Reklama

Reklama

Rychlý Stripes

  • Jihoafrická republika Racing Stripes (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Podobně jako prasátko Babe, které se chtělo stát pasteveckým psem, má sen i Proužek, mládě Zebry omylem opuštěné v bouři potulným cirkusem. Proužek má sen vyhrát dostihy. A to ne ledajaké, ale rovnou nejslavnější dostihový závod světa: Kentucky Derby Open. Pruháček je zachráněn panem Walschem, trenérem koní a majitelem malé farmy. Na farmě se brzy seznámí i s ostatními zvířátky: poníkem Tuckerem, moudrou kozou Franny, potrhlým kohoutem Reggiem a dalšími. Také se spřátelí s Channing, dcerou pane Walsche, která má stejný tajný sen jako on. Oba dva, s pomocí svých zvířecích přátel, pak musí bojovat s předsudky a posměchem ostatních (Nejsi kůň!, Jsi jenom holka!), aby naplnili svůj velký sen: Vyhrát prestižní závod a porazit všechny ty ušlehtilé čistokrevné koně a namyšlené žokeje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (162)

grerar 

všechny recenze uživatele

Pardon, ale to mi přišlo natolik slabé, že jsem to ani nedokoukal... Zřejmě mne navíc kromě slabého příběhu odradil i příšerný dabing. Sorry, ale ten pelikán (plameňák, husa nebo za co se to všechno převlékal) byl opravdu na můj vkus ubohej. Odpad to není, ale nemá k tomu v porovnání s velkou animáckou konkurencí daleko... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ty si ale čudný čierny kôň, načo sú ti biele pruhy?“ – „Čo to trepeš, čo nevidíš, že je to biely kôň s čiernymi pruhmi?“ Po austrálskej podmanivej rodinnej komédii PRASIATKO BABE si zrejme každý najbližší rutinér myslel, že dokáže nakrútiť niečo podobné: vtipný ale stále rodinnými hodnotami predchnutý komerčný hit o zlatých rozprávajúcich zvieratkách, prostredníctvom ktorých nám povie silnú pravdu o nás samých, pričom titulné zvieratko verí, že nie je prasiatkom/zebrou, ale ovčiarskym psíkom/pretekárskym koňom. VEĽKÝ SEN MALEJ ZEBRY dieru do sveta neurobil oprávnene. Jedná sa o slabý film, ktorý nie je ani „zlatý“, ani príliš kvalitný, ľudský herci nemajú šancu (pamätáte na farmára Jamesa Cromwella? Ten šancu mal.) a zvieratá sú nudné. ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Hodně slabej klon prasátka Babe. Taky tu mluvěj zvířata a zebra si taky myslí že je něco jinýho než ve skutečnosti je - a sice závodní kůň. Jenomže jestli sem čuníkovi Babe držel palce, tak Stripes mě připadal uplně mimo mísu. Fakt je směšný když baculatej krátkonohej prcek Stripes předběhne štíhlý, trénovaný koně. Takže příběh je předvídatelnej až hanba a tak spíš záleží na tom jak funguje vše ostatní. Taky nic moc, ale aspoň je to občas sranda. Pelikán Husa s hlasem Patrika Hezuckýho se fakt povedl. Když začne dělat koniny a koza to okomentuje „to je blbeeec“ tak to sem se docela zasmál. Naopak masařky byly zbytečný, mimochodem deatil hovna na kterým si jedna z masařek pochutnává...co to ksakru mělo bejt?? No ale budiž, neusnul sem u toho a ani mě to nenaštvalo. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době ´sem vytáhl do kina i děti a volba palda právě na Racing Stripes. Nebyl ´sem zrovna nadšený tím, že ve filmu vystupují mluvící zvířata, ale do kina se nešlo kvůli mně, tak ať se baví hlavně děti. A když už film začal, obavy byly ty tam. Tolik vtipů a hlášek ´sem nečekal. Přestože jde o film pro děti (a místy je to bohužel znát až moc), bavil ´sem se skvěle. Kde jinde uvidíte pelikána, který si říká Husa a oslovuje slepici McChicken a dvě šílené mouchy v podání Genzera a Suchánka? A to už ´sem se dostal k dabingu, který se taky mimořádně skvěle vyvedl. Kohout Carda utíkající před "kyselým deštěm" je nezapomenutelný. Další, co mě mile překvapilo je Ishamova hudba. Hlavně pak ta vokalní část, která sice není toliko výrazná, kolik by zasloužila, přesto mi uvízla v hlavě a sem tam si ji hvízdnu. A co se příběhu týče, ´sem si jist, že ´sem pro děti lépe vybrat nemohl. Jak jinak jim ukázat, že pokud si za něcím pevně stojí, jejich odhodlání a pevná víra je vždy přivede k červené pásce na konci závodu, kterému se říká Život. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Musim dat 4 hvezdicky a hned vysvetlim proc.Film Rychly Stripes je prumerny americky rodinny film. Normalne by ode mne dostal dve az tri hvezdicky. Ale co musim vyzdvyhnout vic nez film je cesky dabing. Mel jsem moznost videt film v originale a v dabingu, ac jsem zastancem originalu musim zde pochvalit praci Zdenka Mahdala.Myslim ze celkove cesky dabing je na velmi dobre urovni.Kdyz slysim napr. nemecky dabing tam mi hruzou vstavaji vlasy na hlave.Na tomto filmu se sesly nasi predni zijici dabingovi herci: pocinaje dabingovymi stalicemi v cele s Jirim Pragrem a v neposledni rade novi mladi dabingovi herci s vycnivajicim Patrikem Hezuckym v roli Pelikana a sehranym duem(vlastne triem)Suchanek,Genzer a Zilkova. Proto ty dve hvezdicky navic...... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Film je sice klasický, neanimovaný, tj. natočený se živými zvířaty, počítačově ovšem byli hlavní zvířecí - mluvící - hrdinové přemodulováni a upraveni. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Hollywoodu a Pietermaritzburgu v Jižní Africe. (imro)

Reklama

Reklama