Reklama

Reklama

Dlouhá cesta

  • USA A Walk to Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokaždé, když do malého přístavního města Beaufort v Severní Karolině zavítá jaro a vítr zavoní piniemi a mořem, vzpomene si Landon Carter na svůj poslední rok na střední škole a na dívku, která změnila celý jeho život. Na Jamie Sullivanovou. Byla vážná a konzervativní, její otec, reverend baptistické církve, ji vychovával přísně a bohabojně a Jamie jako by vůbec nezajímalo, že se jí ostatní spolužáci po straně posmívají. Zato Landon byl tehdy bezstarostný větroplach, který se potloukal s kamarády, vymýšlel klukoviny, nedělal si žádné plány do budoucna a upřímně řečeno si příliš nevěřil. Přesto se jednoho dne život těchto dvou mladých lidí osudově protnul a mezi Jamie a Londonem se zrodila láska. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že tenhle film pro mě znamená první krůček do světa romantiků a romantických filmů vůbec a za to jsem mu dost vděčná. Sice se mi to zdá nereálné, že se největší grázl na škole změní kvůli šprtce s(ze začátku) příšerným outfitem a výstupem totální šprtky a "losera" ...Probrečela jsem celý film a pokaždé, když si ho připomínám tak z něj mám stejný pocit. Navíc má skvělý soundtrack s písničkami Mandy Moore. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +dojemný příběh, Mandy Moore pěkně zpívá(a taky dobře hraje a vypadá), Shane West velmi příjemě překvapil, postavy -sem bych možná dosadil, že mohlo být klidně hvězdnější obsazení, ale ve výsledku o nic nejde, no a nsad není tu tolik krásných(přírodních) záběrů/// Další film, který příjemně překvapil. Takové fakt zbožňuju. Velice podobný filmu Zápisník jedné lásky. Z počátku se příběh tváří jako klasická variace na Teen romantiku ve školním prostředí. Brzi však zjistíte, že tady se hraje na vážnější notu a popravdě: je to jedině dobře. Takhle je to zase něco jiného, dřívě neviděného. Doporučuji tohle vidět zamilovaným. Při romantické atmosféře to prostě nemá chybu. Pro tento účel je to naprosto vhodný film./// Celkem 80%/// ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

K tomu opravdu nemám co dodat! Jedním slovem nádhera! Od první minuty jsem se s dějem dokonale sžila. To už se mi u filmu nestalo dlouho. Jinak Shaneovi a Mandy to spolu moc slušelo. Tomu se nedá dát jinak než 5 hvězd. A docela mě překvapuje, že to tady na csfd má jen 70%. Určitě to má na mnohem víc ... ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

je mi vždycky skoro smutno,když dávám málo bodů,zatímco čtu komentáře,jak je to krásný film...ale přestože vím,že život umí servírovat hory romantiky,i to,že opravdová láska dovede změnit nejen zamilovaného,ale i lidi kolem něj,potřebuju být na takový film naladěná.....evidentně jsem nebyla,viděla jsem obrácení Ferdyše Pištory po emericku :-/ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V súčasnosti sa s filmami tohoto typu roztrhlo vrece, v podstate niekoľkokrát za rok vyjde niečo o rakovine a iných chorobách a mnohé z nich sú len tlačenkou na city. Ale tento film až taký nie je, nie je silený a v podstate v rámci svojho žánru „umierajúcich teenagerov” priekopnícky. Kresťanská vložka nebola na škodu, naopak, dávala nádej. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Film natočili za 39 dní aj napriek faktu, že Mandy Moore mohla byť na natáčaní len 10 hodín. Bola totiž ešte neplnoletá. (ladko)
  • Píseň, kterou pouští Jamie v rádiu při jízdě autem „If You Believe“ zpěvačky Rachael Lampové můžete slyšet na soundtracku. (HellFire)

Reklama

Reklama