Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Drama o příčinách a dopadech krize zneužívání opioidů v Americe, které sleduje osudy jejích viníků, obětí i právničky, co se snaží celé tragédii přijít na kloub. (Netflix)

Recenze (42)

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, který nahlíží na zneužívání léků (drog) z více úhlů pohledu - výrobci, prodejci, oběti a právníci. Je to seriál o čím dál tím víc aktuálním problému závislostí na všeličem. Fakt mě překvapilo, že OxyContin je k dostání i v ČR (samozřejmě na předpis). Taylorovi Kitschovi jsem hodně fandil. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Typ seriálu a la Černobyl, tj. v jedné sérii uzavřeně odvyprávěná napínavá depka o nějakém katastrofálním průseru/svinstvu. V tomto případě o opioidové krizi v USA, způsobené chamtivostí a bezohledností famílie Sacklerových a jejich armády pohůnků a totálním selháním státu a tisíců lékařů. Seriál sleduje 4 linky - Sacklera, černošskou vyšetřovatelku, mladou dealerku a otce od rodiny, který propadne zničující závislosti na Oxycontinu. Žádná linie ani postava nedominuje, ale dohromady dávají komplexní a působivý obraz celé krize. Divákovi jen zůstává rozum stát nad tím, jak je něco takového možné. Úvody s příbuznými obětí mohly být emotivnější - viz. ten poslední, kde se rozpláče otec předávkovaného kluka. ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

Oproti Dopesick slabší podívaná, která staví na modelu polodokumentu, kdy dějem provází vypravěč jako autentická osoba událostí. Skoky v čase, jenž se zabývají vznikem farmaceutického impéria, částečně bortí děj, současnost je pak podána spíše bulvárně. Průměrnost seriálu nezachrání ani herecké výkony, či forma. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Takže pokud to správně chápu, tak horká válka proti drogám probíhá v různých banánových prdelích, kde Svobodný Svět nahání všelijaké Juany a Escobary, aka výrobce sněhu. Doma si přitom vypěstovali naprosto zrůdnou, státem požehnanou hydru, která si ta svoje syntetická hovna prodává vesele a naprosto legálně do teď. Zob, zob, cink cink. Mě to tedy podezřele připomíná konkurenční boj. Copak by nám k tomu řekl Rudy Purdue Giuliani? ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Richard Sackler je na kudlu do ledviny. Celý zvrácený systém kolem něj by si ji zasloužil také. Jelikož systém nemá ledviny, funguje si vesele dál. Ty úvodní vsuvky s rodiči mrtvých považuji za zcela zbytečné. Místo toho bych viděla raději něco více z rodiny, která si krásně vydělává na produkci a distribuci drog. ()

Galerie (85)

Reklama

Reklama