Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm smrtících zabijáků a jejich souboj o milionovou odměnu. Skvělá hvězdná sestava - Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Alicia Keys a Common - dělá z filmu Sejmi eso ten nejžhavější akční hit roku. Film natočil Joe Carnahan - uznávaný režisér filmu Narkotika. Když mafiánský boss vypíše odměnu milion dolarů na pochybného lasvegaského varietního umělce Buddyho ‚Eso‘ Israele, který začal donášet FBI, raději pro něj federálové připraví luxusní úkryt. A tak zatímco si Buddy krátí čas v náruči žen, alkoholu a drog, brousí si na něj zuby pestrá směs odporných mafiánů, zuřivých zabijáků a bezcitných nájemných vrahů. Ti využijí cokoliv včetně motorové pily, granátů, brokovnic a nožů, jen aby Buddyho zlikvidovali a získali pro sebe lákavý milion dolarů. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (409)

imf 

všechny recenze uživatele

Prostříhat o pár minut, dát větší prostor Benu Affleckovi, totálně vykopnout debilní pointu a půlku vysvětlovaček, natočit alespoň pět spinoffů, zabít tu fuckující černošku s protitankovou puškou, nenechat Buddyho neustále čumět do blba a pochodovat po místnosti a... bylo by to geniální. Takhle je to geniální tak možná třicet minut z celkových stodeseti, což je bohužel blbý, protože v těch neakčních vložkách Carnahanovi není moc pohodlně a nemít tam tak solidní herce, zřejmě by se utopil v totálně céčkovém scenáristickém balastu. Proč si sakra nenechal ten scénář napsat od někoho šikovnějšího? Mohly to být orgie se vším všudy... takhle je to jen slibný náznak toho, co dokáže. A není toho málo. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Keby Buddyho odpravili už niekde behom prvej hodiny, možno by som si tú videoklipovú seancu aj náležite užil. Lenže celok je nemastný-neslaný, nemá hlavu ani pätu a až na pár momentov ani humor, ani skutočne vydarenú akciu. Film najviac utrpel prehršelom osobností, ktoré sa doň Carnahan pokúša nasilu napchať, a scenárom, ktorý keď sa rozdávala múdrosť, stál v rade posledný a už sa mu neušlo. Pokiaľ nie ste na takéto uletené zlepence zvyknutý, ruky preč. Po druhom zhliadnutí ostávam na ustálených 40% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se docela tesil. Jednoduchej, ale dostatecne nosnej pribeh a ultra masakralni trailery. No a vysledek je o nicem. Prvnich 20 minut je docela cool a svizne natoceny predstavovani jednotlivejch zabijaku a nastineni pribehu. Jenze pak se zhruba 60 minut jenom keca a keca, do filmu pribejvaj dalsi a dalsi postavy a zacina v tom bejt bordel a film nudi a ceka se, nez se konecne dostanou zabijaci do hotelu. Je sice fajn, ze se neda tusit, kdy kdo zemre, ale ve vysledku se tak do hotelu dostane jen hrstka zabijaku. Navic, ten, na kteryho jsem se nejvic tesil, Ben Affleck, toho moc nepredvede a celkove dost postav je malo vyuzitejch, takovej Eso se furt jen mota po pokoji a nakonec jeste zacne brecet (omg). Furt jsem cekal, ze uz to kazdou chvily prijde, ta neskutecna rezba z traileru a je fakt, ze jakmile dojde na strileni, je to natoceny nehorazne cool (i kdyz bohuzel zadna prestrelka neni jakoby kompletni, vzdy se po chvily strihne jinam), vetsina zabijaku sou spravny frajeri a nejvic me zaujala trojka magoru s macetama, samopalama a motorovkou. Problem je, ze to, co mela bejt vrcholna scena filmu, je odbyty zhruba za pet minut. Ono celkove je ve filmu strileni asi tak 10 minut. No a kdyby ta prestrelka v hotelu byl aspon konec, jenze pak pride jeste unavnejch zaverecnejch vysvetlovacich 20 minut. Herci jsou cool, napad byl slusnej, par scen je zajimavejch, kamera je cool a hudba vetsinou drsna, ale ve vysledku je film jen nic novyho neprinasejici drama s neco malo strilenim. To sem si moh pustit jen trailer a zazitek by byl o moc lepsi, protoze vsechny dobry sceny jsou v podstate k videni v traileru. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Škoda. Autoři vymysleli spoustu vtipných postaviček a vypustili do světa trailer(y), na nichž to vypadalo, že to všechno bude děsná sranda a že to není vůbec myšlený vážně. Zdá se však, že to tvůrci mysle vážněji, než nám dávali najevo. Vyjma trojice bratrů - naciostů, sadistů, nihilistů tu nemá nikdo více jak 2 vtipné výstupy. Akce je místy opravdu dost drsná a nějaké odlehčení by jí prospělo. Bohužel. POstav je navíc ve filmu opravdu hodně a vzhledem ke krátké stopáži protstě pochcípaj rychleji, než si přestanete plést Bena Aflecka s Ryanem Reynoldsem (jako můj soused v kině). Sejmi Eso mohla být jedna z nejlepších akčních komedií všech dob. Takhle je to jen další filmové zklamání. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se ohromně. Možná až moc. Celovečerák ve mně zanechal míň než trailery. Kouká se na to moc pěkně, ale nemůžu se zbavit pocitu, že Carnahan jen efektně tajtrlíkuje okolo ničeho. Málo fórů, bizarnost pořád v mantinelech korektní veselice, žádná památná scéna, divnej konec... jen cool styl okolo jedněch vražedných dostihů a jedné pointy. Carnahana je na takovouhle látku škoda. Tenhle chlapík by mohl natočit akčňák lepší než MI3, protože v oblasti sexy klipařiny na něj nikdo nemá. Ale natahovat jednu jízdu výtahem na dvacet minut? Ne, to mi opravdu nevoní. Škoda. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • I když se Alicia Keys neobjevuje na soundtracku k filmu, v budoucnosti by chtěla být herečkou a zároveň zpěvačkou písní ke svým filmům, jako to dělá její velký vzor Barbra Streisand. (imro)
  • Film je prošpikovaný narážkami pro zasvěcené. Zpustošené bistro je nazvané po Carnahanově dceři, vedle stojí dodávka se jménem jeho syna a na etiketách láhví jsou podobizny producentky. (Siriuss)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Reklama

Reklama