Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Škoda, že na tak zajímavý námět natočil P.W. tak průměrný film. Neříkám, že v rámci žánru je vyloženě špatný, říkám průměrný, plný nelogičností a zbytečných klišé. Na jednu stranu až hloupé přehrávání, na druhou toporné pohyby při rádoby akčním hraní - napříč hereckým spektrem... Rutinní >akčně-nevědecky-fiktivní< komerce - bohužel v tom horším smyslu slova. Jen tak mimochodem, všimli jste si těch crt monitorů v roce 2084? To by měli v Rožnově radost... :-) . . . Nakonec tahle story doklopýtá spolu s Arním až do téměř sebeparodického finále a divák poulí oči a nevěří, co je všechno v takovém multižánrovém guláši možné. A tak nezbývá, než se zhluboka nadechnout a vyrazit vzhůru na Mars, raději ve snu a s tyčinkou Mars... :-P - - - P.S. A pozor! My prostověrní stále VÍME: Kuato žije! ;-) - - - P.P.S. Varování ministzvěrstva pro hullywůdůské záležitosti: Neužívat v televizním 4:3 ořezu s naprosto debilním českým dabingem! ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Můj oblíbený režisér Verhoeven ve svém prvním vysokorozpočtovém filmu. Nyní je to klasika - akční temná sci-fi dle povídky P. K. Dicka s výborným Schwarzeneggerem, který jde po krku guvernérovi Marsu (a to tehdy ještě svalnatý Arnie nebyl sám guvernérem). Atmosféra filmu je opravdu hodně hustá, a to i před vypnutím větráků, a já si tenhle snímek po létech užíval naplno. Trailer: http://www.csfd.cz/film/9303-total-recall/videa/ ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Verhoeven hraje stále stejnou písničku a ani poněkolikáté nezní falešně, nicméně základní melodie začíná být trochu oposlouchaná až nudná. Recall je fajn odvazáná jízda se spoustou krve, geniálně toporným hlavním hrdinou (v některých kamerových makrodetailech mimiky je přímo k zulíbání) a dvouciferným číslem co se počtu mrtvol týče. Nicméně stejně stylizovaná hudba a výrazný vizuální (což ne vždy znamená kvalitní) rukopis se mi nijak zvlášť do srdce nezarily. Výprava Marsu je až příliš okatě "exhibicionistická", stejně jako vůdce rebelů, žena se třemi prsy, mutanti, výbuchy obličejů a podobné věci. Režisér zkrátka volí na můj vkus někdy až příliš extrémní měřítko a ne vždy je to to pravé ořechové. Potěší však akční scény, které jsou zvládnuty bravurně. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Myšlenky Phillipa K.Dicka, akce hodná Arnolda a k tomu extra cool hlášky ("Do you think I'm the real Quaid? Yes, I Am." - kdo neviděl, nepochopí) a několik zajímavých vysvětlení hodných dlouhé diskuze. Musím říct, že jsem spokojená a jde o jeden ze tří nejlepších filmů podle Philipa K.Dicka (vedou samozřejmě Blade Runner a Minority Report), ale i o jednu ze tří nejlepších věcí s Arnoldem (spolu s Terminátory a Pravdivými lži). ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dnes už kultovné sci-fi a zároveň jedno z najlepších, v ktorom sa Arnold objavil. Paul Verhoeven tradične zatlačil na gore linku a navyše film pekne ako sa patrí zamotal. Ako malý som s toho bol celkom vykulený a film som pochopil asi na tretí krát. So scénky kedy Arnoldovi z nedostatku kyslíku ide praknúť hlava a vyliezajú oči som mal onehdá peknú depku. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Ve filmu byly použity pistole Claridge Hi-Tec, samopaly Calico M950, Micro UZI a MAC 11 a dále útočná puška Ruger-Mini 14 AC556 s plastovou konverzí. (JohnSmith)
  • Arnold Schwarzenegger (Quaid) považoval původní trailer za špatný a zkreslující, protože podle něj dostatečně nezachycoval výpravnost a podivnost filmu. Společnost TriStar Pictures prostě nevěděla, co si s filmem počít. Schwarzenegger si to vyříkal s producenty a přiměl je, aby se nejdřív podívali na film a pak na trailer. Studio poté nechalo vytvořit nový trailer a novou reklamní kampaň. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama