Reklama

Reklama

Agent W4C je muž s ocelovými nervy a neobyčejným postřehem, který naráz myslí a jedná. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy ho rozkaz Velkého šéfa vytrhuje z vysokohorské idyly, ozvláštněné jen tmavovlasou kráskou a krátkou přestřelkou s nepřátelskými špióny. To vše musí W4C opustit a vydat se do neznámého města Prahy, aby tam „bestiálně krásné“ agentce Alici předal tajný plán na vojenské využití Venuše. Na likvidaci největšího agenta světa, velkého svůdce, sympaťáka a hrdiny však nakonec stačí bezelstně pečlivý obyčejný český účetní Foustka se svým psem Pajdou... Režisér Václav Vorlíček natočil tuto parodii na filmy se špionážní tematikou podle scénáře Oldřicha Daňka v roce 1967. V hlavních rolích diváky potěší Jiří Sovák, Jan Kačer, Květa Fialová, Jan Libíček a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (214)

everlong 

všechny recenze uživatele

vynikající komedie s brilantním Sovákem (a jeho psem). Jako parodie je to téměř dokonalé, jen si myslím, že v té době u nás asi zas tak moc zahraničních špionážních filmů v kině neběželo, takže to asi tak nevyniklo. Co měl ale překvapilo je obsazení hlavní role agenta W4C....v parodii bych teda Jana Kačera nečekala..: ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Milujem ceskoslovensku kinematografiu hlavne kvoli 60. rokom, kedy vznikali kultove filmy /Obchod na Korze, Kladivo na Carodejnice, Spalovac Mrtvol, Svetaci/, ktore uz asi sa nikdy neprekonaju. Reziser Vaclav Vorlicek natocil genialnu parodiu na bondovky /vtedy tusim sli Thunderball a You Only Live Twice/ s kopu znamych domacich hercov : Sovak, Hlinomaz Libicek, Fialova. Tie dialogy, to sa neda zabudnut, a dejova linia je na urovni. Ceskoslovenska kinematografia 60. rokov v plnej nadhere a /ako pise pan kolega mchnk/ : "Tohle musis znat, jestli se povazujes za znalca ceskoslovenske kinematografie". 95 % ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi nikdy nepřirostl k srdci. Herecké výkony Sováka ani Kačera nic moc, příběh je takový nedotažený, špatně rozjetý a špatně gradovaný, nedorozumění příliš strojená, a vtipu mi přijde to rovněž moc nepobralo. Chtít parodovat špionážní film chce znát pravidla žánru, nikoliv jen vnější atributy. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Slánka s plánem na vojenské využití Venuše je nepochybně zajímavý artefakt pro většinu tajných služeb celého světa. O slánku ale musí tito agenti svést tvrdý boj s panem Foustkou, obyčejným českým účetním, a jeho malým pejskem. Báječnou komedii, která nenápadně paroduje spoustu anglických a amerických špionážních filmů, včetně "nedotknutelného" Jamese Bonda, natočil známý "pohádkář" Václav Vorlíček. Povedla se mu skvěle a je to i zásluha vynikajících herců. Josef Sovák jako pan Foustka vypadá přesně jako obyčejný účetní, který sice chvilkama vůbec neví, proč tuhle špionážní hru hraje, ale když už, tak ji hraje pořádně. Květa Fialová a Jan Kačer jsou takoví "typičtí bondovští" agenti. Ona tajemná krasavice, on elegantní a neproniknutelný cizinec. A ostatní herci je skvěle doplňují. Když se k tomu přidá spousta inteligentních, ale nesmírně vtipných gagů, je o zábavu postaráno. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jakožto největšímu odborníkovi této databáze mi moje odbornost nedovoluje souhlasit s tím, že by se tento snímek až tak povedl. Například zde chyběla pořádná fešanda v roli bond girl. Humorem se také šetřilo a pokoušel se být tak šíleně inteligentní, až už vlastně nebyl ani vtipný. Zasmál jsem se všeho všudy dvakrát. Příběh lehce o ničem a co se týče bondovských vychytávek, které dávaly snad největší prostor autorské fantazii, tak to tvůrci omezili na jeden multifunkční a krajně debilní budík. Příběh mě nezaujal. Herci si odkroutili zdárně to svoje. Úplný průser to nebyl, ale celkový dojem je spíše podprůměrný. Doporučuji od Vorlíčka zhlédnout raději vydařenou komiksovou parodii Kdo chce zabít Jessii? ()

Galerie (11)

Zajímavosti (24)

  • Hrať vo filme mala i Olga Schoberová. Mala sa objaviť v úvodnej scéne, ktorá sa mala odohrávať na snehu. Táto scéna bola neskôr nahradená úvodnou streľbou na jeleňa. (dyfur)
  • Komedie byla prodána například i do Indie. (Terva)
  • Pes, ktorého mal pan Foustka (Jiří Sovák), bol vybraný náhodne. Pôvodne zvolený pes, ktorého majiteľ tri mesiace trénoval pri prvom filmovaní, ušiel z nakrúcania, našťastie v ateliéri sa náhodou objavil iný psík - volali ho Pajda - ktorého filmári odkúpili za 100 Kčs a ktorý zvládol všetky scény bez problémov. (dyfur)

Reklama

Reklama