Reklama

Reklama

Lupin

(seriál)
  • Francie Arsène Lupin
Trailer
Drama / Krimi / Mysteriózní
Francie / USA, (2021–2023), 13 h 6 min (Minutáž: 41–52 min)

Předloha:

Maurice Leblanc (kniha)

Hrají:

Omar Sy, Vincent Londez, Shirine Boutella, Nicole Garcia, Antoine Gouy, Clotilde Hesme, Hervé Pierre, Ludivine Sagnier, Soufiane Guerrab, Vincent Furic (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Klasický francouzský příběh o zloději gentlemanovi a mistru převleků jménem Arsène Lupin v moderním pojetí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (154)

Franki69 

všechny recenze uživatele

Lupin patří rozhodně k tomu lepšímu, co co Netflix v současné době nabídl. Celý seriál stojí a padá s hlavním hrdinou v podání Omara Sy. Scénář lehce a bez pokusu o hlubší ponor do motivací nebo zabředávání do morálních dilemat klouže od zápletky k zápletce, občasné faktické nelogičnosti neřeší a když už není vyhnutí, tak sympatickému kriminálníkovi, kterému policajti odpustí i krádež náhrdelníku Marie Antoanetty z Louvru pomůže šťastná náhoda. Nebo filmový střih…10 epizod tvoří jeden ucelený příběh a nejslabší je v dílech, v kterých se z Lupina vytratí lehkost a humorná nadsázka a začne se brát příliš vážně. Naštěstí ta původní veselá taškařice nezhořkne úplně a očekávaného finále se divák dočká. Lupin je fakt fajn letní seriál a s přítelkyní ho můžeme jen doporučit. Hodnotíme 85% + 85%, na stovku to úplně nebylo. P.S. A jestli jste s Omarem Sy ještě neviděli Nedoknutelné (samozřejmě ty francouzské, ne ten hollywoodský odvar…), tak to rozhodně napravte! ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Vyrostla jsem na knihách jako Arsene Lupin, Fantomas apod. A pro dítě voněly světem, dobrodružstvím a svobodou ... a tuto vůni zde postrádám. Zde je to cítit naší "jinou dobou", která tu prý je a musíme respektovat její pravidla, i když nedávají smysl a končí katastroficky, svoboda je stále více "moje práva ano, ty žádná nemáš", dobrodružství se vytratilo a dítě je křehounký mobilový čumil, kterého každá potíž v realitě pokládá na zem. Prostě: zprasit jde všechno a z lupiče gentlemana je ufňukaný migrant/mstitel, co z té ublíženosti moc nevybředá. Pouze pro moderního člověka knihy neznalého. ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Omar Sy je fajn a story o otci a cestou za jeho pomstou taky. Ale občas to v rámci provedení skřípe (scéna ve vězení je hodně mimo) a "Lupinova" šarmantnost se trochu vytrácí. Ale pořád to má jiskru ala široký úsměv Omara Sy a svižný děj. Na definitivní verdikt si počkám po zhlédnutí dalších 6 epizod (po únosu syna). ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lupin má dobrý příběh, cesta za pomstou otce je zajímavá a jak se příběh prolíná s minulostí je skvělé. Bylo fajn, že je to taková minisérie, kdy je zde pouze 10 dílů, které mají 40-50 minut, s tím že nejlepší (podle mě) je hned ten první, který vás naladí na puštění dalšího a následně jde minimálně první série trošičku z kopce. Druhá série mě opět příjemně překvapila. Velmi mi vadilo, že hlavní postava umí a zná všechno. Vlastně po prvním díle je vám jasné, že ho nikdo nemůže porazit. Omar Sy se do role hlavní postavy hodil a jeho herecký výkon byl skvělý. Hodně se mi líbilo, jak se některé díly pěkně propojovaly (tím myslím, že se něco stalo v jednom díle a pak to bylo vysvětleno o pár dílů dál spolu s vysvětleným plánem). Doporučuji sledovat v originálním dabingu, francouzský dabing seriálu dodává atmosféru. Jsem velmi potěšen, seriál je taková jednohubka a dá se zhlédnout za jeden víkend. 8/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LUPIN VYUŽÍVÁ SVŮJ TALENT K LOUPEŽÍM. JEHO PLÁNY NEZHATÍ ŽÁDNÁ PŘEKÁŽKA. JEHO NEJVĚTŠÍ TALENT JE BEZPOCHYBY BÝT VŽDY O KROK NAPŘED...“ /// Tak předně… Lupina by mohl hrát klidně Mongolec říznutej Pačuáncem a mohlo by to bejt vcelku jedno. Myslím příběhově, takže buďte rádi za Omara Sy (ten chlapec fakt má šibalskej úsměv….). Nejde o historickou detektivku, ale o sérii známejch kousků zlodějskýho šprýmaře, který tady mají dopomoci k vyřešení rodinný tragédie. Místy to je drobátko přitažený za pačesy, ale má to bejt spíš zábava než kriminálka… teda aspoň bych řekl. I když na konci teda zvážněj… Je to prostě takový jednoduchý, ale kecal bych, kdybych tvrdil, že mě nezajímá, jak to bude pokračovat. Zvlášť, když místo kejklí jde o život. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihy o Arsene Lupinovi, lupiči – gentlemanovi, které psal Maurice Leblanc, neznám. 2.) Chci se pomstít. /// Thx za titule „Kateřina Richard“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • Herec Omar Sy, ztvárňující hlavní postavu Lupina, má rovněž ve skutečnosti otce pocházejícího ze Senegalu. (Kuzmik)
  • Během scény v koncertním sále zazní část Dvořákovy symfonie č. 9 e moll „Z Nového světa“. (Shayley)
  • Ve scéně, kde Leonard (Adama Niane) vezme hrst nábojů do brokovnice, můžeme vidět, že se jedná o české náboje Sellier&Bellot. (UncleMorty)

Související novinky

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

Hra na oliheň je největším hitem Netflixu

13.10.2021

Streamovací služba Netflix má nového krále. Stalo se jím jihokorejské drama Hra na oliheň, které za první měsíc vidělo zhruba 111 milionů domácností. Neuvěřitelný virální potenciál tak vyšoupl seriál… (více)

Reklama

Reklama