Reklama

Reklama

Obsahy(1)

57 let po tvrdé zkoušce s mimozemským tvorem je Ellen Ripleyová v hyperspánku zachráněna dálkovým záchranným týmem. Dojde dokonce k vyšetřování, při kterém ji chtějí obvinit ze zničení tvora, o kterého vysoce postavení vojenští pohlaváři stáli. Nakonec je osvobozena, je jí ale nabídnuta účast na jiné výpravě: na planetě, odkud vetřelec pocházel, mezitím vznikla kolonie s lidskými obyvateli. Ti se nyní odmlčeli a chystá se mise složená z vojáků námořní pěchoty, kteří mají na planetu sestoupit a vyšetřit, co se tam stalo. Ripleyová se svými znalostmi nebezpečného tvora by se v ní uplatnila. Ta se rozhodne takto skončit s nočními můrami a nepříjemnými vzpomínkami na monstrum – vetřelce a s nabídkou souhlasí. Znovu se tedy ocitá na nehostinné planetě, kde nacházejí kolonii opuštěnou. Jediný, koho najdou, je malá vystrašená holčička. Brzy zjistí, že všichni obyvatelé se stali oběťmi vetřelce – ne však jednoho. Vetřelci se poněkud rozmnožili a planeta je jimi zcela obsazena… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 578)

Psema 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nad tím přemýšlel, ale nakonec jsem se na těch pět hvězd stejně nedostal. Vetřelci jsou bez debaty super akční náloží se stále slušnou trikovou oblohou a vetřelčí královnou jako lahodným dezertem, ale ona "cameronovská preciznost", kterou tu většina lidí připomíná, mi především v závěrečné půlhodině citelně chyběla. Ano, akční scény jsou parádní, postavy jedinečné a vlastně nechápu, proč se točí Terminator Salvation, když ho Cameron natočil už před dvaadvaceti lety (jen vyměnil T-800 za hromadu xenomorfů), ale způsob, jakým se Ripleyová definitivně zbaví vetřelčí královny, je v rámci do té doby budované dokonalosti silně mimózní a čím dál výraznější klišé filmu v mých očích také ubírají. To jako nikomu nepřijde zvláštní, že Ripleyová úplně sama vykosí tolik nepřátel, kolik jich předtím nedokázala vyhladit ani jednotka vycvičených mariňáků? A co pozdější absence prvku vetřelčí kyseliny? Skvělý film... dokonalý ovšem ani náhodou. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Musím začít jedním slovem - MARIŇÁCI !!!!!!!! S těmi totiž tahle řežba stojí a padá. Cameron se chopil díla s takovou vervou, až kyselina stříká proudem...z čehož je jasné, že jednoho jediného, v temnotách skrytého děsivého útočníka vystřídá tisícihlavé stádo agresivních monster, kterému tentokrát nebudou čelit takřka neozbrojení vesmírní špeditéři, ale špičkově trénovaná jednotka (taktéž vesmírných) Mariňáků, slint slint.... extáze....seržant Michael Biehn, OTZ Vasquezová, android Bishop, partička k nezaplacení. A jejich hlášky jsou nezapomenutelné. Smícháme to se skvělými efekty, prací se světlem, nádhernými zbraněmi a to vše štědře zalijeme krví a slizem, a zůstane nám božská adrenalinová podívaná. A poslyšená, protože i hudba je skvělá. A zvuk motion scanu vám snad ani nemusím připomínat.... Není to umění, ale i tak je to klasika;) 90% ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Možná právě tady vzniklo to rčení, že dobrý sequel musí nabídnout všeho víc, než originál. Vetřelci Jamese Camerona jsou naprosto masakrální, atmosferický, úzkostný, hororový, akční nářez, který skutečně dokáže první díl překonat snad ve všech ohledech. Je to opravdu ten typ pokračování, který důstojně kráčí ve šlépějích svého předchůdce a přesto dokáže expandovat do šířky i délky. Místy jsem si říkal, že jde snad až o rodinný, byť tedy ryze dospělácký velkofilm, který skvěle funguje i po 35 letech. Doslova jsem z něj měl špatné spaní... 9/10 ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Je po všem! Je to v hajzlu! Co teď kurva budeme dělat? Co budeme dělat?..... Cameron vedel čo bude robiť. Pridal na výprave, pridal (podstatne) na akcii, pridal na počte Votrelcov, na dynamike, pridal viac členov posádky a pridal im zbrane aby tie mimozemské svine mali ako ničiť. Stratilo to niečo na celkovej atmosfére? Vôbec. Pravdaže už to možno celé nie je tak desivé a prekvapivé ako jednotka, ale nápadov a hororových momentov to má stále dosť. Vždy ma to veľmi bavilo a ten záverečný súboj je nezabudnuteľný. Možno najlepší filmový súboj aký som kedy videl (videl som ho asi 50-krát). Párádna akcia, atmosféra a BOMBASTICKÉ finále. Spolu s jednotkou jeden z mojich najoblubenejšich filmov vôbec. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18,5miliónaTržby USA $85,160,248Tržby Celosvetovo $183,316,455║ __Dokonalé Majstrovské Dielo!!! __ /100%/(kino verzia)__ __/videl v kine režisérsku verziu: 120%/(režisérska verzia- 6.10.2015 som mal možnosť vidieť rozšírenú verziu filmu v kine a stálo to za to, neskutočný zážitok, moje sny sa raz za čas plnia)) ()

Galerie (128)

Zajímavosti (195)

  • O událostech na LV-426 před příjezdem Ripleyové (Sigourney Weaver) a koloniálních námořníků pojednává knižní prequel Christophera Goldena „Vetřelec: Peklo“ (v originálním názvu „Alien: River of Pain“) z roku 2014. (st4nford)
  • Väčšina hercov podstúpila povinný vojenský výcvik, ktorého sa úmyselne nezúčastnili Sigourney Weaver (Ripleyová), Carrie Henn (Newt), Paul Reiser (Burke) a William Hope (Gorman), aby boli rovnako ako vo filme mimo čatu. Nálada počas výcviku bola natoľko spontánna, že si herci vyzdobili svoje brnenie rôznymi ornamentmi, citátmi a menami bývalých manželiek. (Shakers)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Avataří sága bude mít 5 dílů

Avataří sága bude mít 5 dílů

14.04.2016

Pamatujete si, jak se v roce 2012 vyklubaly ze dvou sequelů Avatara tři? James Cameron tehdy zvednul nejedno divácké obočí, no a teď se mu to povedlo znovu. Jeho vystoupení na CinemaConu totiž… (více)

O čem měl být pátý Vetřelec?

O čem měl být pátý Vetřelec?

30.11.2015

U 20th Century Fox nedávno zrušili dva velké filmy. Nejdřív se škrtly plány na Fantastickou čtyřku 2, protože jednička bolestivě neuspěla, a záhy jsme přišli o pátého Vetřelce. Ten je údajně jen… (více)

Reklama

Reklama