foto

George A. Romero

  • nar. 4.2.1940 (77 let)
    New York City, New York, USA

Scenáristická filmografie

Filmy

2011 Another Night of the Living Dead
2010 Podivní - původní scénář
2009 Survival of the Dead
2008 Zombies: Den-D přichází - původní scénář
2007 Deník mrtvých
2006 Noc oživlých mrtvol 3D - původní scénář
2005 Země mrtvých
2004 Úsvit mrtvých - původní scénář
2000 Drtič
1993 Druhé já
1990 Dvě ďábelské oči
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Diskuze k tvůrci (21)

    • 1.5.2017  10:33
    nagasek
    (hodnocení, komentáře)

    Planuje jeste romero vubec neco?, docela me mrzi zeod neho nic nevychazi:(( jeho zombiekovky nejlepsi!!! :) jednoznacne

    • 16.7.2015  08:30
    DaViD´82
    (hodnocení, komentáře)
    • 16.12.2014  09:04
    Martin741
    (hodnocení, komentáře)

    shanila: myslel som len vek a fyzicke zdravie

    • 14.12.2014  22:55
    shanila
    (hodnocení, komentáře)

    Martin741: Srovnáváš nesrovnatelné Clintu Eastwoodovy leží celý hollywood u nohou a každé studio by se mohlo přetrhnout aby u nich Clint mohl natáčet ,navíc Clint Eastwood patří v hollywoodu mezi mocné lidi on je ten který si diktuje podmínky nikoliv studia (filmová studia se akorát můžou porvat u koho bude natáčet) takový respekt si vydobyl za 50 let Clint Eastwood v hollywoodu .Nic proti Georgu A. Romerovy ale Clint Eastwood je úplně jiná liga o jeho režiserskou práci se studia rvou pořád ale Georg A. Romero se musí postavit do fronty i když je to velká ikona horrou .

    na příspěvěk reagoval Martin741
    • 15.5.2013  23:20
    Martin741
    (hodnocení, komentáře)

    SeBig: Aj ked velmi nerad, ale vynimocne musim suhlasit ...... 

    • 15.5.2013  22:56
    SeBig
    (hodnocení, komentáře)

    přeju si aby jeste něco natočil. :))

    na příspěvěk reagoval Martin741
    • 19.3.2013  21:02
    Martin741
    (hodnocení, komentáře)

    stLukaz: Zeby poreto, lebo ma po 70 -ke? Aj ked neviem, ci to spravna odpoved, taky Eastwood ma po 80 -ke a jede jak zamlada ...... 

    na příspěvěk reagoval shanila
    • 19.3.2013  21:00
    stLukaz
    (hodnocení, komentáře)

    Proč netočí další filmy,,,,,,,,proč?

    na příspěvěk reagoval Martin741
    • 1.3.2013  18:09
    stLukaz
    (hodnocení, komentáře)

    Smekám klobouk...............

    • 14.2.2013  19:54
    Martin741
    (hodnocení, komentáře)

    Najlepsie filmy : Night of the Living Dead  1968 a dawn of the Dead  1978. Vyborny hororovy reziser .....

    • 27.12.2011  18:15
    Sasakr
    (hodnocení, komentáře)

    Nejradši mám Deník mrtvých. Strašně mě mrzí, jak příšerně zkazili Úsvit mrtvých tím, že tam místo mrtvol byli šmoulové. Škoda přeškoda :-(

    • 14.4.2011  23:14
    SeBig
    (hodnocení, komentáře)

    Mr.Apache: ano Day of the Dead je opravdu jeho nejlepší snímek nechápu proč to má tu modrou barvu..vdyt tam padá jedna hláška za druhou, masky jsou skvělé + tomu všemu dává badass kapitán Rhodes alias Joe Pilato ;)

    • 13.4.2008  17:43
    Mr.Apache
    (hodnocení, komentáře)

    Night Of The Living Dead je absolutní základ. V roce 1968 to musel být v kině nářez. [Odbočka: přečtěte si povídkovou sbírku Bizarníma rukama. Joe R.Lansdale (maník, který svým dílem definoval obskurní subžánr "zombie western") tomu věnoval hodně drsnou povídku Noc, kdy nešli na horror, která se odehrává právě v době, kdy Noc dobývala Ameriku. Za ni a za zombie westernovou novelu S mrtvolákama v poušti kadilaků (která je tam taky) dostal cenu Brama Stokera.] Ale zpátky k Romerovi. :-) Osobně se mi od něj nejvíc líbí Day Of The Dead. A vcelku bych doporučil i zajímavý snímek Martin. To je hodně dobrá a velmi netradiční... upířina.

    • 6.12.2007  00:09
    oLí
    (hodnocení, komentáře)

    není to dokonalý, ale fandy Romerových zombie filmů to může bavit, mě se to pár dní líbilo :) http://bonusweb.idnes.cz/pc/recenze/land-of-the-dead-road-to-fiddler-8217-s-green-ffy-/clanek.A060221_landofthedead_bw.idn

    • 30.10.2007  08:20
    ABCD Marta
    (hodnocení, komentáře)

    zlabus: ale musíš uznat, že Úsvit mrtvých byl výborný....a jak jsem řekl, ty pocity, které v mně zanechal, už jen tak překonány nebudou ;)

    • 30.10.2007  00:12
    petero
    (hodnocení, komentáře)

    Eastwood sa to musel naučiť, Romero to vedel hneď.

    • 29.10.2007  22:41
    zlabus
    (hodnocení, komentáře)

    AMCD Marta: IMHO Je NOc určitě lepší! (a to jsem je viděl oba :-) ) Petero: Voe, člověk v 65 letech není člověk na kraji smrti. Koukni na Eastwooda, ten šlověk začal natáčet super filmy až kolem 70 (+ předtím nesmiřitelné).

    • 29.10.2007  17:22
    ABCD Marta
    (hodnocení, komentáře)

    oki, přiznávám, že jsem ještě Noc oživlých mrtvol neviděl, takže je trochu opovážlivé tvrdit, že Úsvit mrtvých je vrcholem, ale mám takový dojem, že pocity, které ve mně Úsvit mrtvých zanechal, už jen tak lehce něco nepřekoná ! ;)

    • 28.10.2007  23:45
    petero
    (hodnocení, komentáře)

    Tak. Jeho prvotina zostala neprekonaná. Pekné od neho je, že zostáva verný žánru. A to že i v 65tich rokoch dokáže natočiť kvalitný film je proste skvelé.

    • 27.10.2007  23:19
    Pedestrian
    (hodnocení, komentáře)

    Od kdy? Jeho vrcholem je od nepaměti Noc oživlých mrtvol, wtz.

    • 7.9.2007  14:07
    ABCD Marta
    (hodnocení, komentáře)

    jeho Úsvit mrtvých je vrchol žánru !

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(584)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace