Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 1

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (236)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Pri prípadnej návšteve kina by toto pokračovanie dostalo vyššie hodnotenie, ale keď človek navštívi stránku žobrákov sporadicky a navyše chce použiť smart TV tak to je zúfalstvo ktoré sa opísať nedá. Úvod s načítaním na 35 pokus komentovať netreba, ale starostlivo nastavený bug v čase tanečnej battle na Sibíry aby prišlo na ďalších 35 reklám a centík do vačku už bol trochu trápny. Ďalší po zhruba hodine filmu ma prinútil k tomu, aby som vypol TV, pustil zvyšok filmu na kompe, pre istotu už na rýchlosti 1,5...samotný príbeh pekne naivne detský, v niektorých fázach s veľmi dobrou animáciou, splnil liberálnu doktrínu o čiernobielych pároch, Sonicov kamoš nebolo dievča ale chlapec (aby sa v trojke mohli spokojne spolu v rámci LGBT ľúbiť) a zlých ujov policajtov. Aspoň že Sonica jeho biely ocko nešikanuje a je jeho kamarát, predsa len je to tak pre kategóriu u12 a to by bol veľký záhul už aj na liberálov. Vhodné pre deti a návštevu s rodinou, určite poteší aj dospelých fanúšikov mladšej generácie. Ja som ušetril za vstupenku a občerstvenie ďalších 15 evri a správne, ani cent z nich nepôjde super stránke. Oceniť však treba fakt, že nedávali reklamu na Cunt wars a možnosť kupovať anime postavám nové tangáče ani dementa Elona, ale iba rátali ovečky, občas nejaké tie bitevné lode... ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Námět Sonica by byl mnohonásobně kvalitnější a zábavnější ve formě animáku ve stylu Spider-verse, poněvadž hraná podoba tomuhle modrýmu ježurovi v teniskách vůbec nesedí, ani nesluší – a sympaťák Jim Carrey, popkulturní narážky nebo vtípky o kolonoskopii tomu fakt nepomáhají. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jednotka sa mi páčila o trošku viac. Dvojka síce nepôsobí hlúpo a nesie sa v duchu, aký nastavil prvý film, ale mimo vyslovene otravných vsuviek ( tanec na Sibíry, houseparty) ten film nejde až tak veľmi do hĺbky. Pričom tá mytológia za tým, by ma celkom zaujímala. Skôr je to zábavné vo svojich prostoduchých postrehoch, vtipoch a kreáciách, než aby sme vyslovene hovorili o kvalitnom príbehu. Takýchto filmov je naozaj dosť a väčšina z nich má rovnakú premysu. Poteší ale Idris Elba ako Knuckles a tiež Carrey, ktorý znova raz prehráva ale má aj pár dobre mierených dospelých vtipov. Priemerná záležitosť, ktorá je ale dosť zábavná. Na trojku sa teším. Byť trochu menší, tak to žeriem aj s navijákom. Nepôsobí to totiž tak detsky, ako sa nám snaží plagát nahovoriť. Ale na film podobného formátu je to o tých 20 minút určite dlhšie, než by malo byť. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Klasické pokračování - více postav, velkolepější akce a servirování něčeho podobného co jsme viděli už v úvodním filmu. Jim Carrey se v roli záporáka opět vyřádil a předváděl ksichty jako za starých časů, občas tu padla i nějáka ta dobrá hláška, ale za mě bych trošku přiškrtil stopáž. Mladším divákům se určitě bude film líbit, protože se dobře odkazuje na herní předlohu. Už je navíc oznámena i trojka na rok 2024 tak snad bude držet kvalitu na podobné úrovní jako první da filmy...6/10. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Po skvělé jedničce přichází dvojka, která si nese typické neduhy sequelů...čili všeho je víc...víc cgi, víc triků a scén a delší stopáž, takže se bohužel člověk i chvílema nudí. Naštěstí je tu spousta scén, které krásně kopírují levely původních her (pohyb v chrámu, chytání vzduchových bublin apod.) a i ostatní animované postavičky mají svoje kouzlo. Škoda, že Jim Carrey je tu takový ne úplně využitý. Ale jako zábavná jednohubka celkem fajn, akorát asi si to znovu nepustím, narozdíl od jedničky. A bacha potitulkovka! Samozřejmě je možnost si všimnout, že Pán Donutů má jako vyzvánění hudbu ze hry. :-) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Pří cestování z ostrova, kde našli arci smaragd, letí Sonic a Tails letadlem. Je to odkaz na hru „Sonic 2“, kdy takto začínalo hlavní intro a menu ve hře. (krtek6)
  • Když se Robotnik (Jim Carrey) vrátí na zpět na Zemi a obnoví svou továrnu na roboty, tak od té doby můžeme ve filmu několikrát vidět jeho herní symbol v podobě hlavy s ikonickými brýlemi a velkým dlouhým knírem. Stejný jako měl hlavu závěrečný robot, se kterým bojovali hrdinové. (krtek6)
  • Pracovní název filmu je „Emerald Hill“. Emerald Hill byla první zóna ve hře „Sonic the Hedgehog 2“ (1992). (JesterKruger)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama