Animatrix: Neznámé území

(USA)

Animovaný / Krátkometrážní / Sci-Fi

USA, 2003, 15 min

Kōji Morimoto

Tahle povídka evokuje dětskou hravost, ale skrývá v sobě mnohem víc. Navíc opět skvělé zpracování.(20.9.2004)

Které nej- přisoudit The Beyond? Nestyděl bych se použít slovo "nejpohádkovější". Yookie v některých záběrech evokuje dojem Kočky Šklíby, nezdá se vám?:) Další nej...co třeba "nejjemnější"? Začarovaný dům, děti hledající ztracenou kočku a nacházející...co vlastně?(17.9.2003)

Moc pěkně vybarvený i zrežírovaný snově-poeticko-duchovní záblesk z matrixovského nebe se „sociálním“ podtextem. A zároveň zde byl nejlepší záběr na zpomaleně letící holubici nerežírovaný Johnem Woo :). Pro mě osobně nejlepší krátký film z a o Matrixu. 90%(31.8.2006)

Gemini - já bych spíše přisoudil nevíc dětský a nejvíc naivní a krásný pohled na Matrix :-)(11.8.2005)

Tahle povídka mi tam neseděla.(6.7.2005)

Tenhle dil je takovej hodne pohadkovej a to nejen pribehem, ale i zbytecne detskou animaci. Ale je tu hezka prehlidka vsemoznejch divnejch ukazu, kery se stanou, kdyz se vyskytne chyba v Matrixu. Jenze je tohle druhej nejdelsi dil z Animatrixu a chtelo by to krapet zkratit zacatek.(3.12.2006)

Na první pohled klasický styl a prostředí japonských anime pohádek, ale stejně jako klidné městečko narušuje jeden tajemný dům, kde straší, i pohádkovou atmosféru nabourává znepokojivá chyba Matrixu... Tato epizoda je spíše skromnějšího a civilnějšího rázu, přičemž samotné atmosféře i naléhavosti Matrixu je poměrně vzdálená. Snad právě proto je má druhá nejméně oblíbená. Ale je zajímavé, že navzdory tomu, že jde o anime, se snímání obrazu snaží působit kamerovým stylem. 7/10(13.11.2009)

Druhý vrchol Animatrixu, originální a úsměvný, až roztomilý příběh a vskutku krásné zpracování.(30.10.2003)

Tento diel Animatrixu mam najradsej. Pretoze je najodlisnejsi, najsmutnejsi, najjaponskejsi, surrealny, s obrovskou fantaziou...dokonca mi to pripomenulo tvorbu Miyazakiho Dokonale napodobenie snimania realnej kamery. (10/10)(3.10.2007)

Okrem Posledného letu Osíria idú nejak ostatné časti Animatrixu mimo mňa. 55%.(18.5.2006)

Ano, Gemini má pravdu - "Neznámé území" je z celého "Animatrixu" jednoznačně nejpohádkovější a nejhravější. Ale rozhodně to není na škodu, dokonce naopak. V noční můře jménem Matrix působí prostor, kde neplatí fyzikální zákony a děti si tak mohou užít neskutečnou zábavu jako pohlazení po duši. Stačí se jen dívat a přitom se budete cítit, jako byste tam byli s nimi...Skvělé!(21.3.2006)

Nejpohádkovější a pro mě i nejlepší díl Animatrixu. Povedeně evokuje atmosféru příběhů z Říše divů. Do světa divů se sice tentokrát nevydala Alenka, avšak podobně jako Alenka do Země za zrcadlem, i hlavní hrdinka sem přišla hledat svoji kočku.(29.1.2004)

|| Scenár: Wachowski brothers, Koji Morimoto, Shinichiro Watanabe, Yoshiaki Kawajiri, Peter Chung, Mahiro Maeda | Hudba: Don Davis, Machine Head, Photek | Produkcia: Michael Arias, Spencer Lamm, Wachowski Brothers | Distribúcia: Warner Home Video ||(21.8.2011)

Ucházející. Je zde pár hezkých nápadů.(14.11.2004)

Strašidelné domy byly vždycky moje. Déšť padající ze stropu, dveře, které nikam nevedou a zákony gravitace tady neplatí. Navíc dětské hrátky v kontrastu se strojovou přesností agentů působí zvláštně až děsivě. Opravdu nejpohádkovější Matrix.(21.10.2007)

Pro mě též druhý vrchol Animatrixu. "Roztomilý" příběh o tom, jak se pobavit na úkor chyby Matrixu :-)(8.12.2003)

nápadité, místy hororové, leč na druhou stranu poněkud zdlouhavé a pointa mě moc nenadchla... 70%... k vidění zde: Animatrix: Neznámé území(13.3.2008)

65%(22.12.2007)

http://www.youtube.com/watch?v=W2Z5McIUeWM 60% - 3*(8.6.2011)

<< předchozí 1 2 3 4