Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po sedmadvacetiletém zimním spánku se probudí čarodějnice Bludimíra a rozhodne se uloupit králi kouzelný měšec, z něhož se sype tolik zlata, kolik panovník potřebuje. Zálusk na něj má i princ Velemír z Dolního království. Přijíždí požádat krále o ruku jeho dcery, princezny Blanky. S pomocí Ohnivce, který zabrání Meluzíně, aby prozradila králi chystanou loupež, se Bludimíře podaří měšec uloupit dřív, než ho získá Velemír. Po návratu však zjistí, že k němu potřebuje ještě králův kouzelný prsten. Promění se v krasavici a jede zpátky na zámek, odkud právě odjíždí Velemír, který o princeznu ztratil zájem, když zjistil, že měšec zmizel. Král slíbí ruku princezny tomu, kdo ho najde. Začnou po něm pátrat nejen zlodějíčci Chytrouš a Bystrouš, v šatech, které ukradli Velemírovi, ale také princ Petr z Horního království, který se naopak převlékne za kominíka. Při pronásledování Ohnivce se dostane do komnat princezny. Mladý kominík se jí zalíbí. Přestože osvobodí Meluzínu a dozví se od ní, kde hledat měšec, zdaleka nemá vyhráno. Nejprve se ocitne ve vězení a pak ho Bludimíra promění v kus ledu. Naštěstí je tu všemocná láska, která dokáže zlomit každé kouzlo. (TV Nova)

(více)

Recenze (178)

nickymilka 

všechny recenze uživatele

Tak a dala jsem 5 hvězdiček, abyste věděli! Vždyť je to úplně super film! Je tam tak akorát napětí, akce (Ohnivec), tak akorát se tam kouzlí - ne moc, ne málo a Bočanová to hraje skvěle! (No kdo by nechtěl mít vlastního Huhlu!) Má to vtip, zajímavej příběh, kterej má hlavu a patu a princezna je krásná a není trapná. Saša Rašilov by sice mohl mít ty vlasy kratší, ale to je snad jediná výtka, kterou k týhle pohádce mám. A hudba - držící se dvou hlavních témat - záporáci vs. klaďáci - výborná. Písnička co si brnkaj na klavír je chytlavá. Zkrátka oproti tomu, co dávaj každou neděli v jednu na jedničce (pohádky, který tady maj cca 50%) , je tenhle snímek asi tak o bambilion procent lepší. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Kouzelný měšec sází vedle pohádkových prvků na humorně laděnou dějovou linii a vcelku se mu to daří - o zábavu se zde postarali zejména prostořeká Bludimíra, potrhlý Huhla a popletený král. Z technického hlediska jde spíše o zastaralý film, nicméně i tak dokáže oslovit i dnešního diváka, a to i díky nepřeslechnutelnému hudebnímu doprovodu od Petra Hapky. Po této pohádce člověk přehodnotí, jak mohou být takové "obyčejné" hrábě nebezpečné. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Šel jsem tehdy do kina na Skálu, ale nějak jsem to popletl - v sále se setmělo a začal se odvíjet příběh téhle pohádky. Jelikož jsem si od návštěvy kina sliboval něco trochu odlišného, byl jsem docela zklamaný... na druhou stranu ale musím dodat, že se jedná o jednu z těch lepších porevolučních pohádek. Není ani Trošku přeplácaná... znáte to. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Kouzelný měšec je ta lepší z našich porevolučních pohádek. Po Princezně ze mlejna se mi líbila asi nejvíc. A to navzdory handicapu spočívající ve scénáři, hercích i atmosféře. Ani jedna ze stěžejních kategorií sice není vyloženě tragická, ovšem ani bůhvíjak skvělá. Tina Ruland je alespoň krásná, takže dojem princezny budí už svým vzhledem. Toporné herectví králova představitele bohužel nespasilo nic. Naopak čeští herci zanechali velice slušný dojem. A takhle je to se vším. Dialogy jsou vesměs mizerné, ale příběh a záporné postavy jsou velkým kladem filmu. Zmíním ještě výborný hudební motiv a skvělou temnou atmosféru. ()

Linzi 

všechny recenze uživatele

Taky souhlasím s tím, že je to jedna z nejlepších porevolučních pohádek. Výborné herecké výkony, především skvělá Mahulena Bočanová v roli krásné čarodějnice, perfektně předabovaná Simonou Stašovou. Hlavně musím celkově vyzdvihnout tu úžasnou (strašidelnou i dojemnou) hudbu Petra Hapky. On to prostě fakt uměl! A nejen k této pohádce! Naprosto dokonale ,,procítěná hudba"! Na tuhle pohádku a pohádky (filmy) s hudbou Petra Hapky se vždy rád podívám znovu! :-) https://www.youtube.com/watch?v=Z0SzNXcGzMI ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Film bol natáčaný v Telči, Kokoříne, Okoři a Pruhoniciach. (dyfur)

Související novinky

Zemřel herec Stanislav Zindulka

Zemřel herec Stanislav Zindulka

14.03.2019

Ve věku 86 let zemřel český divadelní, filmový a televizní herec, Stanislav Zindulka. Ten měl za sebou vystudovanou pražskou DAMU, od roku 1994 byl pak členem pražského Činoherního klubu. Mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama