Reklama

Reklama

Vikingové: Valhalla

(seriál)
  • USA Vikings: Valhalla
Trailer 3
USA, (2022–2024), 21 h 16 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Jeb Stuart

Kamera:

Peter Robertson

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Álfrún Laufeyjardóttir, Frida Gustavsson, Joakim Nätterqvist, Bosco Hogan, Mark Huberman, Kenneth M. Christensen, Yvonne Mai, Hafþór Júlíus Björnsson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Po sto letech povstane nová generace legendárních hrdinů, aby vzala osud do svých rukou a vešla do dějin. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (86)

Steven47 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv původní Vikingové v posledních řadách šli kvalitou dolů, tak se pořád jednalo minimálně o průměrnou podívanou, kterou táhnuly především dobře zpracované bitvy a zajímavé postavy. Nový seriál z dílny Netflixu však ani tohle minimum naplnit nedokázal. Postavy jsou nezáživné a představené stylem, že v podstatě nemáte ani u jedné z nich důvod si ji oblíbit. Seriálu škodí i zběsilé tempo, kdy každou půl hodinu musí přijít nějaký příběhový zvrat. Orientace v ději je tak postupem času čím dál náročnější. Člověku se motají i postavy, které přichází a odchází, jak se scénáristům hodí, a jejich motivace je často dost nečitelná. A když už si nějakou postavu oblíbíte, tak buď i u ní přijde obrat o 180 stupňů, nebo ji tvůrci rovnou odstraní úplně. Seriál navíc sleduje s přibývajícími díly čím dál více dějových linií, což příběhu rozhodně nepomáhá, protože žádná z nich nedostává potřebný prostor a většina tak působí naprosto zbytečně – ano, mluvím o tobě, Freydis. I z tohohle důvodu pak naprosto nefungují rádoby emotivní scény – proč bych měl být smutný, že zemřela postava, kterou jsem poznal před půl epizodou, měla dohromady zhruba 2 scény a ani nevím, jak se jmenuje? Postavy obecně nejenom že ani zdaleka nemají na hrdiny z původní ságy, ale co je horší, tak působí jako charakterové slepence Vikingů z původního seriálu. Mnohem zajímavější tak jsou postavy z Anglie, ale i ty v druhé půlce trpí kvůli zběsilému tempu a roztříštěnému ději. Seriál z totálního dna vytahuje čtvrtá epizoda, která konečně připomíná staré dobré Vikingy a bitva je zvládnutá fakt pěkně. Škoda, že tvůrci razili přesvědčení „čím více postav a linek, tím lepší děj“ a nepreferovali variantu, kde by zvolnili a šli by více do hloubky. Hodně lidí si stěžuje na tmavou ženu v roli Jarla, jenže to je ten nejmenší problém celého seriálu, který se absolutně rozpadá jako celek a divácky byl pro mě od 5. epizody naprosto nezáživný. 3/10 a další série si odpustím. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série jedna: Je to jiné, než původní klasika. Je zde méně akce, méně sexu, ale i méně přešlapování. Naopak děj se hrne někdy až moc rychle nebo v náznacích a odkazech. Zrůdností bylo, že královnou v Kattegatu je - no, kdo jiný než černoška. Střety křesťanství a "barbarské" víry jsou ještě silnější, než dříve a myslím, že po konzumaci těchto seriálů by nejeden věřící mohl opustit jakoukoliv víru. Valhalla nemá sílu prvních řad Vikingů, ale pořád je to lepší než nic (podobného), nebo než nějaké nabízené sračky. Poslední epizoda byla na vysoké úrovni a škoda, že to tak nebylo celé. Možná náznak něčeho příštího. Série dva: O moc lepší než jednička. Pomalejší rozjezd a potom pěkný nátlak. ()

Reklama

Střelec17 

všechny recenze uživatele

Ani jsem neočekával, že by to mohl překonat předešlé Vikingy, ale protože jsem viděl všechny díly starých Vikingů, musel jsem zkusit i tyto nové. Po prvních dílech to nebylo vůbec špatné, klasicky chystaný útok na Anglii, sem tam nějaká šarvátka a člověk jakoby byl zpátky u svého seriálu. Bohužel se to potom začne měnit. V některých místech to celkem drhne a příběh není tak zajímavý aby mě udržel, stejně jako hlavní postavy, které nejsou tak dobře zpracovány. Pozitiva: Trochu to připomíná předešlé Vikingy. Negativa: Postoj jakým se seriál ubírá. ()

Sharlis 

všechny recenze uživatele

Vikingsky jarl zena cernoska to som fakt este nevidel. Ostatne ked pominiem celkovo multi-kulti-gender a to, ze realne s historiou to ma prd spolocne, tak ostava len prazdna konverzacka. Dobre a kvalitne boje bohuzial chybaju, jedina choreografia je na treningu s Fridou, inak su to len prestrihane sekacky. Nastastie len 8 dielov som dal do konca, ktory ostava ako inak totalne otvoreny. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Na pôvodných Vikingov (myslím prvé 4 série) to nemá ani zďaleka zatiaľ, na druhú stranu nie je to úplne márne. Najväčší problém je, že tu nie je postava ktorej by ste vyložene fandili alebo popravde, ktorej osud by vás nejako viacej zaujímal, Natočené je to pekne, bitiek je dostatok a sú tam aj zaujímavé zrady a pletky. Všetko sme to už ale niekde videli. Rozhodne seriálu šancu dávam, treba ale dosť zlepšovať. Finále podobne ako celá séria, dobré ale bolo mi úplne jedno kto vyhrá. U mňa za 4*. Tak druhá séria v podstate podobná, mňa bavila viacej ale o postavy nemám taký záujem ako by som chcel. Pozerá sa nato dobre, vizuálne to je pekné ale tie jednotlivé príbehy ma neohúrili. Haraldova cesta na lodi trvalo dlho, v Londýne sa to vyvíja zaujímavo ale tá zápletka nemala trvať celú sériu, no a Freydis je linka s náboženstvom, ktorá vás buď baví alebo nie. Stále za 4. ()

Galerie (270)

Zajímavosti (10)

  • Harekr (Bradley James) vychází z historické postavy Håreka z Tjøtty, norského farmáře a místního náčelníka. (Lynette)
  • Herec Bradley James (Lord Harekr) hraje v této 2. sérii také jednu z důležitých postav, i když jen v několika málo epizodách. Svou roli proto začal natáčet v Irsku o něco déle (od července 2021), než jiní herci stěžejních postav. (Lynette)
  • Natáčelo se v letních měsících až do listopadu 2021 v irském Dublinu a ve filmovém studiu Ashford studios, Ballyhenry v irském hrabství Wicklow. Filmařské práce komplikovala právě probíhající pandemie covid-19. (Lynette)

Související novinky

Spin-off Vikingů nabírá obsazení

Spin-off Vikingů nabírá obsazení

28.01.2021

Chystaný seriál Vikings: Valhalla od Netflixu nabírá obsazení. Spin-off původních Vikingů, kteří završili svoji cestu v šesté řadě, bude využívat stejných irských kulis a z pozice producenta na něj… (více)

Reklama

Reklama