Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (719)

Aquaman a ztracené království

Aquaman a ztracené království (2023)

Poté, co studio Warner Bros. odstranilo z filmu Fantastic Beasts and Where to Find Them 3 (2021) herce Johnnyho Deppa z role Grindelwalda, začali fanoušci tlačit na to, aby byla stejným působem „potrestána“ Amber Heard (Mera), která byla také nařčena z domácího násilí. Na internetu vznikla petice s miliony podpisů a tlakem fanoušků, aby role byla přeobsazena. Jejich návrhem byla Emilia Clarke, se kterou si Jason Momoa (Aquaman) již zahrál v seriálu Game of Thrones (od r. 2011).

Smrt na Nilu

Smrt na Nilu (2022)

Většina herců ve filmu nemluví svými rodilými přízvuky. Američani Annette Bening a Armie Hammer mluví ve filmu britským přízvukem, britští herci Sophie Okonedo, Letitia Wright, Jennifer Saunders a Dawn French mluví americkou angličtinou a další dva Britové, Rose Leslie a Kenneth Branagh, mluví s francouzským přízvukem. Ind Ali Fazal ve filmu mluví s britským přízvukem. Izraelská herečka Gal Gadot, která je jedinou herečkou, u níž angličtina není jejím rodným jazykem, mluví ve filmu svým vágně izraelským akcentem jako ve většině svých rolí.

Smrt na Nilu

Smrt na Nilu (2022)

V mnoha muslimských zemích se film nedostal do kin kvůli bývalé vojenské kariéře Gal Gadot v izraelské armádě.

Guru

Guru (2022) (seriál)

Anně Fialové (Alice) se po natáčení ozvala známá s tím, že byla také znásilněna jako její postava.

Jak jsem poznala tvého otce

Jak jsem poznala tvého otce (2022) (seriál)

Jesse (Chris Lowell) a Sid (Suraj Sharma) bydlí v bytě po Lily, Tedovi a Marshallovi z původního seriálu How I Met Your Mother (od r. 2005). Sami v pilotním díle zmiňují, že jim byt nechal postarší pár, který ho inzeroval na skupině absolventů Wesleyan University, což musí být Lily a Marshall. Na zdi jsou dokonce ponechané dva meče.

Guru

Guru (2022) (seriál)

Pro Annu Fialovou (Alice) byla psychicky nejnáročnější scéna, když natáčela vyšetření lékařem po znásilnění.

Elvis

Elvis (2022)

Natáčení v Austrálii bylo v březnu 2020 pozastaveno kvůli pandemii koronaviru. Při té se dokonce nakazila hvězda filmu Tom Hanks spolu s manželkou Ritou Wilson. Natáčení kvůli jejich karanténě nemohlo pokračovat.

Iveta

Iveta (2022) (seriál)

Na svou roli se Anna Fialová (Iveta) připravovala hlavně sledováním archivních materiálů – televizních vystoupení a rozhovorů. Nesnažila se však Ivetu Bartošovou napodobovat, ale spíše zachytit její esenci.

Smrt na Nilu

Smrt na Nilu (2022)

Z knižní předlohy bylo pozměněno hodně postav, aby film mohl mít menší obsazení a byl méně zmatený. Salome (Sophie Okonedo) a Rosalie (Letitia Wright) Otterbourne byly přepsány ze spisovatelky románů a její dcery na zpěvačku a její neteř/manažerku. Z právníka Andrewa Penningtona je bratranec Andrew Katchadourian (Ali Fazal). Marie Van Schuyler (Jennifer Saunders) má připsaný příbuzenský vztah k Linnet (Gal Gadot) jako její kmotra. Doktor Windlesham (Russell Brand) je kombinací dvou postav z knihy, v knize pouze zmíněného pana Windleshama a doktora Bessnera. Postava Cola je nahrazená Boucem (Tom Bateman), aby se jeho postava mohla vrátit z prvního dílu. A zároveň nahrazuje svým vztahem s matkou Euphemií knižní duo Tima a paní Allertonovou.

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)

5. listopadu 2020 oznámil na svém Instagramu herec Johnny Depp (Grindelwald), že ho studio Warner Bros. požádalo, aby „rezignoval na svou roli“, což také udělal a studio oznámilo, že role bude přeobsazena. Stalo se tak kvůli rozhodnutí soudu v případu domácího násilí Deppa vůči jeho ex-manželce Amber Heard. Již před natáčením druhého dílu Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) kolovala po internetu petice pro odstranění Deppa z filmu, tehdy se však studio rozhodlo za hercem stát. Deppa nahradil Mads Mikkelsen. Depp však díky své smlouvě dostal celý plat 16 milionů amerických dolarů. Soud s Amber Heard ji však uznal vinnou z pomluvy jejího bývalého manžela a za výroky o domácím násilí jí uložil zaplatit odškodné v celkové výši 15 milionů dolarů.

Vřískot

Vřískot (2022)

Ve filmu je odhaleno, že postava Kirby (Hayden Panettiere) přežila události předchozího dílu Vřískot 4 (2011), kde byla naposledy viděna, když ji Ghostface bodl do břicha. V jedné scéně je vidět v náhledu videa na YouTube, ve kterém dává rozhovor.

Iveta

Iveta (2022) (seriál)

Anna Fialová (Iveta) se bála přijmout roli Ivety Bartošové, jelikož se bála, že bude příběh zpracován bulvárně. Přesvědčilo ji setkání se s tvůrci a přečtení scénáře.

Reklama