Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné z okrajových částí Ostravy je nalezeno tělo mladého muže bez dokladů, v teplákovce, bez spodního prádla a v teniskách s rozvázanými tkaničkami. Rozmlácený obličej, stopy násilí na těle. Bezdomovec? Je převezen do nemocnice, kde za pár hodin zemře. Magda s Martinem pátrají po totožnosti oběti i svědcích incidentu. Najdou informace o nelegálních zápasech, o místech, kde se konají, a kolik se na ně nelegálně sází. Je pravděpodobné, že mladík se zápasů účastnil. Podaří se kriminalistům najít toho nebo ty, kteří nelegální zápasy organizují a mají tak na svědomí mladíkovu smrt? (Česká televize)

(více)

Recenze (88)

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu, že Ostraváky musí štvát, že v seriálu hrají Pražáci. Mně to nevadí. Špalková a Vyorálek jsou zajímavá dvojice, Plesl, Hanuš ...nadějné obsazení. Soukromý život hrdinů v detektivce mi vůbec nevadí. Naopak. Copak ti lidé nemají žádný soukromý život? Může mít vliv i na jejich práci, když je něco trápí. Jsou to normální lidé, žádní supermani. Rozjezd je průměrný, uvidíme dál. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zklamání. Naprosto šedivá věc, kterou lze zaměnit s jakoukoli průměrnou i podprůměrnou kriminálkou. Parta spíš necharismatická. U paní Špalkové moc nevím, co si myslet, zamračený pohled pana Vyorálka, aby vypadal drsněji, byl místy spíš k pousmání. Pana Plesla mám fakt ráda, ale přijde mi, že je teď všude! a i kdyžjsou role rozličné,  on je furt stejný. Případ... nuda, šeď, průměr... rozhodně nic co pořádně zaujme. Aspoň u mě to tak bylo. A ano! Víc Ostravy do Ostravy... proč se toho ČT proboha bojí? ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase kriminálka, která mixuje osobní život hlavních hrdinů s případy. Divák tak nedostane ani plnohodnotný případ, ani červenou knihovnu. Kdo už to konečně pochopí, že takhle se to dělat nedá? První případ ostravské kriminálky nás zavede do světa nelegálních zápasů, zjistíme, že tvrďák Vyorálek neumí bojovat a že něco velkého chystá propuštěný vězen. Mno, uvidíme, co bude dál, zatím těžký podprůměr. ()

ABC1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V  této době, kdy fajnšmekři sedí jako přikovaní u skvělých detektivek zahraniční provenience, zkoušet na českého diváka toto dílko, je veliký omyl. Tahle slabota by mohla uspět jedině na ČT 3 "pro starý"...tedy duchem samozřejmě. Časy, kdy jsme uměli natočit dobrou detektivku, jsou zjevně pryč až na čestné výjimky jako bylo První oddělení. Souhlas se všemi výhradami: nudné, pomalé, předvídatelné, příliš dětí, babiček, soukromí, nulové napětí, žádný obrat prostě bída. A samozřejmě jak píší jiní, nezajistit místo činu je pěkná bota. Tak se asi podívám pouze  na poslední díl, který má být údajně nejlepší...!!! ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím hodnotím s rezervou, proto rovnou čtyři. Po všech těch ho.nech, které ČT v poslední době vyprodukovala jsou Stíny v mlze příjemným překvapením. Děj je sice hrozně předvídatelný, ale aspoň se sem tam objeví i vtip, který není trapný. Nadhodnotila jsem z předchozí zkušenosti s Ochráncem. Ke konci seriálu bych nejraději šla až do mínusu a mám obavy, že tady to dopadne stejně. Taky mě štve, že zase chybí ostravský přízvuk, ale na druhou stranu se o něj aspoň ani nesnaží. Zprzněných přízvuků mám už plné zuby. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Premiéru úvodní epizody sledovalo v průměru 1,68 milionu diváků (15+). Byl to nejlepší výsledek večera a také celého pondělního dne. (rublik05)
  • Malá (Petra Špalková) smaží na pánvi řízky pro rodinu. Na to, aby je měla do zlatova usmažené, ji stačila přesně minuta. (sator)
  • Na samý závěr dílu zní píseň „Bicycle Race“ od skupiny Queen. (sator)

Reklama

Reklama