Reklama

Reklama

Příběh lásky se zrodil v roce 1940. Tehdy se poprvé potkali Allie Hamiltonová ze zámožné rodiny a místní chlapec Noah Calhoun, pocházející z chudých poměrů a pracující na pile. Prožijí prázdninovou romanci, která se Hamiltonovým nezamlouvá. Přesvědčují dceru, že Noah pro ni není dost dobrý. Jednoho večera se dvojice pohádá, rozejde se ve zlém a druhý den Hamiltonovi odjedou. Nešťastný Noah začne dívce psát dopisy, po celý rok každý den jeden. Paní Hamiltonová však všechny zabavuje a před dcerou tají. Zatímco Noah se po útocích na Pearl Harbor přihlásí do armády, vysokoškolačka Allie se stane dobrovolnou ošetřovatelkou. Seznámí se se zraněným Lonem Hammondem, okouzlujícím mladým mužem ze zámožné rodiny. Není divu, že se rodičům líbí a podporují jejich zasnoubení. Mezitím se z války vrátí i Noah, jemuž otec umožní koupit starou plantáž s velkým, opuštěným domem, který kdysi mladík slíbil věnovat Allie pro společný život. Pustí se do náročné opravy s vírou, že dívku získá zpět, a pokračuje i poté, co ji zahlédne v objetí s Lonem. V roce 1947, když je dům hotov a Noah se ho nepříliš ochotně snaží prodat, si Allie během svatebních příprav všimne v novinách článku o domě a okamžitě se za Noahem vydá. Chvíle plné nostalgických vzpomínek v ní probudí nečekané pocity a vášnivá láska propukne s novou silou. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 027)

Shit 

všechny recenze uživatele

Já na tyhle romantický dramam teda moc nejsem, krom toho to je ještě z takový tý doby 40-50 tejch let minulýho století v americe a to už vůbec nemusim, ale tohle bylo fakt dobrý, skoro mě až překvapilo, že mě takovej příběh udržel v pozornosti celý ty dvě hodiny, krom toho tady skvěle hraje Rachel McAdams, kterou sem si pekelně oblíbil v Nesvatbových, tam jí to sice slušelo ještě víc než tady, ale v tomhle filmu taky neni k zahození. Snad jediný co bych vytknul je takovej trochu moc kýčovitej konec, ale k zakončení takovýho příběhu se to hold hodí no ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nikto nezabudne na svoju prvú lásku.“ Znie to pateticky, však? Taký je ale celý ZÁPISNÍK JEDNEJ LÁSKY. Je o láske. Robí česť romantickému žánru, dokonca takú, že nemám výčitky svedomia šupnúť ho k najultimátnejším romancám na svete (CASABLANCA, SPOMIENKY NA AFRIKU, ANGLICKÝ PACIENT). Snímka pôsobí "štandardne", ako keby chcel niekto schválne dať do jedného romantického filmu čo najviac klišé. Tvorcovia sa ale v skutočnosti inšpirovali Hitchcockom a jeho "je lepšie s klišé začať, ako skončiť". Skutočne – hoci si budete myslieť, že viete, ako niektoré scény/postavy skončia, snímka v poslednej chvíli prudko zmení smer a vyberie sa cestou originálneho riešenia, ktoré trhá srdce. Režisér s kameramanom ponúkajú smršť ťažko zabudnuteľných scén, z nich asi najviac osloví monumentálny záber so stovkami labutí. Hlavnou devízou snímky však nie sú ani tak magické scény, dialógy či pôsobivá vizuálna stránka, ale strhujúce herecké výkony. Dominuje im fantastický romantický pár McAdamsová/Gosling, ktorému uveríte každú emóciu a ktorým by ostatné filmové páry mali povinne závidieť. Ich chémia je taká, až sa čudujem, že sa po nakrúcaní nezobrali. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pekný film o láske do konca života, ale sfilmovaný by mohol byť trošku lepšie. Prvá polka je skvelá, vtipná, uvoľnená a všetko klape ako má, potom prídu menšie prestávky od hlavnej dvojice a zrazu si hovoríte, že aj keď je to stále zaujímavé no už to nie je ono. Niečo to stratilo. Začiatok sa mi teda veľmi ľúbil len ten koniec ma už nebral, tak ako úvod filmu a tiež mi prišiel trochu zdĺhavý.Inak fajn romanťák s Rachel McAdams a Ryanom Gosingom. 80% - 4* ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Já to nechápu. Film, kde je tolik ale tolik klišé, není tady naprosto nic originálního, tak jak to, že je to tak pěkné?? Že by ten nádherný styl, kterým je film natočen? Nebo snad skvělou hereckou dvojkou? Film je natočen srdcem a to, že je film tak přeslazený, Vám tady vůbec nevadí, já si vlastně uvědomila, že je to asi jeden z mých nejoblíbenějších romantických filmů. Prostě krása. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Byli takhle jednou dva. On chuďas sympaťák, ona bohatá kráska. Byli rozděleni a smutnili, dokud je nehynoucí láska znovu nepřivedla k sobě a divákovi nediagnostikovali cukrovku. Milovníci červené knihovny nastražili uši i přesto, že podobné klišé viděli už stokrát, ostatní se z mocného přívalu kýče osypali až na kostrči. Upřímně, Goslinga mám rád a Rachel je pěkná holka, dialogy i přes svou mělkost netahají za uši a na blábolení o lásce jsem byl připraven už po prvním spatření plakátu - proč se ale hodnocení vyšplhalo na závratných 83%, to je mi záhadou. Film je předvídatelný až to bolí (špatně maskovaná zástěrka s důchodci v sanatoriu je dobrým příkladem) a scénář nedokáže přinést jediný zvrat, emotivně vypjatou situaci či alespoň zábavně podané klišé. Místo toho dvě hodiny opruzuje koncentrovaným sladkobolem, který je sice díky vhodnému obsazení snesitelný, nikoliv však zábavný či pohlcující (nebo nedejbože přesvědčivý). Závěr potom definitivně rezignuje a snaží se zbrklým útokem rozstřílet citečky, slzy několika citlivějších ženštin si ale představit dovedu. Mise tedy zřejmě splněna... Pitomost je to. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (54)

  • Dom, ktorý Noah (Ryan Gosling) opravuje, je súkromná rezidencia, ktorá však v skutočnosti nebola v schátranom stave. Dosiahlo sa toho pomocou špeciálnych efektov. (Arsenal83)
  • Ryan Gosling o úlohe Rachel McAdams: "Myslím, že je celkom fér povedať, že by sme ten film pravdepodobne nenatočili, keby sme nenašli Rachel... Naozaj, Allie ten film ovláda. Je to jej film a my sme v ňom. Všetko to záviselo od herečky." (Arsenal83)
  • Scény "po sedmi letech" byly natočeny jako první. Poté štáb a herci měli vánoční přestávku. Ryan Gosling mezitím musel shodit vousy a pár kilo, aby mohl hrát mladšího Noaha. (Terva)

Související novinky

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

19.03.2021

Tvůrce romantických komedií jako Zápisník jedné lásky nebo Jedna za všechny Nick Cassavetes si teď čerstvě vyzkouší akční thriller. Do své novinky God Is A Bullet si pak navíc sehnal přímo parádní… (více)

Reklama

Reklama