Reklama

Reklama

30 stříbrných

(seriál)
  • Španělsko 30 monedas (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Kněz Vergara prchá před svou minulostí a nachází útočiště u Ďábla, který mu dá pokyn, aby našel poklad - jednu z 30 mincí, pro něž Jidáš zradil Ježíše Krista. Je čas se mu znovu postavit tváří v tvář, ale tentokrát je opravdu připraven... Vítejte ve světě, kde nic není tak, jak se na první pohled zdá, a nikomu nelze věřit. Otec Vergara (Eduard Fernández) je vymítač, boxer a bývalý vězeň, který je církví vyhoštěn do odlehlého španělského města, kde má působit jako kněz. Přestože touží zapomenout a být zapomenut, nepřátelé si jej brzy najdou. Začnou se dít podivné věci. Ambiciózní starosta města Paco (Miguel Ángel Silvestre) se společně s místní veterinářkou Elenou (Megan Montanerová) pokusí odhalit tajemství z Vergarovy minulosti. Všichni tři nakonec spojí své síly a ocitnou se v centru celosvětového spiknutí s cílem získat 30 stříbrných, které byly vyplaceny Jidáši Iškariotskému za to, že zradil Ježíše z Nazaretu. Mince jsou prokleté a mají nadpřirozenou moc. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (76)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

30 strieborných je celkom dobrý seriál od hbo. Určite tam je cítiť lacnejšiu Španielsku produkciu. A veľkou nevýhodou sú aj dlhšie epizódy, takmer každá by mohla byť celovečerný film. Pri záverečnej som čakal väčšie tempo. Nestalo sa tak, veľká škoda. Ale chválim že Hbo dabuje. Od netflixu tušim nič španielské preložené nie je. Tiež odporúčam lepší seriál a tým je Exorcista. 3* ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Do prdele ale! Naprosto geniální námět, který sliboval temnou a ne čekanou satanášskou, rouhačskou, démonskou, okultní, mysteriózní, vymítačskou, rituální, zneklidňující kadaverózní, prostě ve všech ohledech pekelnou podívanou, která ale ústí v žánrově dost podivný mišmaš, kdy hlavní tvůrce si nemohl vybrat, zda chce točit nápaditý a osobitou mytologií opředený horor, který z toho víceméně vylézá, nebo postupem děje záhadnými okolnostmi ovlivňované drama, do něhož někdy neohrabaně zaplétá akci, vztahové nesmysly, problémy rednekária s bizár postavami a sejtn ví co všechno, přitom je z mnoha úhlů jasné, že srdce tu bije pro temnou stranou, ale ambice ve snaze přijít s něčím víc nad možná zdánlivě úzké, ale celistvé téma komplexně dávající smysl, to zabíjí, přitom je tu několik cest a možností, jež se jeví jako zajímavější a lákavější, jak a kudy mohl být příběh veden a kam to celé mohlo směřovat a finišovat, aby bylo dosaženo kompaktního a silného zážitku, jež by přinesl originální seriálovou událost. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

klasický španělský horor se vším všudy.Atmosféra je fajn,postavy až na výjimky spíš nesympatické a velmi často se tu nedějí zrovna hezké věci a jako spíš starosvětský horor/thirller to většinu času celkem funguje.Mínusem je rozhodně to,že Španělé úplně neznají míru a tak se pouští do věcí které neumí,popřípadě na ně viditelně neměli finance.Řeč je primárně o monstrech,která se zde objevují.Jsou sice všehovšudy asi tři,ale jsou tak zoufale nepovedená,že zbytečně shazují jinak celkem povedený zbytek.Ta mytologie okolo třiceti střbrných,o tom,že je hledal už Hitler a třeba Napoleon vlastnil tři a proto se choval jak se choval není vůbec špatná a fungovala by i bez pochybného CGI...70% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Španielsko stvorilo niekoľko zaujímavých hororov a tento seriál k nim určite patrí. Prvá polovica serie je parádna i ukážková, potom sa zvoľní tempo a i zaujímavosť odíde asi aj do samotného pekla. Otca Vergara i jeho hereckého predstavitela som žral, len škoda, že scenár už pri konci vobec nezvládal ustáť to tempo. Ale aj tak prvej sérii dávam silne 4*. Naj častou u mna je zrkadlo. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Dovolím si vypůjčit úvodní slova komentáře uživatele J*A*S*M: "Přeplácaná a mizerně odvyprávěná fantsamagorie"..., protože stručně a výstižně charakterizují, co můžete od seriálu očekávat. Alex de la Iglesia podle svých slov pracoval na seriálu 6 let, na scénář si podle výsledku vyhradil maximálně týden a daleko nejvíce času mu trvalo přesvědčit producenty, aby do takové zhůvěřilosti investovali finance a zázemí studia. Po pravdě mě udivuje, že seriál vznikl pod patronací HBO, která obvykle nasazuje laťku kvality vysoko. Mám rád vyprávění příběhů a užívám si je, jenže Alex je mizerný vypravěč. Nelze přitom tvrdit, že problém se skrývá v samotném námětu, jde spíš o jeho provedení, o Alexův povrchní přístup k látce. Marnotratně hýří nápady, aby jejich potenciál vzápětí v zárodku zmařil. Mysteriózní žánr sází na emoce mnohem víc než na racio, ale to neznamená, že v něm nemají fungovat žádné zákonitosti, že se chování seriálových postav nebude řídit žádnou logikou. Slušnému hodnocení na ČSFD se divím, protože Alexova nestřídmost a nesoudnost posouvá na řadě míst žánr od hororu či fantasy ke grotesce, nicméně proti gustu... Nedbale nasnímanému mišmaši s mizernými efekty a stupidním scénářem nebudu ani v nejmenším vycházet vstříc, od toho jsou tu jiní. Celkový dojem: 10 %. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno