Reklama

Reklama

Epizody(10)

Prequel k seriálu Yellowstone sleduje rodinu Duttonových, která se vydává na zrádnou cestu přes Velké pláně, aby unikla chudobě a našla štěstí v Montaně. (SkyShowtime)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Vedle Yellowstone citelně slabší, ale pořád na velmi vysoké úrovni. Zajímavá je celá linka s přistěhovalci (co tam proboha hledali?)... Nicméně střed je velmi utahaný, takový ospalý, ne úplně atraktivní. Začátek famózní (Billy Bob) a konec kulervoucí. Ale deset dílů mi stačilo, to jsem u Yellowstone necítil. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na chlapácký western, ostatně, co jiného také čekat od scénáristy filmů jako Sicario, Wind River, nebo série Yellowstone. Nicméně dostal jsem uchcanou limonádu, kterou jako by psala Danielle Steel :( I moje manželka byla otrávená věčnými zasněnými proslovy hlavní hrdinky a komentovala jak Sheridan masturubuje nad každou větou... Opravdu nechápu, že se tak zcela míjím s mým většinou oblíbeným autorem, ale pokud chcete opravdu chlapácký a perfektně napsaný seriál, podívejte se na Sheridanova starostu Kingstownu (Mayor of Kingstown). Tohle už nikdy více! ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

I remember the first time I saw it. Tried to find words to describe it. But I couldn’t. Nothing had prepared me. No books. No teachers. Not even my parents. I heard a thousand stories… But none could describe this place. It must be witness to be understood. And yet, I’ve seen it. And I understand it less than when I first cast eyes on this place. Some called it the American Desert. Others, the Great Plains. But those phrases were invented by professors at universities. Surrounded by the illusion of order. And the fantasy of right and wrong. To know it, you must walk. Bleed until it’s dark. Drown in its rivers. Then its name becomes clear. It is Hell. And there are demons everywhere. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Je neskutečně, s jakou kadenci Sheridan stíhá psát seriály a filmy a ještě neuvěřitelnějsi je, že si udržují nadstandardní, v tomto případě vysoce nadprůměrnou kvalitu. 1883 naštěstí nemá s Yellowstonem moc společného a formát seriálu je trochu jiný. Tenhle road survival western si mě dostal i hlavně z důvodu dějové linky a vztahu rodic-potomek, který zobrazuje ty nejhorší noční můry, které se Vám, jako rodiči mohou přihodit. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Drsný westernový seriál od Taylora Sheridana, který nám ukazuje nejen světlé, ale hlavě ty stinné stránky tehdejšího divokého západu, ve kterém smrt čeká na každém rohu a přežít není snadné. Děj se zaměřuje na skupinu evropských přistěhovalců, která putuje s doprovodem z Texasu do Montany. Ještě ani nezačnou svou cestu a už se jim problémy lepí na paty. Ochranu jim dělá pár místních kovbojů, dva veteráni z války a přidá se k nim i jedna rodina. Rozhodně to není nuda. Postupně se naše karavana posouvá a mrtvých přibývá. Na konec cesty dojde jen pár postav. Líbí se mi toto drsné ztvárnění divokého západu bez příkras. Tohle se často nevidí. Konec je dost dojemný... "Smrt se na mě usmála a bylo to nádherné." ()

Galerie (308)

Zajímavosti (6)

  • Shea Brennan (Sam Elliott) hovorí imigrantom, že sú blázni, pretože majú vo vlaku voly a nie kone. Pravdou je, že väčšina priekopníkov používala na ťahanie svojich vozov skôr voly ako kone, na rozdiel od zobrazenia vo väčšine westernov. Voly sú pomalšie, ale vhodnejšie na takúto cestu, pretože sú silnejšie, dokážu vydržať pod nátlakom, dokážu lepšie ťahať plne naložené vozy do hôr, menej sa vystrašia a po príchode by sa lepšie hodili na život na farme a zakladanie stád dobytka. (belinko)

Související novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

07.02.2023

Seriálové bomby začínají padat už v únoru. Právě jsme se totiž dozvěděli, že jeden z nejsledovanějších a nejúspěšnějších seriálů současnosti – drsné drama Yellowstone od Taylora Sheridana (Sicario,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama