Reklama

Reklama

VOD (1)

Agent W4C je muž s ocelovými nervy a neobyčejným postřehem, který naráz myslí a jedná. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy ho rozkaz Velkého šéfa vytrhuje z vysokohorské idyly, ozvláštněné jen tmavovlasou kráskou a krátkou přestřelkou s nepřátelskými špióny. To vše musí W4C opustit a vydat se do neznámého města Prahy, aby tam „bestiálně krásné“ agentce Alici předal tajný plán na vojenské využití Venuše. Na likvidaci největšího agenta světa, velkého svůdce, sympaťáka a hrdiny však nakonec stačí bezelstně pečlivý obyčejný český účetní Foustka se svým psem Pajdou... Režisér Václav Vorlíček natočil tuto parodii na filmy se špionážní tematikou podle scénáře Oldřicha Daňka v roce 1967. V hlavních rolích diváky potěší Jiří Sovák, Jan Kačer, Květa Fialová, Jan Libíček a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (215)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V naší kinematografii je řada skvělých parodických filmů ( zjm.60.-70.léta - nejen) na rozličné žánry ( filmové či literární), které ovšem u nás neměly v té době řádné zázemí. A přeci se nebývale vydařily, ba co dím, mnohé patří ke špičce českých komedií - Kdo chce zabít Jessii? - comics; Čtyři vraždy stačí, drahoušku - detektivní a špionážní+comics a reklama; Limonádový Joe - western; Adéla ještě nevečeřela - detektivky ,,nickcarterovky"; Tajemství hradu v Karpatech - Verne se u nás sice četl, ale tohle pojetí je vpravdě svébytné a kromě dalších ( Pytlákova schovanka - červená knihovna, Fantom Morrisvillu...) třeba právě Konec agenta W4C - bondovky. Byť si Jan Kačer posteskl, že v roli se příliš jistě a dobře necítil, nejen divačky byly jiného mínění. Trochu mě mrzí, že v úvodu nebyla původně plánovaná lyžařská scéna s ! Olgou Schoberovou ! , ale jak říká J.Kačer, on prostě lyžovat neuměl a naštěstí počasí na horách bylo k němu milosrdné (=celý týden mlha tak, že nešlo točit), a tudíž místo lyží začíná se film scénou s jelenem...asi tak. Zhlediska vtipnosti nedosahuje Agent výšin filmu Pane, vy jste vdova, i tak je zábavný dosti. Od drobných vtípků - zastřelení policajta budíkem, přes spravování plamenometu s příručkou ,,Udělej si sám" až po vyťukávání morseovky pomocí pletacích jehlic. O bondovských vtípcích - víceúčelový budík, zbraně v hudebních nástrojích či samosvlékací šaty s otočnou broží - ani nemluvě. A nebyla by to opět česká komedie, aby v závěru nebyla kopice mrtvol - zde jich je plný bazén..... Nu a skvělí herci - trio J.Sovák, J.Kačer a krásná K.Fialová. Co více si přát? Dnes se už takové komedie netočí.... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Milujem ceskoslovensku kinematografiu hlavne kvoli 60. rokom, kedy vznikali kultove filmy /Obchod na Korze, Kladivo na Carodejnice, Spalovac Mrtvol, Svetaci/, ktore uz asi sa nikdy neprekonaju. Reziser Vaclav Vorlicek natocil genialnu parodiu na bondovky /vtedy tusim sli Thunderball a You Only Live Twice/ s kopu znamych domacich hercov : Sovak, Hlinomaz Libicek, Fialova. Tie dialogy, to sa neda zabudnut, a dejova linia je na urovni. Ceskoslovenska kinematografia 60. rokov v plnej nadhere a /ako pise pan kolega mchnk/ : "Tohle musis znat, jestli se povazujes za znalca ceskoslovenske kinematografie". 95 % ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl několikrát a musím přiznat, že pokaždé mi přijde lepší. Jiří Sovák v roli účetního, kterému se obrátil život naruby. Tento český trend, postavený na tom, že si někdo někoho s někým splete, se českému filmu velice dařil a byl rozvíjen vždy v dokonale trhlé zápletky a šílené extrémy. Mezi tím vším je tento film gentlemanem a já nemohu jinak, než si jej proto tak cenit. 95% = 5/5 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dokonalá parodie na bondovky a špionážní filmy se skvělým obsazením (Sovák zkrátka uměl) a hlavně parádním scénářem. Hlavně kvůli tomu dávám plný počet, protože poslouchat takové skvělé hlášky a vypointované vtipy (scéna se svícnem) to zkrátka lahodí uchu a zároveň je vám smutno, že něco takové dneska už (asi) nikdo nenapíše. 90 %. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ani nevím jak, ale nějak se stalo, že jsem dnes viděl tento film poprvé. A trochu s lítostí musím konstatovat, že jsem se nudil. Je otázka, jak velký vliv má na sledování archivních kousků nostalgie, protože u Kdo chce zabít Jessii?, nebo „Pane, vy jste vdova!“, se pořád bavím královsky. Přestože je film přecpaný skvělými herci, jsou nevyužiti a jejich role jsou ploché. Jako kdyby se tvůrci spoléhali na to, že diváky pobaví samotný fakt, že sledují parodii na špionážní drama. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (26)

  • Film mal rozpočet 3,5 milióna korún a len počas prvého roka premietania zarobil dvojnásobok. (Raccoon.city)
  • Film sa nakrúcal v systéme CinemaScope a bol distribuovaný v 60. rokoch aj so štvorkanálovým zvukom (ľavý kanál, center, pravý kanál a zadný surround kanál). Od 70. rokov sa kópie s týmto zvukovým formátom prestali vyrábať a odvtedy ho diváci poznajú len s monofónnym zvukom. Dokonca ani na DVD sa nepoužil pôvodný štvorkanálový mix, zvuková stopa Dolby Digital 5.1 je umelo premiešaná práve z monofónnej zvukovej stopy. Ukážku so štvorkanálovým zvukovým mixom mohli vidieť diváci na filmovej prehliadke 70mm filmov v českom Krnove, kde zo snímky premietli jednu filmovú rolu, ktorú zapožičal súkromný zberateľ. (BlueNeon81)
  • V komparzu je také možné zahlédnout významného kardiochiruga prof. MUDr. Jana Pirka, který později uvedl, že za natáčecí den dostal 25 Kčs a měl na studiích na pivo. (Redyx1)

Reklama

Reklama