Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Rovněž jsem se bál, že po nějakých sedmi letech od posledního zhlédnutí se budu cítit trapně, jak jsem mohl něčemu takovému dát pět hvězd a bál jsem se, že budu své hodnocení povážlivě měnit. Obava se vyplnila tak napůl. Je to skvělý film, ukrutně vražedná podívaná s mnoha varováními do budoucna. Rovnež slušná a po více posleších naprosto nepřekonatelná a dalo by se říci nejtypičtější Goldsmithova hudba (nevím, jak to ten člověk dělal, ale často z něj mám pocit, že dokáže áčkový film přeměnit svou hudbou na béčko - i přesto je to jednoznačně nejlepší skladatel filmové hudby a kdo nesouhlasí, ať mi napíše výhružný mail) a také nesmím zapomenout na nezapomenutelný velkolepý závěr. Ovšem z Totál Regál je prostě holt cítit zub času a není to tak působivé, jako dřív. Nebo se snad podepsal zub času na mně? ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Film podle zcela jistě zajímavé knihy od Phillipa K. Dicka v režii Paula Verhoevena a ještě má hodnocení kolem 80%, tak to bude muset být opravdu něco. Alespoň to jsem si říkal, než jsem si snímek opravdu pustil. Arnold Schwarzenegger opět v budoucnosti bojuje prosti hordám zlých bastardů, kteří usilují o nadvládu na světem, to samo o sobě není ničím zvláštní. Horší na tomhle snímku je, že se v něm nedá přesně orientovat, tedy spíše, že divák nemá jistotu co je skutečnost a co ne... Vlastně, když přišel závěr s šokující pointou, kde jsme se dozvěděli něco více o našem hrdinovi, najednou jsem nevěděl na čem jsem. Prostě a jednoduše to pro mě bylo nepochopitelné. Hlavně ten plán, který se může na první pohled zdát geniální, ale na druhý už pořádně skřípe. To je totiž přesně to co film o hvězdičku stahuje, do té doby byl geniální, i když na dnešní počítačově efekty rozhodně neměl. ___ Po druhém zhlédnutí mnohem srozumitelnější, i když stále zůstává nad některými věcmi rozum stát. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Někdy k úspěšnému sci-fi stačí pouze nastřelit kulisy a přitvrdit muziku. Verhoeven na to jde poněkud pochybným způsobem, pouští ze řetězu svůj zvrácený vkus a dává Arniemu pocit, že hraje v důmyslně zaobalené hře na diváka proti všem zlým členům společnosti. Ne, tudy ne. Krev se hodí do Robocopa a drsné vypořádání se s netradiční manželskou krizí do otevřenější satiry. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Myslím, že P. K. Dick by s takhle kvalitní adaptací mohl být spokojen, narozdíl třeba od takového R.A. Heinleina, jehož Starship Troopers Verhoeven vyloženě zprznil...a ještě jeden spojovací článek s Hvězdnou Pěchotou - skvělý Michael Ironside:) Total Recall skutečně byl Matrixem svojí doby, některé efekty berou dech i dnes (i když leckdy jen z čisté nostalgie:)). Na 80% se dostáváme díky skvělému hudebnímu doprovodu od Jerryho Goldsmithe. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Rok 1990 přinesl spoustu pěkných věcí (třeba mě :-D), ale tohle sci-fi mezi ně nepatří, alespoň pro mě. Hrozné kulisy (vždyť i sci-fi z předchozích let měly mnohem lepší představu o budoucnu), příběh, který vskutku skřípe, hudba, která k mému uchu snad ani nedorazila. Jediným plusem je pomalu se zjevující Arnoldův přízvuk... Tenhle kult se mě bohužel nedotkl a nechal mě chladnou. Ale určitě se na to podívejte - nejméně ve dvou - to přinese trochu osvěty. :-) ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Vic Armstrong na filmu pracoval jako režisér druhého natáčecího štábu. Spolu s Joelem Kramerem dělal i koordinátora kaskadérů. (Rominator)
  • Quaidův (Arnold Schwarzenegger) kovový kufřík obsahuje průkaz "Stevena Leonettiho", řidičský průkaz na jméno "James D. Brubaker", několik dalších průkazů, velkou sumu růžových bankovek Marsu, neobvyklé lékařské zařízení, holografický generátor, laptop jako komunikační zařízení, různé oblečení a kus papíru se jménem "Hoffman". (Beer Ceps)
  • Myšlenka generátoru atmosféry na Marsu je nesplnitelná. Mars nemá dostatečnou hmotnost, aby si udržel svou stávající atmosféru, ani atmosféru dost hustou na to, aby na něm bylo možné přežít. (vojtaruzek)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama