Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
  • USA Maid
Trailer 1
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (117)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

„Presne ako jeho otec. Vták, čo nikdy nelietal.“ Sean je problematický partner a tak od neho Alex uteká. V celej sérii sa rieši ich vzťah a snaha Alex nájsť samu seba a osamostatniť sa. Ak to mala byť dráma, presvedčila ma len piata, pre mňa najlepšia časť - „Zlodej“. Ak to mala byť komédia, okrem excentrickej mamy - Pauly (v podaní Andie MacDowell), som tam nič komediálne nenašla. Seriál považujem za dobrý vtedy, ak sa neviem dočkať ďalšej časti. V tomto prípade ma idea minula a seriál som viac-menej pretrpela. (Patrím k tým, ktorí ak niečo rozpozerajú, vydržia do konca, dúfajúc, že vo filme predsa len niečo, čo malo osloviť, objavia). Bohužiaľ, v tomto prípade sa tak nestalo a myšlienka matky, ktorá má vo vrecku 6 dolárov na benzín a nič viac, ma nebavila. Navyše, robí presne tie nezmyselné rozhodnutia, aby svoj osud spečatila. (nechať auto odstavené na štvorprúdovke, dieťa s nesprávnymi ľuďmi, nepodarená narodeninová párty, aj neuveriteľný a nevyvážený vzťah s milionárkou Reginou). Problém nájsť si  postavu, ktorá by vám bola sympatická. Vlastne najlepšie z celej série bolo trojročné dieťa, Maddy, fascinuje ma, ako režiséri dokážu spracovať detského predstaviteľa tak, aby vyznel vierohodne. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrná záležitost, zde za mne silně nadhodnocená. Silné a společensky aktuální téma, jenž vsadilo na komorní způsob podání. To by samo o sobě nebylo vůbec marné, ale problém byl v tom, že až na vyjímky, zcela chyběly emoce, pozitivní i negativní. Celý příběh, který se odvíjí divákovi před očima, působí sterilně a odtažitě.  Přitom se z takto ožehavého tématu dá vytřískat celá škála emocí a pocitů. Zde, po shlédnutí posledního dílu, ve mně nezůstává nic, prostě nula. Takže za mne 50%. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to velmi empaticke, autenticke.Hrdinka z platna prakticky nesleze, takze si k ni lze vytvorit silny vztah. Da se rict, ze jde krome thrilleru o materske melodrama a socioekonomickou studii. Projdete si s hrdinkou hromadeni jejich problemu. Ucelem ale neni ukazat,jak se hrdinka trapit,ale jakou ma "hardiness". ()

Dominik 261 

všechny recenze uživatele

Zložitá životná cesta Alex. Je to smutná dráma, komédiu som tam nepostrehol. Pekne natočené v krásnom prostredí. Trošku mi tam chýbala nejaká znelka alebo originálny soundtrack, aj keď počas epizód boli dobré skladby. Herecké obsadenie je fajn. Alex resp. Margaret Qualley veľmi dobre sadla táto rola a bola uveriteľná. Seriál sa zo začiatku pomalšie rozbiehal a tvoril základy, na ktorých stál silnejší záver. Správanie jednotlivých postáv bolo občas divné ale tak to v živote chodí. Koniec bol pekný a dojemný. Celkovo si to zaslúži slušné 4*. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

NETFLIX minisérie - (8/10). Po shlédnutí první epizody jsem vůbec nečekal, že to dokáže příběh natáhnou na deset epizod. Nezdálo se mi to jako dostatečně silné téma, ale jak já se šeredně spletl. Tvůrci z toho dokázali postupem času vykřesat výborné drama, které ukazuje křehkost ženského života. Někdy dokáže být alkohol tou nejhorší drogou a udělá to z člověka monstrum. Příběh krásně, nenásilně plyne a diák se stane jakousi součástí každodenního života plného strastí, který Alex prožívá. Jediný film, který jsem s Margaret Qualley zatím viděl bylo Tenkrát v Hollywoodu. Tady mi ukázala, že to má v sobě a mateřskou lásku jsem ji věřil všemi deseti. Na těchto minisériích se mi hrozně líbí, že odvypráví silný příběh několika dílů a divák na ně poté vzpomíná třeba i více než na nějaké seriály, které mají více sérií. Nejlepší epizoda: Nebeská modř (E09) ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Hlavní natáčení seriálu započalo dne 28. září roku 2020 a skončilo 9. dubna 2021 ve Victorii v Britské Kolumbii (Kanada). (dan4815)
  • Americký filmový inštitút označil seriál za jeden z desiatich najlepších televíznych programov roku 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama