Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) obětoval celý život hledání bájného pokladu řádu Templářů, za kterým se bezúspěšně honilo už šest generací jeho předků. Konečně našel potřebnou indícii k jeho nalezení. Bohužel o ní ví i jeho nesmiřitelný nepřítel (Sean Bean), který má na poklad také spadeno. A tak začíná ten pravý hon, ve kterém zvítězí ten, kdo poklad najde dřív a navíc rozšifruje správný klíč. Která strana nakonec zvítězí? A existuje poklad vůbec? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (671)

Paldini odpad!

všechny recenze uživatele

Scénárista tohoto filmu nejspíše podstoupil lobotomii, jinak si nedokážu vysvětlit, že mohl napsat takovou kravinu. Hrdinové si při hledání pokladu vycucávají z prstu jedno vodítko za druhým a vždycky jim to vyjde ač je to úplně nepravděpodobné. Herci jsou ve svých rolích zoufalí. Diane Kruger jsem viděl teprve ve druhém filmu a musím říct, že na ni začínám být alergický a dostávám osypky. Kde proboha takové dřevo vyhrabali. Vrcholem všeho byla scéna se svázaným Jonem Voightem, který si popíjel brčkem colu. Ta scéna vystihovala celý film. Už vidím, jak DVD s tímhle filmem dostane každý návštěvník McDonaldu k hlavnímu menu. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Naozaj tie 3 hviezdičky sú len z nostalgie za dobrodružnými filmami. Tento sa však až okato snaží ísť v šľapajach Indianu Jonesa, ale bol to krok vedľa. Slabý scenár, hudba o ničom a hádam najdebilnejších prvých 120 sekúnd filmu v štýle : ".... ja ti to všetko poviem za dve minúty, aj keď o tom nechceš vedieť ani slovo..." ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Právě jako nepatrám jak to, že se perník na chaloupce při prvním dešti nerozpustil, nebo jak je možné se po sto letech růžového spánku probudit, netrápí mě ani nesrovnalosti i vyložené nesmysly zde, protože tenhle film beru jako pohádku a šťourat se v historických přehmatech to už mi vůbec přijde smyslupné jako házet špagety na strop, jestli jsou al dente, a šla jsem do něj, ač obeznámena s jeho nízkým kreditem, hlavně kvůli Cageovým čestným modrým očím a taky zjistit, jestli se právě já budu nudit nebo bavit, což se jak vidno dle mého bodového hodnocení zhouplo na pomyslných miskách vah lehce ve prospěch zábavy. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho sem váhala mezi dvěma a třemi hvězdičkami , ale nemůžu si pomoct , přes tu výpravu a Nicholase Cage ( mimochodem , dost mizerný herecký výkon především v pasážích , kdy ho napadla vodítka k hledání pokladu : " proč asi bránil právě tenhle sud " ... opravdu to by nenapadlo nikoho jiného ) je ten film slaboučký odvar Indyho. Párkrát jsem se sice lehce zasmála , sem tam bylo i nějaké to napětí , ale jinak absolutně žádný nápad , všechno už tu bylo a ta strašná love story. Jediné , co se mi opravdu líbilo , byl ten poklad. Ale za víc jak dvě hvězdičky to snad ani nestojí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pro nás všechny odkojené Indym, kteří mají rády dobrodružné filmy o hledání pokladů je to myslím solidní až mírně nadprůměrná záležitost. Samozřejmě lze leckteré momenty v ději předvídat a to už vůbec se člověk nesmí pozastavovat nad 200 let starými čudlíky ve zdech, které po stisknutí či pootočení vytáhnou či odsunou žulový masiv :-). Ale jak říkám, my od Křížových výprav a Chrámů zkázy lecos odpouštíme. Tenhle film mi přišel slušný i obsazením, Cage tu ještě hrál což se o něm u posledních filmů moc říci nedá. Harvyho, Seana i Voighta mám rád a Diane byla k nakousnutí. Snad jen chudák Franklin, ten asi po celou dobu natáčení musel bouchat ve Filadelfii na odspodu náhrobní kámen.... No ale je dobře, že Amíci si umějí tak trochu udělat ze svých národních artefaktů i legraci. Závěr vypadal velmi dobře, ale nebudu spoilerovat. Spíše však než scénářem zaujme film vizuálem, ale jako oddychovka proč ne. Dávám za tři klíče. * * * ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Film měl velmi slušný komerční úspěch: celosvětové tržby činily 347,5 milionů amerických dolarů při rozpočtu kolem sta milionů. Velmi dobře si vedl i po vydání na DVD. Pro producenta Jerryho Bruckheimera nepochybně šlo o určitou satisfakci po neúspěchu jeho předcházejícího projektu Král Artuš (2004). (Edgerton)
  • Jedním z hlavních motivů v příběhu je tajemný nápis na zadní straně Deklarace nezávislosti. Ve skutečnosti je tam napsáno: „Original Declaration of Independence dated 4th July 1776“. (imro)
  • Abigail Chase (Diane Kruger) pri prvom stretnutí s Gatesom (Nicolas Cage) tvrdí, že je zo Saska v Nemecku. Diane Kruger sa narodila v Sasku. (U_S_O)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Reklama

Reklama