Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva neohrožení kriminalisté Jack Colt a Wes Luger jsou na stopě rafinovaných překupníků drog. Šéf bandy, generál s temnou minulostí, neváhá zneužít ke svým nekalým záměrům i dívčí skautskou organizaci. Případ nebude tak jednoduché vyřešit. Detektivové, zločinci a svědkové se neustále dostávají do situací, které se na první pohled podobají proslulým scénám ze slavných filmů - od MLČENÍ JEHŇÁTEK přes ZÁKLADNÍ INSTINKT až po WAYNEŮV SVĚT. Ale stejně jako v životě i ve filmové komedii je najednou všechno úplně jinak... Podaří se statečným hrdinům a jejich krásné společnici překonat všechny léčky a nástrahy? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné... Paródia ktorá sa mi páčila a do úplne najmenších detailov bola prepracovaná. Kiežby sa aj dneska nakrúcali takéto paródie aj keď si myslím, že to asi nie je možné. Keďže by sa parodovali filmy ktoré sú vo svojej podstate tiež paródie. Pre mňa asi najlepšia paródia vôbec. Mňa to bavilo viac ako Scary Movie aj Horúce strely. Videné vďaka náhodnému prepínaniu kanálov. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, jak se k parodii dostali lidi, co s ní nikdy neměli nic moc společnýho a stvořili kousek, na který se v takovémto světě prostě nezapomíná. Nabitá zbraň 1 si utahuje ze Smrtonosný zbraně nejvíc jak to jde. Hlavně Emilio Estevez je jasnej Mel Gibson. Ve filmu se ale objeví celá řada zajímavých herců a všichni si z akčních filmů dělají maximální legraci. Pořád ale nemůžu dát plnej počet. Nevím proč, ale co se týče týhle komedie, asi mi v ní chybí Leslie Nielsen nebo Charlie Sheen - blázen, na kterého člověk nikdy ve filmech nezapomene. ()

Reklama

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Musel jsem hodnocení zvýšit až na 5 hvězd, protože to je neskutečně nadupaný film různými pokusy o vtip. Jistě, dost z nich je trošku slabších, některé jsou až moc přehnané, že kazí dojem, ale to u filmů, které se snaží být parodií, do jisté míry ignoruji. Takže ve výsledku film, který si určitě ještě několikrát pustím. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že Hollywood ztrácí smysl pro humor a parodie už vlastně nevznikají. Poslední, kterou si pamatuju, je snad ne úplně dobrý Grimsby a velmi slušný Diktátor. Přitom v devadesátkách se stal terčem nějaké té poťouchlosti, snad každý divácky atraktivní titul . Nebo došlo aspoň na veselejší verzi ikonických scén. Pro parodii je klíčová znalost originálu, takže když se nějaký film objevil v parodii, byl to důkaz, že je známý a oblíbený a že si z něj mohou tvůrci vystřelit, aniž by to působilo jako výsměch. V Nabité zbrani posloužil jako základ Smrtonosná zbraň, do které byla přimíchána spousta šťouchanců do filmů jako Základní Instinkt, Mlčení Jehňátek a další. A nechyběla hvězdná camea, jako B. Willis, Ch. Sheen, nebo část posádky Star Treku. Vtípků byla hromada a poměr těch zdařilých byl vysoký. Za mě je Nabitá zbraň 1 slušný konkurent prvním Žhavým výstřelům, i některé ze slabších Bláznivých střel. Sympatická je i stopáž, tvůrci si byli vědomi faktu, že v nejlepším se má přestat. Je to jen filmová blbinka, která si na nic nehraje. Na rozdíl od strašných pokračování Policejní akademie, se tentokrát nemá Quintano zač stydět. Vlastně je to jeho jediný slušný film... . ()

choze 

všechny recenze uživatele

"BUDE TO CHTÍT MNOHEM VÍC BOMB, ABY NÁS DOSTALI OD TOHO PŘÍPADU." - "ALE NE ZAS TAK MOC." Jedna z mála parodií schopných konkurovat Brooksovi a ZAZ, která ale konkrétně ZAZ nehorázně vykrádá a zároveň opakuje tytéž gagy i několikrát v jedné scéně. Parodována jsou jak žánrová klišé a provařené hlášky, tak konkrétní tituly a scény (MLČENÍ JEHŇÁTEK, ZÁKLADNÍ INSTINKT, RAMBO, WAYNEůV SVĚT aj.), zejména pak série SMRTONOSNÝCH ZBRANÍ. Za obzvlášť kouzelnou scénku považuju výlet do Lugerovy navenek spokojené, ve skutečnosti těžce dysfunkční rodiny a také musím pochválit brilantní absurdní dialogy, které si se ZAZ nijak nezadají. Velké plus je obsazení hlavních rolí a záplava cameo roliček (z těch nejhvězdnějších Whoopi Goldberg, F. Murray Abraham, Charlie Sheen, Bruce Willis...). Škoda, že nevzniklo plánované pokračování. Mimochodem Lugerův uřvaný šéf řval ve stejném roce i na Arnolda v rovněž parodickém POSLEDNÍM AKČNÍM HRDINOVI a dlouho předtím řval na Nolteho ve 48 HODINÁCH. "PůJDEŠ DO TOHO SÁM, SÁZÍŠ SVůJ KRK. ŠLÁPNEŠ VEDLE A TADY KONČÍŠ. VŠECHNO TI SPADNE NA BEDNU. JESTLI NĚCO ZVORÁŠ, TAK TĚ POVĚSÍM DO PRůVANU. ZKOMPROMITUJEŠ ODDĚLENÍ A TVOJE STŘEVA BUDOU TANCOVAT S TVEJMA TRENKAMA, ROZUMÍŠ?" - "VŠEMU KROMĚ TÝ POSLEDNí VĚTY." ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • V úvodní scéně v obchodě lze na jednom z časopisů přečíst inzerát, kde hledají dinosaury pro jistou práci. (HellFire)
  • Nabitá zbraň je filmovým debutem pro Denise Richards, kterou můžete spatřit jako jednu z dívek v červených šatech ve scéně s piánem. (HellFire)
  • Emilio Estevez a Charlie Sheen, který se ve filmu také objeví, jsou ve skutečnosti bratři. (Ryšty)

Reklama

Reklama