Reklama

Reklama

Helena a její chlapci

(seriál)
  • Francie Hélène et les garçons

Epizody(280)

Obsahy(1)

Helena Girardová začne studovat na univerzitě v Paříži. Na koleji se rychle spřátelí se svými novými spolubydlícími, s Johanou a Katkou. Už v prvním dílu dívky potkají tři mladé hudebníky - Mikuláše, Štěpána a Kristiána zvaného „Kuře“. Brzy po té začne každá z dívek chodit s jedním z chlapců.

Tento francouzský komediální seriál pro mladé se téměř celý odehrává v interiérech. Zvláštností české dabované verze je, že velká většina jmen byla počeštěna – z Nicolase se tak stal Mikuláš a z Etienna Štěpán. Volné pokračování u nás běželo pod názvem "Rozmary lásky". (decouble)

(více)

Recenze (167)

paclinqa 

všechny recenze uživatele

Já tenhle seriál sledovala a moc se mi líbil (v té době), nevím jak bych na něj reagovala dnes, asi bych už se na to nevydržela koukat, ale myslím, že to byl celkem slušný soupeř všech amerických teenagerovských seriálů. ()

Riker 

všechny recenze uživatele

Nemůžu méně jak za 3, protože na základce jsem musel koukat na každý díl, abych pak druhý den mohl diskutovat se slečnama ve třídě. Jiné téma bylo tabu. :-) ()

brodži 

všechny recenze uživatele

. (---- takto maličký jsem byl když jsem si na tomto seriálu ujížděl. Neříkám, že to bylo skvělé. Krykry byl prcek ale občas s tou godzilou to bylo fajn. I když helena taky žádnej světoborce a kočka nebyla ale bavilo mě to :) ()

JP84 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se zbláznil,ale když si vzpomenu,jak jsem jako devítiletý kluk spěchal po škole domů abych stihl každou epizodu,je mi prostě blbé hodnotit toto odpadem.Holt,s nostalgií člověk nic nenadělá. ()

dzejnyka 

všechny recenze uživatele

Interiérový seriál, to je vždy veľký prúser :-) Jedna hviezdička je za to, že som ako teenager zvládla pár dielov dopozerať do konca (dnes by sa mi to zrejme nepodarilo ani omylom), druhá za Johanu, ktorá vďaka svojmu temperamentu a nápadom ako jediná z ansámblu za niečo stála. ()

Crowus 

všechny recenze uživatele

Tohle nejde hodnotit jinak, než z pohledu hormóny přetékajícího tenagera. Takže všichni zavřeme oči, představíme si, že nám je 15 a díváme se na seriál o mladých hezkých holkách (pro dámy, lidech), a nějakou tu hvězdičku tam najdeme. Jinak se na to opravdu reálně koukat nedá :) ()

klapqua 

všechny recenze uživatele

Doteraz si pamätám znelku a to som nevidela cca 17 rokov... o nič svetoborné nešlo, ale v tej dobe ma to bavilo...ale to ma bavili aj včeličky v šlabikári... ()

rytir1 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních průkopových seriálů pro nás mladý v počátcích televizní éry Novy. Určitě nestojí za odpad, z těch co jej ničí by mě zajímalo kolik z vás jej vůbec pamatuje. ()

Aquilles 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Helena a její chlapci je bezesporu nejznámější z francouzských sitcomů, které se dostaly na české obrazovky. A i když šlo v době vysílání o nezpochybnitelný fenomén, dnes je právě kvůli tomu řazen mezi seriály nejzatracovanější. Je to bohužel škoda, protože rozhodně nešlo jen o vysedávání tří párů v kavárně, jak je dnes série zcela mylně interpretována. Za 280 epizod se před kamerou objevila řada hlavních i vedlejších postav, parta zažila spoustu humorných i dramatických zápletek. Vždy je však v hlavní roli láska a síla přátelství. Párů se v seriálu vystřídalo hned několik a tvůrci si dali pečlivě záležet na tom, aby byl každý jiný. I díky tomu se pak jednotlivé dvojice krásně doplňovaly. Helena s Mikulášem tvořili klasický romantický pár, Johana a Kristián zastávali úlohu humornou, Katka a Štěpán jim byli rozumnou protiváhou. Postupně se pak přidali třeba José a Benedikta (záletník a holka se svatou trpělivostí), Sebastián a Lola (vztah jako na houpačce – mimochodem můj nejoblíbenější pár), Kryštof a Adéla (tak trochu pár z nouze, co na sebe zbyl) a další. Z vedlejších postav je třeba zmínit určitě Natálii, která patří k charakterově nejpropracovanějším postavám, anebo Thomase Favu, který partě několikrát zatopil. Nelze zapomenout ani na naprosto perfektní hudební stránku seriálu. Krásné písničky Héléne Rolles a s nimi spojená instrumentální hudba krásně a výstižně podbarvily nejednu scénu a v uších mi zní vždy ještě dlouho po konci každé epizody. Samozřejmě by se na seriálu daly najít i drobné zápory, jako třeba až přílišná glorifikace Heleny v pozdějších dílech, anebo několik „temnějších“ dílů, které se už výrazně odkláněly od sitcomového žánru. Kvalitu celého seriálu to ale srazit nemůže. ()

os10 

všechny recenze uživatele

Nevím, ale v té době, kdy to vysílali, mě celkem bavilo to sledovat a tesit se na dalsi dily:) dycky se u toho pekne v klidu obedvalo:) ()

Sobík 

všechny recenze uživatele

Nedá se nic dělat, třeba mě ukamenujte, ale na tomhle seriálu jsem vyrostl a i když bych si možná teď, po deseti letech, ťukal na hlavu, když bych ho viděl, tehdy to pro mě byla opravdu pecka! :) A kdo řekne něco jiného, ten uvidí!! :)) ()

Eclipse_cz 

všechny recenze uživatele

V době vysílání mi bylo tak málo, že se mi seriál i snad líbil. :)) Ale je fakt, že jsem u něl skončil vždycky jen náhodně. ()

Reklama

Reklama