Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Přání smrti II se opět setkáváme s Charlesem Bronsonem. Hraje zde Paula Kerseye, dobrovolného bojovníka se zlem, který sám ze sebe udělá terč útoku. a násilníky a hrdlořezy, kteří tak otravují současnou společnost nemilosrdně likviduje. Tentokrát ale musí spravedlnost ustoupit touze po pomstě, když ho pohání brutální ponížení a vražda jeho dcery. Bronsonův herecký výkon v tomto dramatickém a šokujícím filmu je ještě více vzrušující než kdy jindy. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jednička byla mrazivý thriller a dvojka už spíš pokukuje po akčním žánru. Paul se možná až moc rychle vzpamatovává z další životní katastrofy a ztráty. Čas ve filmu ale někdy až nešikovným tempem chvátá kupředu, takže se na nic nečeká a jde se do akce. Z dnešního pohledu místy poměrně přísný násilí a maličko tupoučká naháněná šmejdů pro mě stále má svoje kouzlo sirové pomsty. 70 procent ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka pôsobí ako béčková tupá kopírka jednotky. Zo začiatku sa ešte snaží tváriť seriózne, ale čo sa týka deja, tak sa tvorcovia zmôžu len na vymýšľanie čo najpestrejších spôsobov, akými Bronson likviduje svojich protivníkov. Takže koho nudila akcia v jednotke, tak teraz bude spokojnejší. Už si Bronson zašpiní ruky aj v nejakej tej bitke. Návrat niekoľkých postáv z minula je zbytočný. Prakticky tu sú len, aby sa ich séria nadobro zbavila a Bronson mal zámienku pre pomstu. Takže výsledkom je tupý revenge akčniak akým je aj Willisov remake. Snáď budú ďalšie diely natoľko odtrhnuté od reality, že budú aspoň zábavné. 4/10. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You believe in Jesus? Well, you´re gonna meet him.“ Člověk by řekl, že jim to teplé kalifornské podnebí prospěje. Že detektiva Ochou vyléčí z chronických respiračních problémů a pana architekta z vigilantních sklonů, ale chyba lávky. Prvního zbaví astmatu nadobro a ten druhý posílá za Ježíšem víc lidí, než španělská chřipka! Kromě toho, že parkuje na místech určených hasičům, či invalidům, pase tentokrát po skupině podivných harlekýnů, co se vydávají za pouliční gang. Jim ale evidentně nepatří kulky z Beretty, nýbrž svěrací kazajka a tlumící medikace! Akorát je smutné, že když to poslední z nich pochopí, stejně si pro něj ta Nemesis, co se nezklidní ani štípáním dříví, přijde.. Ačkoliv lidumila paaschu nechalo snít o rozkoších myslivosti, mně přišlo druhé Paulovo přání neskutečně tupé, Winnerem ledabyle zrežírované a navíc začínám mít pocit, že si nepříliš truchlící Kersey ty násilníky dopředu platí, aby pak na nich mohl ukájet své střelecké choutky.. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson v exploatačním filmu? Takový nápad nemůže mít na svědomí nikdo jiný, než dvojka Menahem Golan a Yoram Globus, majitelé kultovní produkční společnosti Cannon Group. Slavný film zkoumající otázky násilí a právo člověka na pomstu, vstoupil druhým dílem do stáje, kde setrvávají kousky typu hardcore uchylárny Plivu na tvůj hrob (1978). Útočníci v jejichž řadách je i holobrádek Laurence Fishburne, zavraždí dceru hlavního hrdiny Paula Kerseyho (Bronson) a ten se opět vydá na cestu pomsty. Dialogy jsou skvostně tupé, násilné scény oplzlé, někdy zbytečně protahované a celému filmu chybí ona potřebná autenticita, tolik příslovečná pro originál z roku 1974. V tom vlastně tkví ten zásadní rozdíl. První díl byl uvěřitelný, ale Přání smrti II je slabomyslnou pohádkou na jedno použití. I když jde o levný, přímočarý „thrash“, nedá se mu upřít jistá míra atraktivity, mířící na ty nejnižší pudy. Akce sází vše na syrovou, celkem zábavnou kartu a politická nekorektnost je z dnešního pohledu osvěžující. Pod nenasytnou hlavní krvelačného architekta umírají opravdu lidé všech ras a vyznání. Primitivní hloupost, která má však svou nezpochybnitelnou výpovědní hodnotu. Fanoušci „Cannonu“ si mohou jednu hvězdu klidně přidat. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Veris v Jezise krista? tak se s nim setkas! dvojka je trosku slabsi nez jednicka tak trochu neco v bledemodrym ale furt dost v pohode film Bronson ma pech a jeho dcera je fakt nejvetsi chudak v jednicce ji znasilnili tady se z toho zacala vzpamatovavat a plesk znasilnili ji znovu! chtela pred nima utect vypadla z okna a napichla se na plot to zada odvetu! celkove vzato sice uz dost klisoidni pokracovani ale jinak porad lehky nadprumer a Bronson porad spravne drsnej tak to ma bejt ()

Galerie (80)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a trvalo 44 dní. (m.a.t.o.)
  • Do amerických kín bol film uvedený s ratingom X, ktorý dostáva väčšinou iba pornoprodukcia. (m.a.t.o.)
  • Film bol dokončený iba dva týždne predtým, ako v Hollywoode začal štrajk režisérov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama