Reklama

Reklama

Orka zabiják

  • USA Orca: Killer Whale (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vraždiaca veľryba je jedno z najinteligentnejších živočíchov na svete. Podobne ako ľudia má jedného druha a ak mu človek ublíži, kosatka si to zapamätá a je viac jako isté, že sa bude chcieť pomstiť. Kapitán Nolah (Richard Harris) má na svedomí veľrybiu samičku aj s očakávaným prírastkom. Mŕtvu kosatku vyplaví more na breh a Rachel (Charlotte Ramplingová) i ďalší ľudia Nolana upozorňujú, že ho čaká odplata. A skutočne nahnevaná veľryba sa často ukazuje pri brehu, aby neskôr zničila ukotvenú loď a jasne dala najavo, že to nie je koniec. Aj Nolan si při pohľade na jej vytŕčajúcu plutvu začína uvedomovať, že kosatka ho bude hľadať, číhať, loviť a prenasledovať nemilosrdne a neľútostne s jedinou myšlienkou odplaty krížom cez moria, nehľadiac na čas ani na rôzne prekážky. Má Nolan šancu zbaviť sa večného prenasledovania tým, že odstráni svojho prenasledovateľa? Podarí sa mu to? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

InJo 

všechny recenze uživatele

Strhující osudový duel arogantního (a přece sympatického) lovce velryb, jehož skvěle ztvárnil Richard Harris, s (podle tohoto filmu) nejdokonalejším zábijákem na světě. Působivě natočené (po delší době jsem měl zase jednou - při jisté scéně - hubu dokořán) a s geniální hudbou nesmrtelného Ennia Morriconeho. ()

Circumscriptor 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že kosatka nemusela až toľko zabíjať, stačí keď urobí paseku z loďami, potopí Bumpo a zbúra ten dom na pilieroch. Michael Anderson sa ale vidal inou cestou, podobnou Čelustiam Stevena Spielberga, ktorá mi na kosatku až tak nesedí. Je to však neskutočne silný film podfarbený fantastickou hudbou Ennia Morriconeho, ale bohužiaľ z tohto filmu som si najviac odniesol práve tú hudbu a nie film. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hodně naivní film se špatnými herci. Uplně všechno zde běží podle jasných šablon žánru definovanými Jaws mistra Spielberga. Způsoby zabití lidí zainteresovaných na masakru kosatčí rodiny jsou přitažené za vlasy do takové míry, že být to ještě o kousek dál, tak je Orca regulerní komedií. Kupodivu přehrávání Richarda Harrise, prachbídný scénář a divné čachry s dějem dávají vzniknout celkem zábavnému a místy i napínavému béčku, které pobaví i po třiceti letech od svého vzniku. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Sejměte Willyho!!! Až přílíš poetický mix Čelistí a Moby Dicka, který má sice svoje světlé chvilky a to je hlavně uvěřitelnost napadení kosatkou,která je pomocí reálných záběrů a prací s miniaturami neksutečně uvěřitelná a potěšil hned ůvodní útok na žraloka, ale herecky i režisérsky je to strašně unylé a předvídatelné. Všichni umřeli v pořadí jaký jsem jim určil ( ano jsem bůh ) a představitel hlavní role nemá žádné charisma, i když vypadá jako mutant mezi Paulem Hoganem a Rutgerem Hauerem. Atmosféru hrozně schazovala hudba Morriconeho, který je sice legendární , ale já se chtěl koukat na atmosferický animal horor a ne na western s Clintem Eastwoodem ;) Navíc kosatka prostě nevzbuzuje takovou hrůzu jako žralok, nuda..... 45%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Skvělý thriller americké "zvířecí zabijácké vlny", tehdy producenti a režiséři točili snad o všem z živočišné říše od vos až právě po kosatky, dobrá doba. Snímek o mstící se velrybě, které brutální lovci v čele s drsným mořským vlkem Harrisem zabijí družku a ještě nenarozené mládě. Postupná chladnokrvná likvidace aktérů tohoto činu včetně jejich vůdce v koncové dobře vymyšlené "bojové" scéně. A do toho zní tóny uplakané melodie Mistra "M". ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Scenéria predstavujúca odľahlú polárnu oblasť Labradoru bola vytvorená na Malte scénografom Mariom Garbugliom. (beso74)
  • Přídavné jméno orcino znamená "démon pocházející z pekla" (Orco byl římský bůh podsvětí). (AngelusCZ)

Reklama

Reklama