Reklama

Reklama

Červená tečka

  • Švédsko Red Dot
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Vydali se do hor, aby ve svém manželství opět rozdmýchali vášeň. Místo toho v nemilosrdné divočině prchají před neznámým střelcem, aby si zachránili holý život. (Netflix)

Recenze (99)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Podle (nejen) zdejšího hodnocení jsem čekala větší průšvih. Nebudu film obhajovat, protože ke konci to bylo hloupý až moc, ale pár světlých momentů tady bylo. Vlastně mi to pojetí bylo sympatičtější, než kdyby je celou dobu honila červená tečka. Na druhou stranu, když už je honila, představovala bych si to hutnější a zoufalejší. Takhle je z toho jakýsi hybrid a spokojený ve finále není skoro nikdo. Slabší 3* ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Známý námět turistů, lovených v divočině jako divá zvěř, zpestřený ale i novými zvraty. Neokoukané švédské lokace a vyvrcholení filmu podstatně vylepší jinak naprosto standardní zážitek s minimálně jedním logickým nesmyslem. Režie postačující, psychologicky to do sebe zapadne, ale ve zkušenějších rukou to teprve mohla být skutečná pecka. Jako třeba britský Calibre. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Průměrný severský survival. Ta část s laserovým zaměřovačem, na kterou lákal trailer a po které se to jmenuje, je až směšně krátká a atmosféricky nevyužitá. Což ostatně platí o celém filmu, kdo se těší na nějaké atmosférické hororové žně, bude velmi zklamán, protože o to tu vůbec nejde. Omšelé rozuzlení tomu taky mnoho nepřidá, tenhle typ zvratů se brutálně nadužívá (zhruba čtrnáct dní zpátky jsem viděl něco obdobného) a překvapivý už vůbec není. Zvlášť když je zrovna v tomto filmu jasné, že něco takového přijde minimálně dvacet minut předtím, než to skutečně přijde. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak Švéďáci si zarajtovali, ale trestuhodně neporměnili největší sílu, kterou mají v českým nazvu a na místo slušný psychárny se rozjede tuctovej příběh, plnej nesmyslů. Dobrej sníh to se musí nechat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si Červenou tečku pustil ihned po skvělém Arctic, tak nemohu jinak, než jít s hodnocením dolů. Mnohdy nelogické, mnohdy emotivně přehnané. Navíc s názvem, který nedává logiku. Jako když byste film pojmenovali Vepřový řízek jen proto, že hlavní hrdina si v jedné scéně v restauraci objednal vepřový řízek. Tady teda Švédové šlápli vedle. Netflix zřejmě nemá dost a pase i po kvalitě skandinávské kinematografie. Nebo je to o tom, že díky jeho distribuci se k nám dostane něco, co bych si asi jindy normálně nepustil? Bůh ví... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sympatický a komorní Švédský Survival od Netflixu. Romantický výlet ve Švédských horách se zvrtne, když zamilovaný pár začne terorizovat neznámý sniper. Natočeno hezky, hezká příroda, sympatičtí herci, občas zafunguje napětí a potěší i jeden zajímavý zvrat, který tomu dává větší přesah. Finále je lehce brutální a rozhodně nekompromisní. Žádná velká bomba, ale fanoušky Survivalů film rozhodně neurazí. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí***. 6/10. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se všem a všemu, za mou dlouhou nepřítomnost a díky moc za záplavu zpráv, jestli sem ok, potěšilo a abych odpověděla - Zdraví je svině, ale ještě nebyla zabijačka, takže si nedělejte hlavu, každopádně opravdu díky moc všem :-) Tááák a teď k filmu - Red dot sliboval skvělou naháněčku, kde se dva seveřani, teda seveřan a jeho black woman, stávají obětí odstřelovače, co je nahání jako škodnou, nectí BLEK-LÁJVS-METR a rozhodně nehodlá před nikým klečet, leda by se mu líp mířilo. Každopádně mně se na naší barevný dvojici hned něco nezdálo, hlavně diky flashbackům, až moc násilnýmu ukazování prstem, kdo po nich určitě jde atd. Takže já se opít rohlíkem nenechala a kdo, co, jak a proč sem odhulila dřív, než měl ten překvapivej zvratek přijít. Překvápko se tak nekonalo, ba naopak sem byla nasraná, jak to bylo průhledný. Fandit se dalo leda odstřelovači, i když kvůli němu jeden pes ztratil hlavu, každopádně ostatní postavy se ve filmu vyskytovaly asi hlavně proto, aby člověka sraly, a to jim šlo velmi dobře. Černoška skvěle zahrála všechny důvody, proč jí a její soukmenovce, drtivá většina společnosti nesnáší a já už mám, z toho tlačení černých herců úplně všude, vředy. Nemluvě o tom, že má vyjít černej Superman. Slyšeli jste někdy, kurva už, že bych já či moji soukmenovci chtěli žlutýho Supermana? Nebo, že by běloši chtěli hrát Martina Luthera Kinga? Fakt už tam jen chyběl zas nějakej gender. Svět se v prdel obrací a brzo začnou vznikat čím dál větší píčoviny, aby se většinové menšiny cítily prima a cool. Každopádně film celkově je čistokrevnej průjem, teda průměr a co mě etrémně potěšilo, byl závěr. Darbong splnil společností danné kritéria a zároveň vyjářil svůj názor, takže potlesk. PS : Ve filmu nehraje žádný asiat a víte co? Je mi to úplně jedno jelikož ve Švédsku čekám hlavně bílé lidi a to sem, prosím pěkně, žlutá od narození, heč ! ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Celý komentář bude obsahovat SPOILERY! Takže... Bože, stačil kousek a jednalo by se snad o komedii, ne? Za prvé - neskutečně otravní a nesympatičtí multi-kulti protagonisté, kterým přejete to nejhorší zhruba od prvních pěti minut. Bačkora chlap, přechytralá ženská. Intro jak z nějakého Amerického zapadákova s dvěma "redneck brothers," kteří jako kdyby vypadli z Amerického masakru motorovou pilou. OVŠEM! Netrvá to dlouho a z "redneck brothers" se stanou de facto hrdinové a oběti filmu v jednom. Takže, naše dvojice naprostých idiotů se chová jako naprostí idioti a cestou jen tak mimochodem prvního redneck brothera, který je přijel zachránit, nejprve upálí světlicí a potom předhodí hladovému medvědovi, druhého prostě jenom bez váhání zabijou kamenem. Bylo mi obou opravdu líto a hned jsem si říkala, o kolik lepší film by to byl z jejich pohledu - dva lehce rasističtí balíci, kteří si jen tak v klidu na venkově vegetují, než přijede dvojice idiotů z města a nemilosrdně je rozpráší. No, a pak tu máme finální ZVRAT, který je známý asi už od půlky každému, kdo alespoň trochu přemýšlí. A ten už tomu vážně nasadí korunu, protože z dvojice idiotů udělá definitivně záporáky, a to se mi na tom filmu líbilo asi úplně nejvíc. Velice doufám, že to od Darborga byl záměr, abychom je nenáviděli a na konci jim přáli smrt (u mě to zabralo) a nikoliv, že jsme s nimi snad měli soucítit, protože pak je to celkem odvážný tah a za to klobouk dolů. Bohužel skutečný pronásledoval - přes jeho oprávněný vztek - žádné sympatie také nevzbuzuje a tak je vám vlastně úplně jedno, kdo nakonec vyhraje. Líto mi bylo pouze obou "redneck brothers," kteří v tom skutečně byli nevinně a jsou tak jediné nevinné oběti v tom masakru. Ale palec nahoru za stopáž, tyhle filmy, které mají pod hodinu a půl, mi vážně velmi chybí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Někteří to opakují pořád, že regulace a normy upravující užití a provoz dronů jsou na místě. To se takhle uprostřed lesů může odehrát něco, co má dalekosáhlé následky. Divák, který bude tenhle severský thriller sledovat, ještě za polovinou nebude tušit, co to tady plácám. Ale ono to tak nějak souvisí s tím, že nezkušený režisér Alain Darborg mele páté přes deváté. Rasismus, vztahová krize, pomsta za každou cenu. Ale postupně. Ona studuje medicínu a má toho moc. On je rok a půl v pracovním procesu a má toho moc. Švédští manželé, kteří se pokusí uvadající vztah nakopnout v tiché přírodě a ideálně při pozorování severní polární záře. Ještě, než vyrazí do nekonečně sněhem zasypané krajiny, proběhne konflikt s dvěma venkovskými balíky. Na diváka se sesype několik falešných stop, aby to celé dopadlo vlastně úplně jinak. Tvůrci první polovinu hrají na znepokojivě temnou i hravou notu, aby se to pak celé tak trochu rozsypalo jako domeček z karet. Včetně napětí i atmosféry. Také sympatie u postav aby pohledal. Z bitvy o přežití se nakonec stane boj se sebou samým. Když si třeba vzpomenu na prodlužované utrpení a totální beznaděj páru z britské lahůdky Jezero smrti, měl bych jít tady ještě o hvězdu dolů. Ale nakonec ty tři nechám, i když tvůrci měli kašlat na ambice a prostě předložit survival, kterak si banda vidláků chtěla v drsné přírodě zařádit. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád dobrodružný film, tento je navyše mixnutý thrillerom, drámou i soft hororom. Keďže to robili Švédi, utešoval som sa, že to bude dobré, ale výsledok nebol o nič lepší než to, čo vo veľkom chrlí USA alebo Kanada. Motivácia "hlavného záporáka" je jasná a nespochybniteľná, ale s tým susedstvom to už bolo trochu moc. Ani hlavná dvojica mi nijako zvlášť nesedela. Navyše tá červená bodka... Prečo vlastne strieľal, keď neskôr dáva jasne najavo, že chce aby trpel?? Keby niekoho trafil, nebolo by čo pozerať...ok. Nič originálne, nič čo by sme už nevideli inde, navyše ako celok iba v priemernej, ale stále pozerateľnej kvalite. Dve hviezdy by asi boli prísne, takže slabé tri. 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oko za oko, škrábanec za škrábanec. Jenže tady jde nakonec o něco zcela jiného. Lesní survivaly mám rád a po technické stránce není co vytknout. Samozřejmě dvojice mladých manželů se chová hloupě, a tak si zbytečně přidělává jednu patálii za druhou včetně ponoru do ledových vod. - Možnost SPOILERŮ - Mně ovšem vadilo, že u vážně se tvářícího příběhu mi nebyla dána možnost ztotožnit se s kteroukoliv z postav. Prostě všechny bez výjimky záporné! Závěr tak nebyl šokující, ale nechutný, jelikož katarze se nedostavila. Samozřejmě u survivalů je to vždy kdo s koho - jednou vyhrají oběti, jindy zase magoři. Podtrhuji magoři, nikoliv zoufalci. V tomhle případě by si pak nezasloužil přežít nikdo, ani ta tlustá bréca, co se přihnala s puškou. Takže hodnotím jen přírodu a formální stránku. Hloupý film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Štandardný thriller s hrozne pomalým rozbehom. Kým sa začalo niečo diať, už som bol dosť otrávený, takže toho trocha napätia a akcie, ktoré prišli, už nemali taký efekt. Smola, potenciál to malo. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[75%] Jak už mnozí píší, je to takový švédský survival film na jedno shlédnutí. Tak částečně bych s tím i souhlasil. I když je to takový spíš thriller s rozumným scénářem a dobrou pointou. Pointou, která je trochu předvídatelná, stejně jako tak mnoho scén v tomto filmu, ale to mi nevadilo. Ze začátku jsem si nemohl zvyknout na ústřední hereckou dvojici. Ale jejich chování se ke konci pěkně vysvětlilo. Rozhodně tu asi není nic, co bych neviděl, ale líbilo se mi jak to bylo krásně zpracované, především ta tíživá atmosféra ke konci, smutek, vztek apod. Trochu mi to připomnělo britský film CALIBRE z r. 2018, ale jen okrajově. Bylo to i dost napínavé, takže asi nic, co bych mohl vidět opakovaně, ale jako jednorázovka od netflixu je to víc, než slušné. Takto mají vypadat dnešní nízkorozpočtová béčka. Bohužel, mnohdy se to nepovede, tohle je ten lepší případ. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nanna Blondell a Anastasios Soulis jsou ústředními protagonisty švédského thrilleru z produkce Netflixu. Manželský pár prochází menší krizí, tak je fajn nápad vybřednout z partnerského soužití třeba zrovna výletem mezi zasněžené horské pláně. Ovšem nikdo nepočítal s tím, že se žena snědší pleti stane vzápětí terčem rasistických inzultací ze strany dvou pochybných lovců, na které natrefí na benzínce. A to je jen začátek jejich martýria. Následně poté, co se utáboří v divočině, si je vezme do hledáčku své pušky neznámý střelec. A boj o holé životy může začít. Švédština sice zrovna není uchu lahodící řeč, je to ovšem jazyk, na který ve filmu nenarážím každý den, takže ta jistá exotičnost vlastně nebyla na škodu. Alain Darborg za to vzal režijně velmi kvalitně. Dokonce se rozhodl, že manžele před neznámým útočníkem nechá prchat povětšinou za denního světla, takže většina dění je pro oko diváka dobře viditelná. A vůbec to filmu neubírá na jeho napínavosti. Postupem času se přejde do fáze zvratu, který přichází s vysvětlením, proč se manželům dějí nepěkné věci. A je to vymyšleno zajímavě. Navíc se režisér rozhodl pro brutálnější ráz filmu, takže k vidění jsou maskéry kvalitně provedené krvavé flákance. Jedním z nepřehlédnutelných prvků je to, že ústřední pár nepůsobí stoprocentně sympatickým dojmem. Je v tom totiž určitý záměr, který se nedá předem vyzradit, protože to výsledné odhalení právě vrhne na hlavní protagonisty negativní stín. ----SPOILER----Takže doporučuji jim spíše horlivě nefandit. Režisérovi se povedlo udržet si nepředvídatelnost dění, rovněž postupně gradující tempo zvládal velmi úspěšně a zasněžená vylidněná krajina má své působivé kouzlo. Výsledkem je precizní thriller. 10/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Red Dot" je pre mňa ako survival thriller uspokojivý. Možno je pravda, že ten laser sa dal využiť lepšie a možno by bolo lepšie, keby nebol film trošku moc čitateľný. Hoci ma záverečných 20 minút celkom prekvapilo a záver filmu má skutočne svoju poetickú chvíľku, tak nám najprv podstrkuje riešenie, ktoré však z jedného prostého dôvodu bude nesprávne. Nebudem to vysvetľovať, aby som náhodou nedával spoilery pre filmy, no pri všetkých týchto thrilleroch platí jedno pravidlo. A ak na neho prídete, tak aj vy budete vedieť tieto filmy jednoznačnejšie čítať. Ako oddychový film na večer mi to plne stačilo. Sú tu dobré a silné scénky, film vie budovať v mnohých momentoch napätie a miestami vie byť aj celkom atmosférický. Jediné čo mi ozaj ale prišlo neprirodzené je scénka v zmrznutom jazere, ktorá v jednom momente pôsobila absolútne nereálne. Ale v rámci filmu je dobrá. A potom je tu záver filmu, ktorý na mňa úprimne zapôsobil. Posledné dialógy medzi Davidom a strelcom sú tak silné, že som skutočne nevedel čo na to povedať. Ako film na večer mi to úplne stačilo. Najmä to bol obrovský posun vpred oproti filmu, ktorý som pozeral predtým. To bez debaty. Hodnotenie: B+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napriek netflixovskej rasovej tlačenke musím povedať, že film od začiatku zaujal a v dobrej thrillerovej rovine sa držal celý čas, aby prišiel zaujímavý výkrut. A tie mám ja veľmi rád. Škoda len, že celé to trocha zhovadil záver, ktorý bol dosť naťahovaný. Poučenie: ak chcete byť silou-mocou multi-kulti, neznamená to, že si musíte hneď nechať pri šoférovaní od černošky vyfajčiť. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jde o smes hororu a thrilleru. Nazev filmu Cervena tecka symbolizuje fobii Svedu z cerveneho zamerovace, kdy pred desetiletimi seriovy vrah z teho pusky zastrelil 11 migrantu.Na Svedskou kinematigrafii se musi pohlizet jako na filmy z byvaleho "vychodniho bloku", protoze v teto zemi je kvuli problemum s pristehivalci a ideologii multikulturalismu (odhlasovali si ho v referendu kvuli sve demograficky vymirajici spolecnosti jako prvni na svete v roce 1974)podobna "svoboda slova" novinaru,vysokoskolskych pedagogu apod., jako byla zde vcetne byvaleho Ceskoslovenska. Film je natocen tak,aby se dobre pridaval na globalnim trhu, ale pysni se svedskymi domacimi specifiky jako pekna priroda,seversky chlad ,tradice detektivky apod.Romanticka komedie by zde selhala, protoze jejim zakladem je uveritelne jiskreni mezi parem.To je zde v mych ocich nulove.Ale zde se jedna o ozvykany subzanr preziti v divocine.Postavy jsou vystaveny neznamemu zlu. Jenze flashbacky prozradi o co jde a napeti klesne na teplotu okolni krajiny. Jedine co je na pribehu neobvykle je vymena genderovych roli.Pristehovalkyne je inteligentnejsi nez partner a studuje medicinu.Je to ona,ktera se zmuze k odporu, zatimco David ma strach. Vzaveru se typ pribehu o pomste zmeni na revenge thriller s umelym socialnim presahem.Me se s hrdiny nepodarilo ztotoznit emocne a predpokladam, ze vetsine divaku. Takze prekvapivy zacer me uspokojil. Nevyuzito zustalo tema rasismu. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

No tady je snad všechno špatně - atmosféra nulová, herci otravní a přehnaně sebejistí, žádná gradace, průměrný vizuál a celkově film působí strašně levně. Ani jsem to nedokoukal do konce... Největší paradox je, že zmíněná "Red Dot" scéna, na kterou film nejvíce láká, je tady asi 3 minuty. ()

Reklama

Reklama