Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Drama o příčinách a dopadech krize zneužívání opioidů v Americe, které sleduje osudy jejích viníků, obětí i právničky, co se snaží celé tragédii přijít na kloub. (Netflix)

Recenze (42)

choze 

všechny recenze uživatele

Typ seriálu a la Černobyl, tj. v jedné sérii uzavřeně odvyprávěná napínavá depka o nějakém katastrofálním průseru/svinstvu. V tomto případě o opioidové krizi v USA, způsobené chamtivostí a bezohledností famílie Sacklerových a jejich armády pohůnků a totálním selháním státu a tisíců lékařů. Seriál sleduje 4 linky - Sacklera, černošskou vyšetřovatelku, mladou dealerku a otce od rodiny, který propadne zničující závislosti na Oxycontinu. Žádná linie ani postava nedominuje, ale dohromady dávají komplexní a působivý obraz celé krize. Divákovi jen zůstává rozum stát nad tím, jak je něco takového možné. Úvody s příbuznými obětí mohly být emotivnější - viz. ten poslední, kde se rozpláče otec předávkovaného kluka. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tato sérka celkem polopatisticky ukazuje jak si Amerika zadělala na velký opioidní problém, který sice někdo chtěl řešit ovšem prachy opět zvítězily a nic se nestalo. A to ještě nepojala (série) syntetický  Fentanyl, který je ještě horší a nikdo z jeho uživatelů neví zda se po jeho požití vůbec probudí...Týká se to Kanady i zbytku Ameriky...Jojo když politici kryjí mafiafarmafirmy, tak se asi nic nezmění. Za mě vlastně nepřekvapených 75% ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

Oproti Dopesick slabší podívaná, která staví na modelu polodokumentu, kdy dějem provází vypravěč jako autentická osoba událostí. Skoky v čase, jenž se zabývají vznikem farmaceutického impéria, částečně bortí děj, současnost je pak podána spíše bulvárně. Průměrnost seriálu nezachrání ani herecké výkony, či forma. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený a silný seriál o zneužívání OxyContinu v Americe. Kde je ta hranice, kdy je lék na bolest  návykový a pacienta poškozuje ještě víc, kritika komerčního korporátu, kterého zastupují holky se sexy úsměvem, a manipulací vnucují lékařům něco, co vůbec neznají, a samozřejmě dopad na společnost... 80 % ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Richard Sackler je na kudlu do ledviny. Celý zvrácený systém kolem něj by si ji zasloužil také. Jelikož systém nemá ledviny, funguje si vesele dál. Ty úvodní vsuvky s rodiči mrtvých považuji za zcela zbytečné. Místo toho bych viděla raději něco více z rodiny, která si krásně vydělává na produkci a distribuci drog. ()

Galerie (85)

Reklama

Reklama