Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (648)

Mestrey 

všechny recenze uživatele

Dávám tři *** jen proto, že z trilogie se na to dá asi nejvíc koukat. Jinak Troškovina, neškodná, ale stravitelná , i když mezi cílovou skupinu tohoto díla určitě nepatřím... ()

mondo 

všechny recenze uživatele

Já vás nechápu, pro mě nejlepší komedie, u které člověk dostává záchvaty smíchu. "Šipky a vostrý ". ()

Alesss 

všechny recenze uživatele

Je to blbý? To jo. Je to přímo stupidní a trapný? Jo, to jo. Ale je to slunce a seno a rok 1989! Tak po mě proboha nechtějte odstup a kritickej pohled. Snad jen že jahody se mi líbily víc. ()

Sonjushka 

všechny recenze uživatele

Každý má nějakou úchylku, já mám prostě tohle. Vždycky si u toho odpočinu, odehrává se to v létě, na venkově, prostě mozková dovolená. Nemůžu si pomoci, dávám nejlepší hodnocení. ()

GH98 

všechny recenze uživatele

Mě to prostě pobavilo, i když vím, že to nemusí sednout každému. Některé vtípky jsou fakt dobré a já se smál celý film. ()

Necrophobic 

všechny recenze uživatele

Ano je to katastrofálně zrežírované a některé herecké výkony (ovšem podotýkám herců z lidu,které tam Troška obsadil zcela cíleně kvůli autenticitě) nejsou zrovna top:-)),ale přesto se u této série vždy dost zasměju.A to hlavně proto,že takhle to prostě na vesnicích opravdu chodilo a někde dodnes chodí.Asi nejsem takovej intouš a jsem asi primitivní ,že dám 4Hvězdy .Ale vsadím se ,že se zanedlouho u televize časově potkám u Slunce ,seno s některými jedinci co dali odpad nebo 1 hvězdu ,všichni se zasmějem a druhý den vylejem na Troškovu hlavu belík hoven a půjdem psát negativní recenzi na ČSFD.Je to trochu asi tak ,jako když farář Otík pustí porno ,báby čučí skrze prsty a křičí VYPNĚTE TO !!! A JÁ ŘÍKÁM DRŽTE HUBU SESTRY :-) ()

lahvi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl trilogie. Pochybuju, že se někdy dožiju podobý herecký role, jakou zde stvárnila Růžičková. Tydle filmy se napodobit nedají a už podobné neuvidíme. Super komedie z nádhernýho prostředí jihočeský vesničky, která je mi blízká, protože mám pár km vedle babičku. Když mi vždycky táta u filmu říkal " V tomdletom jsem vyrůstal ", tak jsem se smál. Teď bych si přál taky nesmrdět ve městě a něco podobnýho prožít taky. Nevim jaký jiný komedii bych měl dát 5 hvězd, když né tédle. ()

vilimen odpad!

všechny recenze uživatele

zrovna vcera jsem to videl a nazor na to ze je to tragedie mi to bohuzel nezmenilo. Troskovy pohadky celkem OK, ale tohle nemuzu proste celozivotne rozdychat...ale libil se mi koment, ze si asi Troska myslel,ze je to znamka punku:-) to je jedina souvislost ktera me pobavila...jinak bych brecel a jeste vicz lidi kterym to prijde jako kultovni zalezitost,,, ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Režisér pokračuje ve své trilogii, tentokrát se vztahy na vesnici vyostří kvůli záhadnému otcovství krásky z autoškoly. Opět zde herci dávají postavám přesný rozměr a vytvářejí legendární figurky pronášející skvělé hlášky. Přísné hodnocení ostatních opět nechápu, asi jsem vyšel z podobných poměrů, že mi je tento humor blízký a poznávám v něm řadu mých příbuzných. ()

panter666 

všechny recenze uživatele

Vlastně nebejt Růžičkový, tak už jednička nestála vůbec za nic. Já bych to nenazýval Troškův film, ale Růžičkový film. ()

marcelita 

všechny recenze uživatele

Nechci a nebudu ten film obhajovat! Znám asi tisíc lidí kterým se film líbí.No a !!! a já jsem ta stisíce! A nebudu se tady za to stydět,že se u něj náramě bavím a směju. Já se totiž směju i nahlas! ()

Ruffus83 

všechny recenze uživatele

Pro mě čtyřhvězdičková uvolňující klasika z dob, kdy ještě Z.Troška měl nějaké obstojné nápady a vše se netočilo jen kolem koz a ptáků... Také dobrý výběr postav - jak herců, tak neherců. Není to nic osvíceného, ale natočit komedii, která lidi baví a udržet při tom v normě atributy lehkého žánru tak, aby nesklouzávaly do pomyslné žumpy, je také umění. V pozdějších Troškových věcech už se to nezdařilo, tady to ještě vidím pozitivně. Lidová zábava opravdu se vším všudy, ale dle mého soudu ne úplně laciná. ()

mufy001 

všechny recenze uživatele

Koukat na takovou ptákovinu 2 hodiny je moc. Slunce, seno, jahody mnohem lepší. Třetí * za bábu na posteli, scény s ní docela pobavily, tento film neni můj šálek kávy! Zajímalo by mě jestli se takhle na venkově skutečně žilo, to muselo bejt dost crazy! 5/10 ()

Reklama

Reklama