Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama

Zajímavosti k filmům (29)

V zajetí démonů

V zajetí démonů (2013)

Zápalky, které použije Roger (Ron Livingston) při průzkumu sklepa, odloží na trám vedle schodů. Později je použije i Carolyn (Lili Taylor), když vyleze po schodech a zápalky ve tmě na trámu nahmatá. Jenže když minutu předtím padá ze schodů, zápalky na trámu chybí.

Avatar: The Way of Water

Avatar: The Way of Water (2022)

V tomto ani v prvním filmu nejsou nikde na Pandoře k vidění žádná opeřená zvířata. Je tudíž záhadou, odkud Na'vi berou peří na výrobu ozdob nebo letek šípů.

Krotitelé duchů: Odkaz

Krotitelé duchů: Odkaz (2021)

V prvním filmu z roku 1984 se Janine (Annie Potts) ptá Egona (Harold Ramis) na jeho koníčky. Ten jí na to odpoví, že sbírá spóry, plísně a houby. V tomto filmu objeví Phoebe (Mckenna Grace) Egonovu pracovnu a první, na co v ní narazí, je sbírka plísní a hub. Hned potom ve skříňce v Egonově kombinéze najde tyčinku Crunch. Je to ta stejná, kterou dal Egonovi Peter (Bill Murray) v prvním filmu.

Matrix Resurrections

Matrix Resurrections (2021)

První díl (1999) končí písní „Wake Up“ od kapely Rage Against The Machine. Tento díl uzavírá stejná píseň, avšak v podání kapely Brass Against.

Tenet

Tenet (2020)

Kyjevskou národní operu ve filmu ztvárnila tallinnská Linnahall.

Space Jam

Space Jam (1996)

Nepřirozený pohyb Michaelova míčku při golfu komentuje Bill Murray slavným Frankensteinovým zvoláním: „It is Alive!“

Melanie: Dar života a smrti

Melanie: Dar života a smrti (2016)

Doktorka Caldwell (Glenn Close) ve filmu říká, že proměnu lidí v zombie má na svědomí houba Ophiocordyceps Unilateralis. Tato houba skutečně existuje a přezdívá se jí „zombie houba“. Avšak nenapadá člověka, nýbrž blanokřídlý hmyz. Především pak mravence rodu Camponotus.

Céline Dion: Ashes

Céline Dion: Ashes (2018) (hudební videoklip)

V klipu zpívající Céline Dion doprovází tancem, jako Deadpool, francouzský tanečník a choreograf Yanis Marshall. Ryan Reynolds přichází ke slovu až po skončení písně.

Stranger Things - Kapitola osmá: Bitva u Starcourtu

Stranger Things - Kapitola osmá: Bitva u Starcourtu (2019) (epizoda)

Ikonická scéna duetu Dustina Hendersona (Gaten Matarazzo) se Suzie (Gabriella Pizzolo) při písni "Never Ending Story" (Limahl) není z technického hlediska proveditelná. Radiostanice jsou takzvané simplexní komunikační zařízení. Čili mohou v jeden okamžik pouze vysílat či přijímat. Proto účastníci používají na konci každého sdělení slovo „přepínám“ (anglické „over“), čímž si mezi sebou předávají slovo. Když tedy oba zmáčknou PtT (Push to Talk) tlačítko, jejich stanice přestanou přijímat a pouze vysílají, takže se vzájemně neslyší. V této scéně Dustin a Suzie přeladí na společný kanál, aby je slyšeli i ostatní zainteresovaní. Ti by v tu chvíli slyšeli pouze Dustina, protože Suzie se nachází o cca 2 000 km dál (pokud by byli zhruba stejně daleko, ostatní by slyšeli jen hlasitý šum). Nejedná se však o neznalost nebo chybu filmařů. Vzhledem k obsahu seriálu je to jen drobný ústupek realitě.

Stranger Things - Kapitola pátá: Dig Dug

Stranger Things - Kapitola pátá: Dig Dug (2017) (epizoda)

Nancy Wheeler (Natalia Dyer) se s konspirátorem Murraym Baumanem (Brett Gelman) domlouvají, jak novinám a veřejnosti přijatelně podat zprávu o aktivitách v Hawkins National Laboratory. Bauman navrhne, že smrt Barbary vysvětlí únikem smrtelných toxinů. Nancy k tomu dodá: „jako únik na Three Mile Island“. V jaderné elektrárně Three Mile Island v Pensylvánii skutečně došlo 28. března 1979 k úniku radiace mimo zařízení elektrárny. Do roku 2019 se jednalo o nejhorší jadernou havárii na území USA (stupnice INES-5).

Jack staví dům

Jack staví dům (2018)

Když Jack (Matt Dillon) zmiňuje Icemana, má na mysli reálného nájemného a sériového vraha Richarda Kuklinskiho (1935–2006), který vraždil v USA mezi lety 1948–1986. Přezdívku „The Iceman“ získal proto, že stejně jako Jack skladoval těla svých obětí v průmyslovém mrazáku. Fotografie, které scénu doprovázejí, jsou autentické a je na nich vyobrazen skutečný Kuklinski. O Kuklinskim byl natočen film The Iceman (2012).

Wyrmwood: Chronicles of the Dead

Wyrmwood: Chronicles of the Dead (2018)

Když se postava, kterou hraje kaskadérka Nandalie Campbell Killick, snaží dostat z pout, chybí jí ve dvou střizích kovová maska na obličeji.

Reklama