Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
  • USA Maid
Trailer 2
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (117)

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Potěšilo mě to o něco více než Hacks (taktéž od Netflixu) a to především z důvodu, že Maid je v určitých scénáriích o dost smutnější a depresivnější, zatímco Hacks se více blíží ke komedii, leč vtipně na mne v mnohých případech moc nepůsobí. Zde je úplně krásně vykresleno, jakým peklem si mohou mladé single maminky projít a všemu pomáhají překvapivě dobré výkony (Margaret Qualley je moc cute, a také mě hodně oslnil výkon Andie MacDowell, která si výkon psycho hippie matky opravdu podala). Ačkoliv je tento seriál o přežití dost smutné téma, tak jsou zde i světlé chvilky (tancovací scéna s Queen's Don't Stop Me Now je legendární). Jestli bych měl něco vytknout, tak jsem se občas nudil, kdy některé scény byly takové ''obyčejné,'' tedy ničím nezajímavé, ale nebylo jich mnoho. Ke konci série se taky přitlačilo na prosazování písniček, které působí jako z nějakých levných seriálů pro teenagery. Každopádně jsem si po dokoukání už nesčetněkrát zpíval ''Shoop,'' a výsledný dojem z tohoto survivor dobrodružství je určitě kladný. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Netflix sází na zajímavou novou vlnu. Ukáže nám spíše dramatickou linku příběh, který je čistě jadrná záležitost psychologická. Běžný divák je překvapen. Zároveň však zkušený člověk už může být unavený určitých retrospektivním stylem pojetí záběrů a podobně. Některé vychytávky jsou někdy použity v celku pozdě a ne moc často i  poté, takže koncepčně film vypadá trochu necharakterně, ale dejme tomu. Nic to nemění na tom, že je zde něco na Netflix poměry v celku nečekané a ještě ke všemu kvalitní spolu s úžasným výkonem Qualley. Nějaké koncepty se zdají i být zbytečné. Specificky, když se postava vrací na stejné místo dvakrát, ale je to o dost jinačí, takže se zdá, že předchozích osm dílů bylo k ničemu. To může jít i přes nelogické chování, které je ale právě dost jadrné od případu. Jinak nakonec docela i jednohubka. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čas od času se stane, že mě nějaký film nebo seriál zasáhne na citlivých nervových zakončeních, protože to vůbec nečekám a nestihnu si připravit defenzívu. Tady se sešel výborný scénář s výbornou režií a s fantastickým obsazením, protože obsadit Andie MacDowell a Margaret Qualley do rolí matky a dcery byl tah, který celou tuto záležitost poslal ještě o hvězdičku výš. Nestává se mi často, aby do mě téměř každá epizoda nějakého seriálu dokázala napumpovat takovou dávku bezvýchodného zoufalství, ale tady se to opravdu povedlo.V krátké době jde už o druhou záležitost od Netflixu, u níž si nemusím stěžovat na otravné kvóty, politickou korektnost a přemíru patosu, jen váhám nad jejím žánrem. Drama/ Komedie? No, nevím, větší depresi ve mně vyvolala jen četba Zolova Zabijáka. Postavě Alex jsem i přes její přešlapy vytrvale fandil, a to znamená, že mě tvůrci dokázali vtáhnout do děje. Skvělá záležitost, na kterou se mi nedívalo příliš snadno. / Poučení: Pokud máš slabé nervy nebo sklon k depresím, podívej se radši na něco lehčího. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Mnohovsrstevnaté, výborne obsadené, interakcia Margaret s Ryleou je až dojímavá. S Andie, s Nickom, s úžasnou BJ Harrison postavy žijú, nehrajú. Je to terapeutické, je to nekomerčné, napriek tomu vťahujúce, je to smutné a bezútešné, napriek tomu pozitívne. Som do nich a prosím si viac. Margaret dajme všetky ceny, to jej žmurkanie je a ostane trademarkom. 4ever. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUSÍTE SE VÍC SNAŽIT…“ ///    Seriál pro ty, kteří nemají kam jít, ani komu zavolat a přesto se nebojej vzít osud do svých rukou... Drama s podtextem „sociální“ pro svobodný matky…. Tak kurva, proč na to koukám já? Asi proto, že je to po těch všelijakých thrillerech a vyvražďovačkách příjemná změna. Vobčas to teda se mnou cloumá stejně jako při hororu a nejsem schopnej přijít Alex na slušný jméno. Hold život a nikdo nejsme dokonalej. Napadaj mě různý myšlenky, vybavuju si příběhy ze svýho okolí a i když jí třeba nadávám do „krav“, přeju ji štěstí. Protože o tom nejsou jen tyhle příběhy, ale vo tom je přece celej život (Ty vole, ty fakt asi budeš ženská…) Ale bacha! Jestli se vás tohle opravdu týká, je možný, že vás během sledovačky opustí touha „odejít“. A ne proto, že se dá „starej“ dohromady…   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Maid: Hard Work, Low Pay and a Mother's Will to Survive“, kterou v roce 2019 napsala Stephanie Land, neznám. 2.) Lžu sama sobě. Abych přežila.  /// Thx za titule „Petr Miklica“.     /// PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Americký filmový inštitút označil seriál za jeden z desiatich najlepších televíznych programov roku 2021. (Arsenal83)
  • Obaja hlavní herci Margaret Qualley (Alex) a Nick Robinson (Sean) pochádzajú z oblasti, kde sa seriál odohráva. Margaret Qualley pochádza z Kalispell, Montana, čo je neďaleko Missouli, kde býva postava Alex. Nick Robinson pochádza priamo zo Seattlu, kde sa seriál odohráva. (Arsenal83)

Reklama

Reklama