mám veľkú úctu, no čo je veľa, to je veľa... ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film prostě miluju. Dětské dobrodružství, se správně přidanou sentimentalitou, vtipem a vynikajícími výkony namíchané v jedinečný film. Nejvíce obdivuji scénu, ve které Peter přiletává postupně za Wendy a ona stárne. "Už s Tebou nemůžu letět, Petře. Jsem už stará. Už dávno mi není dvacet....." ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Snad jediný film o Petru Panovi, který jsem jako malý viděl. Dřív jsem si toho nevšiml, ale teď bylo znát, že to točil Spielberg. Má plno záběrů, které se mohly pořešit o mnoho líp. Ten jeho styl mě moc nesedí, ale u tohodle filmu mu to odpustím. Co tenhle film dělá tak dobrý je mimo jiné hudba od Williamse. V pár písničkách bylo znát, že se inspiroval z filmu Sám Doma. Dodává filmu krásné kouzlo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Spielberg vsadil na svůj dobře proklepnutý klíč – natočil pohádku vhodnou pro osmileté i šedesátileté. A vyšlo to. Vrátil se k hrdinovi svého dětství – Petrovi Panovi. Milý příběh, výborní herci, pestrá výtvarná stylizace a skvělá výprava si dokonale sedli, takže se dá počítat s tím, že pár let se s touhle bandou setkám znovu. Tři až čtyři hvězdy!! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kouzla se s věkem ztrácejí. A stejně jako musel vyrůst Peter Pan, tak i já vidím v Hookovi čím dál víc negativ. Nejen, že je hlavní hrdina nepoměrně dlouho schován v otravně nekouzelné skořápce, ale děti nepříjemně rychle zapomínají na rodiče a v Nezemi se dokonce hraje baseball, což beru jako nejzákeřnější možnou anti-britskou scénáristickou zradu. Naštěstí ve mně pořád ta rozlétaná nálada zůstává, protože Zvoněnka nám zněžněla a Gwyneth Paltrow jako stárnoucí Wendy je něco tak půvabného, že kouzlo samotného vyprávění nemůže být vyjádřeno lépe. V důsledku 70% a zaokrouhlení nahoru za to, že každý z nás někdy nechtěl vyrůst. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • Původní trailer k filmu z roku 1991 obsahuje hudbu z filmu Čarodějky z Eastwicku (1987), jelikož v době udení traileru nebyla ještě dopsána hudba Johnem Williamsem. Ten složil také kudbu právě k Čarodějkám z Eastwicku. (Dixieboy)
  • Na základě filmu byly v roce 1992 vyrobeny čtyři videohry „ Hook“. (Terva)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama