Reklama

Reklama

Titanic

  • Česko Titanic 3D (více)
Trailer 3
USA, 1997, 194 min (Alternativní 187 min)

Obsahy(1)

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. V ledových vodách Atlantiku skončilo mnoho životů a osudů. Mezi nimi byla i jedna láska, která vlastně ani pořádně nezačala. Americký velkofilm v režii Jamese Camerona, oceněný jedenácti Oscary®, katapultoval mezi nejzářivější hvězdy Hollywoodu oba představitele hlavních rolí – Kate Winsletovou a Leonarda DiCapria. (Cinemax)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (1 991)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: James Cameron .. 70%. Proč tohle hodnocení? Určitě něco ubrala 72cm TV respektive to, že jsem Titanic neviděl v kině (čehož dnes právem lituji). Dále je to přeslazený scénář, ale bez něj by film určitě tolik netáhl, protože filmový Titanik se nepotápí premiérově, zato přímo velkolepě. Na druhou stranu nemohu přehlédnout úžasné zpracování, kameru, výpravnost, triky a celkový přístup k režii Camerona. Většina jeho filmů vyniká právě po technické stránce, kde i slabší příběh mnohé ustojí. Velmi působivé jsou prostřihy z vraku na vyšperkovaný model, nechybí několik vtipných a spousta dojemné scén a věřím, že časem tento snímek i u mě dozraje do absolutoria, protože tento film s každým rokem a dalším zhlédnutím jen a jen zraje! Napoprvé jsem viděl jen pasáž od srážky s ledovcem, protože víc mě nelákalo - na podruhé to také nebylo kompletní, jenže teď jsem to viděl už asi po páté a z původních tří zvedám na čtyři hvězdičky. (1.1.2007) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na prvních pár zhlednutí v TV umírněné nadšení díky všední rádoby nevšední love story, ale nyní po 12 letech a po čerstvém (a v mých očích o chloupek horším) Avatarovi v krevním oběhu konečně doceňuji Titanic naplno... Omamné kamerové záběry, pompézní výprava, působivý příběh s mladičkým a nevinným párem v centru, jejichž několik vskutku nádherných momentů se zarývá i do mého "dřevorubeckého" srdce... Mno, zkrátka stejně jako znamenal Titanic monument mezi plavidly, představuje i Cameronův Titanic monument v kinematografii velkofilmů. 9/10 ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Keby sa tento film zostrihal na 40 minút, bola by to fantastická love story so smutným koncom a skvelými (a hoci ma aj ukameňujte) hereckými výkonmi Leonarda Retarda a Kate Winslet. Paradoxne najviac som sa nudil pri potápaní Titaniku, čo malo byť najfantastickejšou časťou filmu. Opäť nechápem Akadémiu a jej 11 oscarov, keď proti tomu stáli filmy ako As Good as it Gets. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Titanic je absolutní filmový zážitek, zhmotnění ryzí fascinace a emoce. Cameron je mistr ve filmové řeči i filmové technice a v tomto monumentálním snímku vypravil na cestu vlajkovou loď hollywoodské kinematografie... Ten film je tak dokonale zkonstruovaný, mnohovrstevnatě promyšlený a provedený, a přitom nezapomíná na lidské měřítko, až je to neuvěřitelné. Sice jsem vyrostl na VHSce, takže můžu potvrdit, že ten film funguje na monitoru, ale když jsem ho konečně uviděl v kině při znovuuvedení v roce 2012 (a naivně si myslel, že už mě to nemá čím překvapit), byl jsem zaražený do sedačky jako snad jen svého času u Pána prstenů nebo později u Avatara - ale přece jenom ještě o něco víc. Takže pokud se někdy objeví možnost jít zase do kina, budu první ve frontě. Nevím, jak přesně slovy vyjádřit, jak moc dokáže být Titanic přesahující a nedotknutelný a přitom intimní a přístupný. Neumím si ani představit, že by nějaký blockbuster mohl znovu dosáhnout něčeho takového. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se Titanicu vyhýbal jako čert kříži, ale nakonec mě dostihl... A kupodivu to nebyl čelní střet, ale spíš lehké minutí. Příběh je slaďoulinký a rozvláčný, ale jakmile se ten přerostlý parník začal potápět, bylo se na co dívat – tam jsem konečně poznal, že je pod tím podepsaný Cameron. Kupodivu se mi docela zamlouval nevycválaný Leonardo DiCaprio, zato s buržoazní děvenkou Kate Winslet jsem si moc rady nevěděl... Je to prostě ošuntělá lovestory, kterou Cameron přetřel zlatou barvou. Někde je nátěr řídký, takže prosvítá rez. Rozhodně klasický sezónní hit... Edit 2012: krásný důkaz toho, jak se člověk často mýlí. Vnímat tenhle film jako kýčovitou lovestory vlastně zastírá podstatu toho, čím Titanic ve skutečnosti je: produktem masivního Cameronova fetišismu a metaforickou cestou k vytouženému předmětu, který mocí filmu ožívá a umožňuje tvůrci diváka provádět jeho ztracenými zákoutími. Režisér prostě vystihl pocit, který se mě dodnes zmocňuje při pohledu na mrtvý vrak v hlubinách - palčivou touho "dát zašlé hmotě smysl a tvar příběhem". Výsledek je film plný rozporů, ale především film nesmírně přesně zkonstruovaný a ekonomicky odvyprávěný. Veškeré potěšení z něj u mě pramení z ryzí racionality. Pokud Rose říká: "Nedává to smysl, proto tomu věřím." já oponuji "Vše tu dává smysl, proto tomu věřím (ale nepodléhám :-))". ()

Galerie (410)

Zajímavosti (363)

  • V první třídě bylo 6 dětí, 144 žen a 175 mužů. Zachránilo se 5 dětí, 140 žen a 57 mužů. (Duoscop)
  • Ve třetí třídě bylo 79 dětí, 165 žen a 462 mužů. Zachránilo se 27 dětí, 76 žen a 75 mužů. (Duoscop)
  • Na palubě Titaniku bylo nejméně 15 lidí, kteří cestovali pod falešným jménem. Jedním byl i rodák z nyní slovenské Seredě Michel Navratil, který se ve své vlasti rozvedl a unesl své dva syny. Na Titanic se dostal pod jménem Louis Hoffman. Otec při katastrofě zemřel, synové Michel a Edmund, kterým byly dva a tři roky, přežili – dostali se do posledního spuštěného člunu. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

DiCaprio bude spolupracovat s dalším velikánem

18.01.2024

Warneři si nejspíš připíšou další hit, alespoň po kvalitativní stránce. Do nového filmu se jim totiž podařilo zlákat samotného Leonarda DiCapria. Co je ale přednější - od Scorseseho přechází DiCaprio… (více)

Reklama

Reklama