Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 1

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Recenze (125)

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Komicky smutný konec legend němého filmu. Kdo jejich skeče zamlada hltal jako já, s jistou dávkou nostalgie se vrátil do dětských let. Tentokrát s bonusem pohledu za oponu jejich souhry. ()

jemine 

všechny recenze uživatele

Bídou scénáře postižený film, který nahoru táhnou především herecké výkony pánů  Steva Coogana a Johna C. Reillyho. No, ale zatímco scénárista i možná i režisér by za trest zasloužili povinné sledování posledních děl Víta Olmera, oba herci v hlavních rolích divákovi vše bohatě vynahradí, třebaže film se dotýká nepříliš veselého závěru kariéry Laurela a Hardyho. Coogan i Reilly  jsou  dokonalí, komičtí i dojemní, uvěřitelně  lidští ve smutku i veselí, a ti z diváků, kteří mají grotesky Stana a Ollieho v oblibě, v nich své pošetilé hrdiny okamžitě spatří. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Bohužel film mě nezaujal tak, jak by zřejmě měl. I když konec populárního dua byl silně dojemný, tak zbytek filmu byl zaplněn spíše nezáživnou vatou. Ani jsem nedostal chuť podívat se na některé z jejich klasik. ()

stanyko 

všechny recenze uživatele

Nebyt par vydarenych gagov, ktory bolo ako safranu tak by to u mna skoncilo ako nudny odpad. Ten film nema ani len stotinu hodnoty adoracie filmovych kritikov. Zaujimavejsie pre mna by bolo obdobie ako zacinali a ako sa im podarilo prerazit, preicom prave toto cele bolo vo filme odignorovane... ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Veľká pocta velikánom grotesky. Dvojica Laurel a Hardy bude naveky nesmrtelnou a takéto filmy ich budú pripomínať aj mladším divákom. Tento sa zameriava na ich koniec kariéry kde to medzi nimi už dosť škrípalo. Veľkým plusom sú geniálne herecké výkony oboch hviezd. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Oba herci doslova excelují v rolích svých slavnějších předchůdců. Úsměvně smutné rozloučení s idoly mého raného dětství. Show must go on ... ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Nevýrazné. To je slovo, kterým bych nejlépe vystihla tento film. Na to, jaké persony se tu objevili a co udělali ve světě grotesky je tohle smutné shrnutí konce jejich společné kariéry. Zasloužili by si větší bombu, aby se jim dostalo opět odpovídající pozornosti a a aby je třeba i trochu lépe poznaly mladší generace. Nutno ale uznat, že zábava se posunula už dost dopředu a gagy Laurela a Hardyho v dnešní době působí prostě už jen jako výlet do dob minulých a už to jejich škádlení nemá zdaleka takovou sílu, jakou muselo mít, když se objevili na plátnech a prknech divadel. Oba hlavní herečtí představitelé jako by z oka vypadli skutečnému Stanu a Oliemu, občas byli k nerozeznání. Ale prostě herecký um, ať už je jakkoli úžasný, neutáhne celý film. Nedokážu odhadnout, na kolik se scénář držel podle skutečné předlohy a na kolik to byla fikce, ale takto podaný příběh má jen malou palebnou sílu. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Výborný životopisný film zobrazujúci záver kariéry dvoch svetoznámych komikov, kolegov, partnerov a hádam aj priateľov. Vďaka výbornej produkcii a skvelým hereckým výkonom môžeme sledovať citlivé vykreslenie vzájomných vzťahov a poodhalenie zákulisia ich tvorby. 90% ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Užiť si opäť komikov číslo jedna svojej doby bolo veľmi príjemné až na dojímavý koniec. Herci a masky boli dokonalí jediná výčitka je patetický koniec a nie tak jasný odkaz. ()

Vaelor 

všechny recenze uživatele

Tady to mělo jiskřit humorem, volalo to po tom a jsem přesvědčenej, že vzít to do pracek někdo schopnější, mohlo být volání vyslyšeno, protože ty možnosti tady jistojistě byly. Například, ukázka divadelního představení je úžasná. Říkal jsem si, že sedět naživo v tom divadle, asi bych do konce nezastavil smích. Nevím, proč si tvůrci vzali na paškál zrovna sklon jejich života, dle mě to byla chyba. Větší průřez celou jejich kariérou, zaměřený na humor, to byla cesta, a ne vytvářet banální zápletky, které jsou přinejmenším malicherné. Soustředit se na zármutek v životě jedněch z největších komiků, to je faux-pas. ()

Reklama

Reklama