Reklama

Reklama

Živý terč

Trailer

Obsahy(1)

Psychopatický zabiják Emil Fouchon se svou bandou za tučnou odměnu organizují pro zvrhlé zbohatlíky lov na člověka. Protože pečlivě vybírané oběti jsou většinou bezdomovci, kteří nemají žádné příbuzné, běží "obchod" poměrně hladce. Komplikace začnou v okamžiku, kdy se objeví právnička Natasha Binderová, která hledá otce, jenž byl jednou z posledních obětí lovu. Fouchonovi zabijáci by si jistě s takovou komplikací snadno poradili, kdyby se neobjevil námořník Chance Boudreaux. Je mistrem bojových umění a bývalým příslušníkem elitní jednotky. Je však bez peněz a nutně potřebuje práci. Nechá se Natashou najmout, aby pátral po jejím zmizelém otci. Brzy se dostane gangu zabijáků na stopu. Netrvá dlouho a dojde k první divoké přestřelce. Její obětí se stane několik vrahů a policistka Carmine Mitchellová, která Natashe a Chancemu pomáhala při pátrání. Chance s Natashou uprchne do blízkých lesů ke svému strýci Douveemu. V patách jim jsou Fouchon a jeho muži, motivováni velkou finanční odměnou za zabití Chance. Kruh kolem pronásledovaného se pomalu uzavírá. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z lepších filmů Jeana-Claudea Van Dammea. A může za to hlavně John Woo, to je bez debat. Akční génius se ve svém zámořském debutu sice přesvědčil, že Amerika není Hong Kong, na druhou stranu tu nasbíral spoustu cenných hollywoodských poznatků, které uplatnil ve svých pozdějších filmech (Face Off). Příběh vážně není nic moc, ale pořád je tu příležitost kochat se efektními akčními scénami, které každopádně stojí za to. Na dialogy Van Damme nikdy moc nebyl, ale taková elegantně provedená otočka někdy vydá za celý recitál. Sice mi tu ke konci trošku vadil ten děda-lučištník, ale zase to bohatě narovnal charismatický Lance Henriksen. Ten si celý film tak trochu ukradl pro sebe, což ale u herce jeho kvalit není žádným překvapením a s ohledem na okolnosti mu za to divák možná spíš poděkuje. Takového záporáka by Živému terči mohla závidět nejedna bondovka. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tak jednoduché a prostinké, až se to snad člověku ani nechce věřit. O to více je však divák příjemně překvapen, neboť necelých sto minut mu uběhne neuvěřitelně rychle. Scénář je naprosto prázdný, avšak akce je jedním slovem úchvatná. Typicky woovské vychytávky jsou v každém druhém záběru a Lance Henriksen je jakožto hlavní záporák geniální. Jeho arogance a pistole na prasata za pasem dělají své a v pohodě tak zastiňuje nevýrazného Van Damma. Jednoduché exteriéry, minimum herců - vše je podřízeno akčním scénám a i tady je rozhodně na co koukat! Fantastická akční jízda, kterou nejvíce oceníte na pořádném domácím kině. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podle mě tady lidi málo hulej...ne, to patří jinam...podle mě lidi tenhle film nedoceňujou. A přitom třeba takovej Arnold Vosloo a Lance Henriksen se svojí pistolí na prasata:) jsou super. Na Johna Woo prostě nešahejte a na holubice už vůbec ne...i když je fakt, že pořádnej hong-kong ještě v Hollywoodu nenatočili... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Není to úplně nejlepší Van Damme (mám jiné favority), ale pořád s přehledem strčí do kapsy leccos z dnešní akční produkce. V tu dobu šlo o něco totálně cool a i dneska si spolupráce John Woo a JCVD drží své kvality. Typické atributy asijské režisérské legendy a choreograficky silné akční scény tahají prostinký scénář o třídu výš, potěší vybrané lokace (ponuré uličky, noční hřbitov i tovární hala), navíc má před kamerou dvojici stylových záporáků: démoničtí Arnold Vosloo a Lance Henriksen. Dnešní akční kousky by takové potřebovaly jako sůl. Silnějšímu prožitku brání snad jen neustálé zpomalovačky – nic proti nim, ale čeho je moc.. Woo se s řadou scén dokonale mazlí, vše je podřízené akci, kterou dokonale zvládá. Zestárli jsme, ale na hodně silné tři nebo slabší čtyři to stále bohatě stačí!! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pekná zbierka "vychytávok" akčných filmov z 90. rokov. Napríklad každá trošku výraznejšia postava má svoj originálny model zbrane (jednoranná pištoľ, kuša,...). Herecké výkony sú založené čisto len na tom, či má vhodný vizuál. Napríklad Yancy Butler hraje len očami. Som prekvapená, vystrašená, naštvaná, tak čo najviac otvorím oči, vyvalím buľvy a odohrané. No a tá westernová štylizácia, ktorá vrcholila starým, tlustým "indiánom" v podaní Wilforda Brimleyho? Vtipné. Teda pardon, ešte väčší úsmev vyvolávala jágrovská deka, ktorá poletovala Jeanovi pri každej roznožke. Pochváliť môžem hlavne odvahu Lance "Bishopa" Henriksena, ktorý predviedol živú fakľu bez kaskadérskeho záskoku. Pre mňa je John Woo jednofilmový muž (Tváří v tvář). To však stačí, keďže sa radí medzi top akčné filmy. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (20)

  • Film měl původně skončit honičkou na lodích. (KucC)
  • Film byl původně zařazen do NC-17 a neměl tak být přístupný do 17 let, nakonec byl 7krát a zařazen do R-ratingu. (KucC)

Související novinky

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama