Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Videl som jednotku a vzápätí dvojku a tak na mňa už nemohla urobiť taký dojem ako to bolo u jednotky.Táto časť je bez hereckej osobnosti okrem Scheidera,ktorý sa aj snažil ale sám toho moc nezmohol,keď všetci ostatný boli podpriemerný.Ale aj tak je to stále sila čo sa týka vypätých situácii.Je tu pár nedomyslených scén,ktoré znižovali dobre naštartovanú úroveň filmu.Ale je jasné,že príbeh je len narýchlo z buchnutý a to aby sa film priživil na úspechu jednotky.Už to nemá také atmosferické grády ako originál ale svoju úroveň rozhodne má.Len posledných 40 minút sa to zvrhlo v čistú nefalšovanú somarinku a práve od tej doby ma film začal trocha otravovať.Pozerať sa na urevaných pajácov bolo šialene nevkusné a ako som filmu chcel dať silné 4* tak už ku koncu som ledva mohol dať slabé 3*. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1975 natočil začínajúci americký režisér Steven Spielberg snímok "Čeľuste", horrorovú drámu o vraždiacom žralokovi. Je to dielo, ktoré sa zaradilo medzi špičku svetovej kinematografie. Stal sa z neho kult. Spielberg nasadil laťku poriadne vysoko, takže ďalšie pokračovania to mali hodne ťažké. Jedine dvojka mu môže ešte ako-tak konkurovať. I keď nedosahuje dokonalosť pôvodného snímku je to kvalitný natural animal horror. "Jaws 2" **** ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Aké už len mohlo byť pokračovanie kultovej jednotky??? Buď prúser alebo obstojný priemer, v každom prípade lepšie to byť nemohlo...Našťastie Jaws 2 je viac ako dôstojným pokračovaním, ktorý nerobí svojmu predchodcovi hanbu...Napätie je obstojné, žralok rovnako "rozkošný" pričom aj producenti dosiahli svoje prachy...Pre "Jaws fans" určite hodné pozretia... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Od dvojky jsem dostal, co jsem čekal. Hrozivě jezdící ploutev, na úvod nějaké to CHRAMST! a pak standardní počáteční idiotskou nedůvěru, jako by zodpovědní činitelé městečka nikdy neviděli jedničku, profláknutou po celém světě. No ale co nadělám s Amíkama, ti už jiní nebudou... Pod hladinou se činilo patřičně zubaté monstrum podle mustru „sežrat co se dá, než mě nějak vynalézavě (nejlépe zcela nerybářsky) zamordujou“ . Nakonec bylo monstrum nejen usmaženo, ale i připáleno, takže to s tím sežráním už mu rodiny pozůstalých nemohly oplatit. A toho smradu... ! Ale málo platné, už to ani náhodou nemělo takové koule jako jednička. Apropó – teď jsem si možná naběhl – mají vůbec paryby koule ? ;-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Williams: 1. Finding the "Orca" (Main Title) ,2. The Menu ,3. Ballet for Divers ,4. The Water Kite Sequence ,5. Brody Misunderstood ,6. The Catamaran Race ,7. Toward Cable Junction ,8. Attack on the Helicopter ,9. The Open Sea ,10. Fire Aboard and Eddie's Death ,11. Sean's Rescue ,12. Attack on the Water Skier ,13. The Big Jolt! ,14. End Title, End Cast , ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Natáčelo se ve státech USA – Massachusetts, Florida a v Mexiku. (Varan)

Reklama

Reklama