Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

Madison 

všechny recenze uživatele

70%. Tomuto sci-fíčku som po dlhšom čase neodoprela druhú šancu, pretože podobné typy filmov jednoducho milujem, a keď sa v nich blisne akčná legenda Arnie, tak výsledný dojem musí byť prinajmenšom nadpriemerný. Možno mi nespočetné množstvo výbuchov alebo maximálna Verhoevenova odviazanosť pri prvom pozretí brnkala skôr na nervy, akoby ma mala potešiť. Čakala som hollywoodsku jednohubku a dostala som sofistikovaný scenár, v ktorom sú všetci každých 5 minút niekým iným a ktorý mi pripadá trochu neujasnený. Ale čo však na tom, super klasika, ktorá ani chvíľu nenudí a krásna Sharon Stone je kapitola sama o sebe. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

65% - Film, který se skutečně pohybuje na hranici virtuální reality. Výborný námět (určitě velký zdroj ispirace pozdějších trháků) , moc působivé zpracování, ale měl jsem problém se scénářem, jež si v akci liboval až příliš. K tomu si člověk nemůže nevšimnout filmových a logických chyb, které jasně signalizují, že se Total Recall nedá vnímat jinak, než jako nadsazené akční béčko. Ten dojem potvrzuje i Jerry Goldsmith, jehož hudba je sice jako obvykle výborná, ale člověk v ní jasně slyší narážky na vlastního Ramba a na Poledourisova Barbara Conana. Úžasná ironie...ale třeba si to jen namlouvám a o "insight joke" se nejedná ;o) Verhoeven rozhodně udělal bezva akční film, jehož akčnost se mu díky nastupujícímu vývoji triků stala osudnou. Proto nižší hodnocení pro jinak zábavný film, se svělým hereckým potenciálem. Trio Verhoeven-Goldsmith-Stoneová se za dva roky vytáhlo s větší peckou ;o) ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Viktorka se narodila v roce 1989, Total Recall 1990. Viktorka se věkem stává atraktivnější, Total Recall bohužel opakem. Viktorce Total Recall 19 let unikal, ale neunikl :o) Viktorka je ráda :o) No co si budeme povídat, Total Recall má do dokonalosti daleko a oproti hodně mladším snímkům zaostává, ale na svou dobu, je to velice zdatné dílo. Námět nápaditý, hudba mi k ději pasovala, z efektů mi rozum stál a herci v čele s Arnoldem odvedli slušný kus práce. Právem si, i přes hrozné poulení očí a mutanty, zaslouží být červený :) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Verhoeven hraje stále stejnou písničku a ani poněkolikáté nezní falešně, nicméně základní melodie začíná být trochu oposlouchaná až nudná. Recall je fajn odvazáná jízda se spoustou krve, geniálně toporným hlavním hrdinou (v některých kamerových makrodetailech mimiky je přímo k zulíbání) a dvouciferným číslem co se počtu mrtvol týče. Nicméně stejně stylizovaná hudba a výrazný vizuální (což ne vždy znamená kvalitní) rukopis se mi nijak zvlášť do srdce nezarily. Výprava Marsu je až příliš okatě "exhibicionistická", stejně jako vůdce rebelů, žena se třemi prsy, mutanti, výbuchy obličejů a podobné věci. Režisér zkrátka volí na můj vkus někdy až příliš extrémní měřítko a ne vždy je to to pravé ořechové. Potěší však akční scény, které jsou zvládnuty bravurně. ()

Artran 

všechny recenze uživatele

Namazaný. Ne úplně, ale dost na to, abych si po letech pustil tento film. Únik před realitou. Ne úplně - sen může být totiž skutečný. Mezi dvěma světy. Ne úplně, protože v jednom lze nalézt opravdový domov. Agent a špión. Ne úplně, neboť se tu lze pídit v sobě samém. Vklíněný do dobrodružství. Ne úplně - protože jako divák do kulis, protože jako Verhoeven do Hollywoodu, ale jako malý kluk do Schwarzeneggerovy pěsti a jako snílek do obětí Sharon Stone. A ještě je tu ta rudá. Rudá planeta, rudý prach a rudě rozšklebené obličeje (ve filmu nebo nad filmem?). Výtrysky vzduchu z tajícího jádra. Nádech a výdech - noční můry o mutantech. Dětství a sci-fi, dětství a sny, dětství a vzpomínky. Vzpomínky na Total Recall. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • V době vzniku filmu se Sharon Stone (Lori) nechala nafotit nahá pro Playboy. Za svůj obdivovaný vzhled na fotkách vděčí tomuto filmu, protože si kvůli němu musela zlepšit kondičku a učit se Taekwondo. (Beer Ceps)
  • I když to ve filmu není řečeno, tak na popisu VHS kazet bylo uvedeno, že se jeho děj odehrává v roce 2084. (Chatterer)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama