Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princ Afron s mladším bratrem Otmarem vezou na hrad krále Jorgena darem překrásného ptáka Ohniváka, který umí přivolávat lásku a zaplašit smrt. Po cestě se Afron zamiluje do neznámé krásky. Ukáže se, že je to princezna Elena, kterou si jako svou vyvolenou vybral i zlý černokněžník Skeleton. Princ Afron se vydává na nebezpečnou cestu, aby svou lásku vysvobodil z jeho temných kouzel… Výpravnou filmovou pohádku na motivy bratří Grimmů natočil v roce 1997 osvědčený „pohádkový“ režisér Václav Vorlíček. Jeho stálý spolupracovník Miloš Macourek příběh obohatil o vtipné dialogy. Princeznu stejně jako v Kouzelném měšci hraje německá herečka Tina Rulandová, jejího otce, krále Jorgena, Horst Buchholz. V záporné roli černého vládce Skeletona exceluje Karel Roden a v roli babky Jadwigy Jiřina Bohdalová. (Česká televize)

(více)

Recenze (168)

Mo. 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslel, že jsem tu jednu hvězdičku dal za to, že se mi na tom líbí ta princezna. Ale pak jsem si uvědomil, že nejsem na blondýny a ona ani na tu blondýnu není zrovna nic moc. Potom jsem si říkal, že jsem zřejmě ocenil Rodena v roli černokněžníka. Jenomže on nepůsobí děsivě, inteligentně a nebezpečně, spíš jako by měl nějakou nepříjemnou až trapnou duševní chorobu, kterou si vypěstoval potom, co ho jako batole počůral jeho první pes. A pak mi to konečně došlo - tenhle film si tu hvězdičku zaslouží čistě proto, že vám může zvednou statistiky a počet vašich komentářů a vy se můžete cítit jako zase o něco větší filmovej znalec - protože upřímně řečeno, k ničemu jinému se tenhle film skutečně nehodí. ()

Wishkah odpad!

všechny recenze uživatele

Toho bohdá nebude, abych já někdy tuhle "pohádku" svým dětem pustil. To raději chytnu televizi a ve stylu Cheva Cheliose ji rozkopu na kousky. Nejhorší možná ukázka koprodukční pohádky, se snahou tomu vtisknout jakýsi punc fantasy podívané pro nejmenší. Pro nejmenší to není protože je to temné a strašidelné a dokážu si živě představit, kolik bylo v Česku promočených prostěradel po vysílání téhle pohádky, a pro dospělé už vůbec, protože je to infantilní. Absolutně se vytratila síla klasických českých pohádek ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, velký potenciál. Ale tady to bohužel končí. Tak to je, když to vezmou do ruky producenti z Německa. Vše musí být temné. Proč ne, ale propánajána, ten scénář? Panu Macoukovi sluší komedie ala Saxana, Konec vodníků v Čechách, Jessie apd. Ale proč do všeho musí dávat mix příběhů ala dar od Gulivera, Odysea či podobně. Osobně mám mnohem radši českého ptáka Ohniváka od Erbena než toho od bratří Grimmů. A tohle mělo být něco mezi. Proto asi pro mě zůstane pohádka o ptáku, jenž unáší zlatá jablka, asi ta stará televizní O ptáku Ohniváku s Ivanem Luťanským. Liška Ryška byla sice loutka, ale pohádka měla cosi do sebe. Ale hudba a Roden byl fajn. ()

Vignette 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný. Ptáku Ohnivákovi se celý film nepohne nic než zobák a zpěv, co má údajně vydávat, si s ním skoro nejde spojovat- a to ještě zdaleka není všechno. "Hudba" v okamžicích, kdy se Skeleton prohání vzduchem, se blíží skřekům z mixážního pultu diskotéky pro náctileté a doslova trhá uši. A co to je vůbec za jméno- Skeleton?! A na konci teče krev.... z očí... Prostě perfektní snímek přesně pro vaše dítě ;-) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Je to takové padesát na padesát.Záporná postava Karla Rodena vynikající,jméno jeho postavy je zoufalé,bez invence.Němci mi nevadili,holt kdo platí hraje,Jiřina Bohdalová mi vadila velice,může hrát jako hvězda nejzářivější,ale já si myslím,že by se bez ní občas nějaký film obešel,už se doma bojím zvednout víko od záchodu,aby na mě nezaskřehotala.Pohádka měla místy příjemně mrazivou atmosféru,ale na druhou stranu jsem měl někdy pocit,že se dívám na americký horor-samá tma,občas zvuk.Zkrátka průměr. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Postava Skeletona (Karel Roden) je narážkou na Kostěje, postavu slovanského folklóru, který měl stejně jako filmový Skeleton životní sílu skrytou v předmětu mimo své tělo. (Nick321)
  • Pohádka se natáčela na moravském hradě Pernštejn. (Monika22)

Reklama

Reklama