Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Festival politické písně se závěrečným koncertem za mír je událost, na kterou se všichni těší. Zvlášť když přijede i slavná kapela Sloky Luboše Nováčka. Každý problém je v takové situaci událost s vážnými politickými následky. A chlapíci z StB čekají na příležitost, aby mohli zakročit proti místní závadové mládeži. (Česká televize)

Recenze (71)

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já mám radši lásku než-li bombu, s láskou taky daleko dál dojdu. Já mám radši lásku než-li válku, raketou řízenou na dálku. Mám radši slunce nežli atomovou bombu, zbrojení a za penězi honbu. Já mám radši slunce než-li válku, spálím se spíš radši na koupáku. Já mám radši lásku než-li bombu, proto mám ráda tadyhle Tondu. Já mám radši lásku než-li válku, ta se dělá lépe v obýváku. Já mám radši Tondu než-li bombu, věnuje se kytaře a kombu. Nebudeme žít z válečných fondů, a nechci ve svém těle jinou sondu. Ne, bombu ne, to radši lásku jémine. Ne, bombu ne, ta aspoň žádného nemine. Říkám: Ne, bombu ne. Atomi tu nechceme, ne, bombu ne, pane Regane. ---- jj Festival politické písně v Sokolově... super díl a měně než 5 hvězd se opravdu nedá dát :P ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když Alois Špalek (Václav Kopta) mluví o tom že je třeba potírat závadovou mládež použije obratu "že je jim třeba zatnout žílu u pytlíka", je to slovní obrat který ve své písničce "Na pražském hradě" použil písničkář Jaroslav Hutka v době, kdy byl také označen nálepkou "závadová mládež". Marek Brodský nedostal roli ve skupině Sloky náhodou, je bubeníkem ve skupině Nahoru po schodišti dolů band. ()

Reklama

nula87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc dobrý, zatím jednoznačně nejlepší díl. A to i přesto, že se vlastně skoro nic nevyšetřuje. Ale podání festivalu politické písně je dokonalé, a to od ředitele festivalu, přes závadovou mládež, až po kapelu Sloky v čele s démonickým Lubošem Nováčkem. A do toho všeho Neužil s Trojanem práskají ty svoje sarkastické poznámky - super. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatim asi nejlepsi dil.... aneb skupina SLOKY a "soudruh Janecek" v podani Marka Taclika plus Jana Plodkova naprosto vybodrni... ;) A rezie tretiho dilu Radimem Spackem pro mne minimalne o hvezdicku vys nez rezie prvncih dvou dilu Markem Najbrtem... Jen trosku skoda ze Vaclav Neuzil ml. neni az tak dobry herec, je spis typ, ale casto se pristihnu pri tom, kdy mne v urcite scene prijde jeho hrani trosku ochotnicke... :oT ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda přinesla mimo jiné výbornou roli Marka Taclíka, jeho Luboš Nováček mě opravdu dostal, to byl velkolepý počin. Do seriálu se po lehce jalovějším předchozím dílu opět vrátil humor a hned to šlapalo mnohem lépe. Navíc se podařila i exkurze na Festival politické písně, takže jsem si na tu hrůzu rád zavzpomínal, provedení některých hitů by bylo skutečně použitelné jako zbraň. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (10)

  • Skladatel Petr Marek, jenž se podílel na skládání hudby pro filmovou skupinu Sloky Luboše Nováčka, si komponování dle svých slov vyloženě užil. Podle něj: „Skládat přiblblou hudbu s angažovanými texty nebylo guilty pleasure, ale jen pleasure.“ (Šéfik)
  • Natáčení v libereckém kulturním domě bylo pro filmaře náročné, jelikož je zasáhla vlna veder a ve špatně větratelném sále bylo k zalknutí. (Šéfik)

Reklama

Reklama