Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wall Street je nepochybně tou nejpřitažlivější čtvrtí planety – žádné jiné místo na světě není tak výstižným symbolem bohatství, moci a vlivu. Svodům snadných výdělků podlehnou i dva hráči na této šachovnici – jedním z nich je ostřílený burzovní spekulant a multimilionář, tím druhým mladý burzovní makléř, nováček ve světě velkých financí, který není připraven na morální konflikty, jimž bude nucen čelit. Jejich nebezpečné přátelství, které vzniká na pozadí býčího trhu mezi lety 1985 a 1986, se stane výsměchem vztahu mentora a jeho svěřence, profesora a studenta, otce a syna. Jedním z hlavních protagonistů je Charlie Sheen, který hraje mladíka sužovaného odvrácenou stranou jeho povahy. Postavou finančního žraloka Gordona Gekka (Michael Douglas) je ten nejpodlejší manhattanský predátor. Okouzlující a bezohledný mravní zkrachovalec je totiž připravený zlikvidovat veškeré své rivaly. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (502)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V dobách vzniku snímku se s Ch. Sheenem dalo ještě spinkat. Zcela heterosexuálně musím uznat, že býval celkem fešák a nedivím se, že nejedné slečně stál za selhání imunity. Tento snímek pojednává o tom, jak se vlastně Ch. Sheen dostal ke kokainu. Okrajově pojednává i o světě, kde peníze nikdy nespí. Hlavní zápletkou je poté nelítostný souboj mezi touhou po penězích a svým vlastním svědomím. Přiznám se, že mi chvíli trvalo se zorientovat ve všech těch pojmech. Dokonce si nejsem jistý, zda jsem se zorientoval správně. Každopádně, děj má potenciál zaujmout. A pokud vás náhodou nezaujme děj, tak vás zcela jistě zaujmou herecké výkony dvou ústředních postav. Zejména ze strany Douglase to byl takřka galakoncert. Nevadila mi ani delší stopáž. Celkově pálím lepší 3 kusy. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Charlie Sheen se nikdy nemel dostat k drogám. Ten kluk je boží a kdyby takto pokračoval ještě pár let mohl z něj být druhý Michael Douglas, který mu v tomto snímku nastavil laťku neskutečně vysoko. Jestli je na světě herec, co se narodil pro role hajzlů a záporáků, je to právě Michael Douglas. Oprávněný Oscar, který nemohl v roce 1987 ani maličko ohrožen. Oliver Stone v době kdy se ještě nikoho nebál a točil si co chtěl a lidi mu na to chodili po milionech. Jeho režie je svižná a potěší jak film díky ní plyne. Prakticky se Oliver Stone dokázal vyhnout slabším okamžikům a film udržel v rovnováze, což mu jediné prozpívá. Pravděpodobně se na tento snímek už nikdy nepodívám, ale je dobře že vznikl, jeho kvality se nedají popřít. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2019: Vlk z Wall Street z doby, kdy stála dvojčata. Jo je to furt tak těch 70%, ale velmi líbivě natočené a Michael Douglas ve své životní roli. A teprve teď jsem si všiml, že syna a tátu Foxovic hrají opravdoví syn a táta Sheenovic ---- Všechno co se odehrává ve filmu jsem už hodněkrát zažil. Typická cesta mladého kluka z chudé rodiny k penězum a cesty je rámována mrtvolami. Ale v poslední chvíli si náš hrdina včas uvědomí že se musí zachovat čestně a celé to skončí téměř dokonalým happy endem. Jediné co tu opravdu vyčnívá nad ostatní je herecký výkon Michaela Douglase. Takže dávám za něj i za dobře zvládnutou režii 70%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Abych se mohl podívat na druhý díl, musel jsem si znovu oživit příběh původního filmu. Rozhodně se je na co koukat, rok se sešel s rokem a Oliver Stone si vzal k ruce stále ještě nezkušeného mladíčka Charlieho Sheena, aby jej vhodil tentokráte do finanční džungle. Takže Wall Street je svým způsobem Četa 2. Skvělý Michael Douglas by mě dokázal přesvědčit, že slunce může vycházet i na zapádě. 80% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Víc jsem si užíval snaživého Sheena než protežovaného Douglase, který se dle mého ani moc snažit nemusel (ta role je pro něj jako stvořená). Víc jsem si užíval řemeslnou stránku filmu (našláplá režie, výborná kamera Roberta Richardsona) než jeho morální ponaučení a "poselství" (burziáni jsou jen chamtivé svině, které "nic nevytváří"). Většinou Stoneovi skočím na špek skoro úplně, u Wall Street se tomu tak stalo jen z hlediska filmařského a hereckého, ne myšlenkového. 80 % ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Film měl pracovní název "Greed" (Chamtivost). (ČSFD)
  • Gordona Gekka (Michael Douglas) měl původně hrat podle režiséra Olivera Stona Richard Gere nebo Warren Beatty. (ČSFD)
  • Skládat hudbu původně začal Jerry Goldsmith, ale po neshodách se Stonem od projektu odstoupil. [Zdroj: měsíčník Cinema 12/99] (Locksley)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno