Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Alan Kreiner doprovází svého šéfa na tajnou schůzku s informátorkou. Měl by od ní dostat důkazy o kriminální činnosti, do níž jsou zapleteni i Kreinerovi kolegové. Na místě schůzky ale kromě informátorky čeká v úkrytu střelec, který by měl předání kompromitujících informací zabránit za každou cenu. Informátorka naštěstí stačí utéct, ale Alanův šéf je smrtelně zraněn. O přítomnosti tajemného střelce policie neví nebo spíše nechce vědět a Alan je vzat do vazby jako podezřelý z vraždy, protože zbraň, ze které se střílelo, byla jeho soukromá pistole. Vyšetřovatelé Generální inspekce policie manipulují s fakty a důkazy. Jako obhájce obviněného Alana se nečekaně objeví advokát Lindner, proslulý svými úspěchy v obhajobě každého, kdo mu dobře zaplatí. Paradoxně je ochoten Alana zastupovat za neuvěřitelně nízkou odměnu. Alan Kreiner se potřebuje dostat na svobodu, aby mohl prokázat svou nevinu a najít skutečného vraha. Přijme proto Lindnerovu nabídku, i když tuší, že bude muset jeho služby brzy splatit jinak. Všechno pochopí až ve chvíli, kdy se ocitne ve vile movitého bankéře Gerstnera, který si poručíka obviněného z vraždy vyhlédl záměrně... Režisér Jiří Svoboda našel v románu "Počmárané nebe" Petry Bačovské zajímavý motiv, který rozpracoval do napínavého dvoudílného kriminálního příběhu s Ondřejem Vetchým a Martinem Fingerem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Recenze (128)

MirkaP 

všechny recenze uživatele

První díl plný much, přesto navnadil na finále. Ale to zklamalo ale úplně. Obsazení role Denisy bylo za trest. Proč ženská skoro o 20 let mladší než Vetchý vypadá, jakože starší je ona? Navíc přepjatá. Natáčelo se to souběžně s Devadesátkami? To by vysvětlovalo, proč Finger chodil ve stejných hadrech. Dějově ten druhý díl byl úplně pomatený. Prostě se to nepovedlo. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Soudruh Svoboda chtěl udělat televizní film na téma výběrka stavitele rychlotratí v Česku, na různé intriky, jak se zájemci snaží zdiskreditovat své protivníky. Jsou tu advokáti řekněme v zácviku, pak schopní a i ti všeho schopní. A zkorumpovaní kriminalisti. No a zrovna Ondra Vetchý jako ten nezkorumpovaný se k tomu nějak přimotá. To vše se odehrává rádoby v takové té temnotě, podobně jak severské kriminálky, někde uvnitř nebo ve dnech, kdy nevyjde slunko. Je to suprově obsazené, ale za to příšerně dodabované, třeba Janu Krausovou nepochopitelně předabovali úplně. Potěšil mě i Vašut mlátící do boxovacího pytle jako zamlada a holící si hlavu strojkem. Hudba taky celkem dobrý k tomu. Ale je v tom prostě strašně vaty, mohlo to mít tak 2x 45 nebo 3x 30 minut. 5/10 ()

Reklama

Vajonek 

všechny recenze uživatele

No, co říct..? Že jsem větší slátaninu dlouho neviděla? Možná trochu silná slova, zvlášť, když to má ještě druhý díl. Nerada hodnotím něco před koncem, ale tady nějak nemůžu jinak, protože jsem z toho konsternovaná, otrávená a nevím, jestli si tady ze mě teď někdo tímhle dílkem dělá srandu nebo co jako, tak se z toho chci asi alespoň trochu vypsat... Připadalo mi to jako parodie na všechno a všechny, mám pocit, že ať bych začala od čehokoli, tak na tom nemůžu nechat nit suchou. Podivná, na efekty přehnaně hrající kamera. Dialogy, jak kdyby si někdo otevřel učebnici (jakého předmětu ale těžko říct). Hrozná výslovnost a zvuk. Herecké výkony, které bych snad ani nenazvala ve většině případů výkony (může mi např. někdo vysvětlit, co to tam jako Vetchý pořád dělal za xichty, které se naprosto nehodily k vyjádření dané situace?!?). Dost jednoduchá a způsobem podání a vyšetřování dost blboučká zápletka (zvlášť právník u toho místy neví, zda se smát nebo brečet)... A mohla bych pokračovat dál... Myslím, že mě bude stát hodně přemáhání zapnout si příští týden pokračování a dodívat se na to. Třeba mě to překvapí a alespoň trochu se to zlepší, abych nemusela být až takovýto kritik. Ale moc tomu nevěřím... EDIT po zhlédnutí druhé části: Tak překvapení se bohužel nekonalo. Pokračovalo to celé v podobném duchu, jako započalo. Dialogy možná nebyly až tak učebnicové jako v první části, zase ale třeba neuvěřitelné kotrmelce ve vztahu hlavního hrdiny a jeho ženy tvůrci dohnali už úplně do krajností. A celkově byly ty zápletky a jejich vývoj a vyústění takové dosti přestřelené, nedůvěryhodné. Taky nechápu (při první části jsem si tedy ještě nevšimla, o to víc mě to zarazilo u druhé), proč má v té věci skoro každý německy znějící jméno, má to být více tvrďácké (jakože tvrdé jméno, tvrdý borec), nebo co..? A mohl by tomu elitnímu advokátovi se zaměřením na trestní právo někdo vysvětlit, že v trestu se k soudu nepodává žaloba ale obžaloba? No prostě Vražedné stíny nefungují tak nějak skrz naskrz. Jednu hvězdičku (a ne odpad) tomu dávám asi hlavně proto, že se v dvojce přece jen, ač to bylo trochu divočejší, pospojovaly a začaly dávat smysl některé dějové linky (po zhlédnutí jedničky jsem v něco takového asi příliš nedoufala). A pak za Fingera, který mě potěší asi skoro ve všem. Celkově ale bída a děs bohužel. 20 %. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočená napínavá kriminálka, v níž se proplétají zájmy korporátního byznysu s podsvětím a státními zakázkami za asistence soupeřících mafií v jednotlivých policejních složkách a justici. Zkrátka ze života. Občas poněkud chladně odtažité a překombinované. Místy až teatrální přehrávání Ondřeje Vetchého mi k němu a k jeho roli ovšem moc nešlo. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Zatím jsou mé pocity po prvním dílu dost rozpačité - úvod je skoro katastrofální - jak nějaké domácí cvičení studenta FAMU. Pak si to všechno sice nějak sedne, ale nemůžu se ubránit pocitu že až na výjimky herci hrozně přehrávají (i ti u kterých byste to nečekali), chování postav je často mírně řečeno hloupé a předabování některých osob jsem vůbec nepochopil... Uvidíme jestli druhý mé pocity vylepší nebo úplně pohřbí...;) Po druhém díle nemilosrdně ubírám hodnocení až na * - příběh nemá ani hlavu ani patu, všechno je děsně zmatené, režisérsky je to tragédie, ale to není nic proti tomu, jak i renomovaní herci přehrávají. Pokud v nějakém filmu nejlepší herecký výkon podá Marek Vašut, tak to už je na pováženou:-) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (5)

  • V čase 24:42 rozbalí Viktor úřední obálku a z vložené bublinkové fólie vyjme samostatnou paměťovou kartu. Při prohlídce fotografií ho vyruší matka a Viktor kartu uklízí do pouzdra, jež se odkudsi objeví na bublinkové fólii. (mikulin)
  • Premiéru první části sledovalo v průměru 1,68 milionu diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek nedělního večera a také celého dne. Premiéru druhé části sledovalo 1,5 milionu diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek nedělního večera i celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama