Reklama

Reklama

Dlouhá cesta

  • USA A Walk to Remember (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pokaždé, když do malého přístavního města Beaufort v Severní Karolině zavítá jaro a vítr zavoní piniemi a mořem, vzpomene si Landon Carter na svůj poslední rok na střední škole a na dívku, která změnila celý jeho život. Na Jamie Sullivanovou. Byla vážná a konzervativní, její otec, reverend baptistické církve, ji vychovával přísně a bohabojně a Jamie jako by vůbec nezajímalo, že se jí ostatní spolužáci po straně posmívají. Zato Landon byl tehdy bezstarostný větroplach, který se potloukal s kamarády, vymýšlel klukoviny, nedělal si žádné plány do budoucna a upřímně řečeno si příliš nevěřil. Přesto se jednoho dne život těchto dvou mladých lidí osudově protnul a mezi Jamie a Londonem se zrodila láska. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

No dobre, bolo to miestami dojemné, niekto by povedal, že mu to až srdce trhalo (v mojom prípade nie) no stále je to len láskou ovenčaná tínedžerská zlátanina, ktorá vábi diváka akousi vierou do života, vierou, že sa napraviť charakterovo dá hocikto aj najväčší hulvát na škole. A to už nevravím o deji, ktorý bol tak strašne presladený, že by ste z neho mohli vyrobiť hektolitre sirupu. Hlavný aktéri boli celkom slušný, no občas zo seba robili debilov. Na štyri plné hviezdy to nie je, tri a pol už len kvôli tomu, že to bolo pozerateľné a len sem tam ma nuda škrtila. Na druhú projekciu to žiaľ nevidím. 65% ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Na základě hodnocení některých uživatelů z mé topky, kteří k tomuto filmu pějí ódy, jsem se i já rozhodl ke projekci, ačkoliv mě obsah moc nezaujal. Zpočátku mě to moc nebavilo, protože první minuty dosti zaváněly typickým "prcičkovským" stylem, který je mi už dnes poněkud nesympatický, poté se to však přehouplo ve vážné romantické drama, takže film rázem změnil svojí tvář k lepšímu, co přišlo pak mi ale nevídaným způsobem pohnojilo mé nadšení. Dostal jsem nemilosrdnou porci sentimentální podívané, která sice může být slastí pro ty, jenž si potrpí na podobné ubulené dojáky, ale tohle já nežeru. Pokud už narazím na nějaký doják, doufám, že emotivní scény budou zrežírovány správnou měrou, tak aby se z toho nestal obyčejný útok na city, tak jako to je v tomto případě. Po obsahové stránce nemám žádné námitky, ale po formální stránce to zkrátka nebylo nic pro mě. Pardon. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej plačka film, ale fakt příjemnej. Zhruba 3/4 filmu je celkem jednuduchej romantickej film, kterej určitě neurazí, protože Mandy Moore je fakt sluníčko, nicméně potom Shankman rozehraje dojemnou část, která se mu vyvedla fakt navýbornou, vůbec netlačí na pilu a dávkuje to tak akorát a i konec, kterej by skoro každej využil na hyperdojemný rozloučení, tak tady je to podaný vkusně a celkem nenuceně. Docela mě to mile překvapilo ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

A Walk to Remember jsem musel chvíli vydejchávat, protože i přes všechna ta americká klišé a tuny patosu je to hotová emoční tsunami. Prvoplánově? Možná. Avšak herecky to vyčnívá, stejně tak po režijní stránce. Lidské filmy já rád a tohle je jeden z nich. Až na to (skoro až fanatické) americké křesťanství, to jde naprosto mimo mě. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Dokud jsou všichni hodní, upřímní, milí a starostliví nebo naopak zlí a zákeřní, tak jsem se i já ušklíbal nad tím, že takhle černobíle to snad ani není myšleno vážně. Ale jakmile zadá hlavní hrdina první důvody k sympatiím a Mandy Moore zazpívá na pódiu, nebylo pochyb, že se v tomhle najdu. Sladkobolná romance jak má být, včetně přestřeleného finálního patosu, ale i upřímných dráždidel slzných kanálků. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se objevuje scéna, kdy Landon (Shane West) vezme večer Jamie (Mandy Moore) na hranice státu Severní Karolíny s Virginií. Ve skutečnosti k nejbližším hranicím tohoto státu z města Beaufort to jsou více než 3 hodiny. To samé z města Wilmington, kde se fim skutečně natáčel. (noirre)
  • Jamie dává Landonovi knihu své matky se slovy: „Neboj se, není to Bible“. V románu naopak Jamie dá Landonovi Bibli své matky, ve které jsou podtrženy její oblíbené pasáže. (HellFire)

Reklama

Reklama