Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po sedmadvacetiletém zimním spánku se probudí čarodějnice Bludimíra a rozhodne se uloupit králi kouzelný měšec, z něhož se sype tolik zlata, kolik panovník potřebuje. Zálusk na něj má i princ Velemír z Dolního království. Přijíždí požádat krále o ruku jeho dcery, princezny Blanky. S pomocí Ohnivce, který zabrání Meluzíně, aby prozradila králi chystanou loupež, se Bludimíře podaří měšec uloupit dřív, než ho získá Velemír. Po návratu však zjistí, že k němu potřebuje ještě králův kouzelný prsten. Promění se v krasavici a jede zpátky na zámek, odkud právě odjíždí Velemír, který o princeznu ztratil zájem, když zjistil, že měšec zmizel. Král slíbí ruku princezny tomu, kdo ho najde. Začnou po něm pátrat nejen zlodějíčci Chytrouš a Bystrouš, v šatech, které ukradli Velemírovi, ale také princ Petr z Horního království, který se naopak převlékne za kominíka. Při pronásledování Ohnivce se dostane do komnat princezny. Mladý kominík se jí zalíbí. Přestože osvobodí Meluzínu a dozví se od ní, kde hledat měšec, zdaleka nemá vyhráno. Nejprve se ocitne ve vězení a pak ho Bludimíra promění v kus ledu. Naštěstí je tu všemocná láska, která dokáže zlomit každé kouzlo. (TV Nova)

(více)

Recenze (179)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pohádky takřka nesnáším a tento žánr si dopřávám ve velmi omezené míře pouze během Vánoc. Tuhle bych ovšem rozhodně zařadil mezi ty povedenější zejména díky netradičně originálnímu příběhu a celkem mrdatelné Němce v roli princezny. Celkové obsazení je docela solidní, překvapí obstojné efekty a sem tam na vás mrkne dokonce humor. Já jsem byl spokojený. [70 %] ()

Medinka 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka má to, co ty ostatní porevoluční zoufale postrádají: celkem hezkou princeznu, sympatického prince, humor, který nešustí papírem až za roh, krásnou hudbu, příjemnou nekýčovitou atmosféru, děj se plynule posouvající...Jedna z mála pohádek s atmosférou pohádky a né pachutí trapnosti. Viděla jsem jí tehdy dokonce v kině se školou. (Tak mě napadá, ještě se berou děti ve škole na pohádky? To už asi na jiné filmy, zdá se). Prostě Kouzelný měšec je tu bohužel podhodnocen, ikdyž se tu za posledních dvacet let pomalu lepší pohádka nenatočila. ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch nejlepších post-komunistických pohádek. Sice to není úplný výkvět české filmografie, ale je to prostě ještě sledovatelné. Například je to jedna z nejlepších rolí Mahuleny Bočanové. Příběh to máš čistě pohádkový, ale alespoň to nemá různé ty socialistické rysy které běžně zůstávají v českých pohádkách dodnes. Objevilo se v pohádce mnoho známých českých herců, a málo kdo byl vyloženě takový, že se za něj divák styděl, což je vzhledem k české tvorbě dost silný výkon. Příběh má celkem švih, a je tam pár takových výroků které si lidé pamatují dodnes. (vím, to nemusí nic znamenat, ale každopádně nějakou úroveň to má) Takže si myslím že to není úplně špatná pohádka, a že má i něco do sebe. Myslím že to dost zachraňovali ti Němci. ()

Toombar 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch novějších a asi nejlepších pohádek po revoluci. Scénář výborný hudba taky skvělá postavy taky moc sympatické a i dobré staré a dochované kulisy. I toho ohnivce jsem se trochu bál ale byl dobře zpracovány a autentický. Ale to už neplatí u meluzíny. 8/10 NA TOHLE BY MĚLA DNEŠNÍ MLÁDEŽ KOUKAT A NE NĚJAKÉ LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ A DALŠÍ NOVÉ POHÁDKY. ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Je tady 57%... Nevidím jediný důvod, proč bych tomuto dílku měla dát tak nízké hodnocení. Pohádka mi přišla nadmíru originální, pamatuju si ji ještě z dětství a vždycky se mi líbila. Bočanová je vynikající pro roli popletené čarodějnice a Huhla je krásná netradiční změna ve stálých pohádkových kolejích. Možná tvůrci sáhli do různých zdrojů, aby tohle stvořili, ale výsledná "překombinovanost" je vynikající guláš s chlebem. P.S.: Odjakživa mi přišlo naprosto geniální, že někdo chodí celý film s boulí na hlavě :D ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se dvakrát objevuje melodie, jež je na MC nosiči soundtracku k seriálu Cirkus Humberto označena jako "Příjezd královského vyslance". Poprvé je to poté, co se princ Petr (Saša Rašilov) pohádá s princem Velemírem (Ondřej Vetchý) o pomoc při hledání kouzelného měšce - opouští při tom místnost, v níž došlo k hádce - a od sluhy (Ladislav Trojan) si poručí přinést obyčejné šaty. Podruhé je to ve chvíli, kdy na koni sjíždí z kopce do města království, kde se ztratil kouzelný měšec. (VMa)
  • Poslední film Miloše Kopeckého. (MTHRFCKR)

Související novinky

Zemřel herec Stanislav Zindulka

Zemřel herec Stanislav Zindulka

14.03.2019

Ve věku 86 let zemřel český divadelní, filmový a televizní herec, Stanislav Zindulka. Ten měl za sebou vystudovanou pražskou DAMU, od roku 1994 byl pak členem pražského Činoherního klubu. Mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno