Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po akci, která se fatálně zvrtla, se nájemný vrah pustí do boje se svými zadavateli i sám se sebou a žene se přes hranice za odplatou. Není to prý ale nic osobního… (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (549)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Drž se plánu. Předvídej. Neimprovizuj. Nikomu nevěř.. Pohybovat se poblíž konkurent v branži Anton Chigurh, sedl by si naproti do křesla a pronesl to svý: „Jestli tě pravidla, kterých ses držel, dovedly sem, k čemu ti takový pravidla byly..?“ Jenže drží se emočně odcizený android David vůbec svých pravidel, když projevuje slabost? Tím, že mine cíl a že si motto I. Don't. Give. A. Fuck. jen nalhává..? Sarkastické glosy voiceoveru, strohá metodičnost obsahu, přiměřený chlad formy a tomu odpovídající výkon Fassbendera, který nechá velkého grizzlyho, aby se do konce života krčil v brlohu strachem. Otázkou zůstává, kdo vlastně je ten velký grizzly.. Nejlepší scéna: The Last Supper of Tilda Swinton. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od doby, co David Fincher spolupracuje s Netflixem, si točí, co chce a už po druhé se prokázalo, že je to špatně. U Zabijáka to navíc vypadá, že chtěl mermomocí natočit něco s nějakým vrahem, které filmařsky má tak rád. Jenže výsledek je takovej, že Michael Fassbender tu mluví více coby vypravěč, než by hrál coby herec. A navíc se tu vůbec nic neděje. Film totiž nemá žádné emoce. Ano, má filmařskou zručnost. Toť vše. Chladnou filmařskou zručnost. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Michael Fassbender se zajímavě hýbe, chodí a tónuje hlasem. A to je vše. Jeho monologové úvahy jsou stejně vyprázdněné jako řemeslo jeho postavy, a naturalistickou mlátičku dvou chladnokrevných profíků jsme už dávno viděli jinde v intenzivnějším provedení. Vůbec by nevadila jednoduchost příběhu, kdyby byla kompenzačně ověšená nápaditými momenty, originálním psychologickým profilem hlavní postavy a formálními hrátkami. Ale Zabiják nic z toho nenabízí. Forma je precizní a čistá, ale nevýrazná. Setkání s perfektně obsazenou Tildou Swinton u stolu vzbudí zvědavost a zúčastněnost diváka téměř jako face-to-face rande Al Pacina a Roberta De Nira v Heat, ale taky zůstane jedinou scénou, kterou si z filmu zapamatuji. Na Davida Finchera to je málo. Coby podobně minimalistickému, autorsky osobitému a emocionálně více angažujícímu profilu nájemného zabijáka dávám jednoznačně přednost Američanovi s Georgem Clooneym. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přemýšlivý Fincher. Technicky stále na výši, režijně stále stejně metodologický a minimalistický s důrazem na každý detail. Že si scénárista vybral jednodušší zápletku bez zbytečných twistů, nebo šokujících point nijak extra nevadí. Nemusí být u každého jeho filmu. Fassbenderův zabiják je totiž natolik zajímavá a skvěle zahraná postava, že je to právě ona, která je středobodem filmu a kolem ní se motá jakýsi děj se střídáním lokací a potkáváním zajímavých lidí. Za zmínku stojí fantastická akce na Floridě, kterou bych od Finchera nečekal. Meditativní, tepající krimi, kde všechno funguje velmi dobře, jen ne geniálně. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Fincher se po předchozím selhání trošičku zvedl. Killer určitě není taková zívačka jako Mank, ale pořád se i jeho další film drží na úrovni klasického produktu z továrny Netflix. Tzn. pár hvězdných herců exhibuje v pěkných kulisách, ale příběh je totálně o ničem a týden pro premiéře na VOD už nikoho nezajímá. Zrovna u Finchera by asi nikdo nečekal, že vrcholem snímku bude pěstní souboj. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • David Fincher sa definitívne rozhodol pre tento projekt po tom, čo sa niekoľkokrát stretol s Michaelom Fassbenderom a v mnohých hĺbkových diskusiách videl, aký je Fassbender odhodlaný projekt realizovať - Fassbender sa po snímke Dark Phoenix (2019) neobjavil vo filme 4 roky. V tom čase Fincher zvažoval množstvo projektov pre pokračovanie Manka (2020), Fassbender ho presvedčil, že práve Zabijak je teraz tá správna voľba. (Arsenal83)
  • Kapelu, kterou během filmu můžeme u Zabijáka (Michael Fassbender) slyšet hrající ve sluchátkách nebo v autě, je kapela The Smiths v čele se zpěvákem Morrisseyem. (honzikk)
  • Při výběrech kostýmů pro titulní postavu (Michael Fassbender) bylo učiněno rozhodnutí, že aby doopravdy splýval s davem, nebude nikdy nosit nic, co se nedá koupit v běžném obchodě na běžném letišti. (NIRO)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

David Fincher dotočil svůj nový film

David Fincher dotočil svůj nový film

31.03.2022

Tradičně si režisér David Fincher (Sedm, Zodiac) mezi svými filmy nechává pár let rozestup, oblíbený tvůrce teď ale naštěstí fanoušky na svůj další projekt po poněkud úzce zaměřeném Mankovi nenechá… (více)

Reklama

Reklama