Reklama

Reklama

VOD (1)

Pán a pani Smithovci sú len jednou z mnohých dokonalých dvojíc z vymydleného stredostavovského predmestia... až kým nevyjde najavo, že v skutočnosti sú obidvaja nájomnými zabijakmi, ktorí pracujú pre dve konkurenčné agentúry a ich úlohou nie je nič iné, ako odprevadiť zo sveta jeden druhého. Hlavných úloh sa ujali Brad Pitt a Angelina Jolie pod vedením režiséra Douga Limana (Agent bez minulosti). Obidvaja protagonisti sa na svoje úlohy dôkladne pripravovali na strelnici, pričom Angelina Jolie svojho partnera prekonala. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (930)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jak rozdmýchat pohasínající jiskry? Plán A: zajít do manželské poradny....Ne, vezmu to od prostředka. On se živí jako nájemný vrah a neumí střílet na pouti. Ona vydělává na rodinný chléb jako nájemná vražedkyně a neumí vařit. Jednoho dne je jejich zaměstnavatelé pošlou proti sobě a ukáže se, že oba mají několik kostlivců ve skříni (on kolem šedesáti, ona 312) a jejich spokojeně nudný středostavovský život byla pompézní divadelní kulisa. Nastupuje Plán B: při zabíjení drahé polovičky zjistíte, že zatímco ruce mlátí a nohy kopou, srdce stále plane. A ten přechod z cynického: Any last words? The new curtains are hideous " je naprosto přirozený a odehrává se v akčním mišmaši honiček a stříleček. Exploze náloží střídá exploze vášně, ale chlebodárcům došla trpělivost a začíná hon na naše hrdličky. Zastav se a nepřežiješ aneb Romeo, Julie a kalašnikov... Doug Liman využil třaskavé chemie mezi herci, přidal špetku dynamitu v akčních scénách a opepřil černým humorem. Výsledný produkt chutná jako cyankáli- v šampaňském. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

OK, první hodnocení bylo až moc čerstvé, tudíž naprosto nekritické a komentář říkal pouze něco o fyziologických pochodech, které se ve mně odehrávaly při sledování "Mr. and Mrs.Smith" na plátně. Ale chtěl bych dát vale extatickým výkřikům - pojďme na seriózní hodnocení...Akčně-konverzační komedie o tajnůstkářském páru se opírá o kvalitní scénář a především trefné dialogy. Ty by však mohly vyšumět do ztracena, pokud by to mezi ústřední dvojicí nefungovalo. Nevím, koho napadla ta ďábelská myšlenka dát dohromady nejerotičtější filmové hvězdy současnosti, ale chtěl bych mu touto cestou poděkovat (a Angie s Bradem už to asi udělali). Nejenže se povedlo vytvořit pár, kterému to vedle sebe víc než sluší, povedlo se vytvořit pár dvou velmi talentovaných herců se smyslem pro pointu, akci a nadhled. "Smithovi" jsou nonstop zábava chrlící v kulometném tempu kousavé poznámky na adresu protějšku, vzrušení, drsnou manželskou bitku, dráždivé pohledy, přestřelky a perfektně načasované hlášky. A je toho mnohem víc...Nebudu to prodlužovat - "Mr. and Mrs.Smith" je film, který nově definoval pojem sexy. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pri prvom pozretí v kine rozpaky, prostredná tretina filmu po odhalení "čo je ten druhý zač" sa len tak zmätene potkýna z miesta na miesto, ale pri opakovaných zhliadnutiach už to nevadí a človek sa iba baví. Chémia medzi Bradom a Angie viditeľne funguje a to je najdôležitejšie. "Drahý, si stále nažive?" ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velmi podobné na "Pravdivé lži" s Arnoldem Schwarzeneggerem a DeVitovým War of the Roses. Mr. & Mrs. Smith je rozhodně svižná vtipná podívaná na sexy hlavní hrdiny - Brada Pitta a Angelinu Jolie, u níž jsem se nenudil a velice bavil, než se vyhýbal prolítajícím kulkám. Zábavná je zejména ta část filmu ve které si jdou oba po krku a v zájmu likvidace toho druhého, si naprosto zničí přepychový dům, (přijde mi velmi vtipné když Mr.Smith kope na zemi křehounkou Mr. Smithovou jako ve wrestlingu, kde lítá nejen nábytek). Přes různé peripetie, kdy chvíli jdou jeden proti druhému a pak zase oba proti všem, se Smithovi za dvě hodiny prostřílejí z páru procházejícího apatickou krizí jeden vůči druhému zpět k vášnivému vztahu. Technicky zpracováno: vizuální stránka WOW. Velká akční jízda, kterou jsem si užíval. V hlavní roli dva hollywoodské magnety, které přinesou spoustu diváků, v té vedlejší pak honičky, přestřelky a výbuchy aut. Sexy film. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Scénář je značně děravý, špiónský lore lajdácký a první polovina filmu je zbytečně vleklá expozice. Ale naštěstí to zachraňuje rámování sezením u vztahového terapeuta a skvostně kulminující druhá půlka. Ta se zapíše do paměti nejen skvěle rozehranými akčně-vztahovými scénami, ale také konečně onou dynamikou páru a chemií mezi protagonisty, které v první půlce zcela absentují. Ostatně také až v druhé půlce dojde na nějaké akční sekvence, přičemž jejich přednost spočívá v tom, že dokáže kombinovat moneyshoty s rozvíjením vztahu titulního páru. Ale přes to člověk velmi těžce zahání myšlenku, že navzdory zjevné ambici se tohle na "Pravdivé lži" prostě nehrabe. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (35)

  • Ve scéně, kde Smithovi (Angelina Jolie, Brad Pitt) vyprávějí jak se seznámili, by měli být v kolumbijské Bogotě. Nicméně tropická vesnice, ve které byla scéna natočena, je jen velmi málo podobná veliké metropoli z 9 000 000 obyvateli a teplotami do 20°C. V samotné Bogotě z toho po zhlédnutí filmu jaksepatří neměli radost. (Miro_CZ)
  • Když John (Brad Pitt) a Jane (Angelina Jolie) otevírají dvěře, aby přivítali sousedy, Jane stojí na Johnově pravé straně. V dalším záběru stojí po jeho levé straně. (Miro_CZ)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 22. dubna, 12. srpna do 31. října 2004 a od 14. do 18. března 2005 v Kalifornii, New Yorku, Coloradu a v Itálii. (Varan)

Související novinky

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

08.09.2021

Herečka a scenáristka Phoebe Waller-Bridge (Potvora) si nakonec v seriálovém remaku akčního thrilleru Mr. & Mrs. Smith o manželském páru špionů nezahraje. Důvodem byly bohužel kreativní neshody… (více)

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

15.02.2021

Studio Amazon se rozhodlo oživit populární akční komedii Mr. & Mrs. Smith z roku 2005, v níž si tehdy zahráli Angelina Jolie a Brad Pitt. Nově se však příběh zpracuje do seriálu, v němž si hlavní… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama